Nissan Silvia S16 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Geloof het of niet, het is bijna twee decennia geleden dat we dit icoon voor het laatst van de fabriekslijnen zagen komen. Al 19 jaar lang horen we geruchten over de comeback van deze drijvende legende en het lijkt erop dat er eindelijk iets gaat gebeuren. Als we de laatste rapporten mogen vertrouwen, werkt de Japanse fabrikant aan de nieuwe generatie die het aanbod van prestatieauto’s van het bedrijf zal uitbreiden, dat momenteel is gebaseerd op slechts twee GT-R- en Z Car-modellen. Dit zou een meer betaalbare optie zijn, zoals iets dat is ontworpen voor een liefhebber van gemiddelde snelheid. We gaan ervan uit dat het in 2022 als Nissan Silvia S16 zal komen.

Nissan Silvia S16 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het is op dit moment moeilijk om op details in te gaan, maar we kunnen zeker enkele basisontwerpkenmerken van het nieuwe model voorspellen. We gaan ervan uit dat de basisaanpak hetzelfde zou zijn als de vorige generatie, wat een lichtgewicht RWD-sportwagen betekent die snel, betrouwbaar en verdomd kan driften. Nogmaals, de ambtenaren zwijgen hierover, dus neem de volgende paragrafen met grote tegenzin.

Restyling Nissan Silvia S16 2022

Aangezien de laatste generatie die we zagen de codenaam S15 had, zou het nieuwe model in 2022 uitkomen als de Nissan Silvia S16 . Gezien de kloof van 19 jaar lijdt het geen twijfel dat het nieuwe model niet veel gemeen zal hebben met zijn voorganger. Naar verluidt werkt Nissan aan een gloednieuw platform dat in dit model zal debuteren en later op verschillende Infiniti-modellen zal worden gebruikt.

Een van de dingen die zeker is, is de basisindeling. Ondanks het leeftijdsverschil zal het nieuwe model dezelfde aanpak voortzetten, met onder meer een voorin gemonteerde motor en achterwielaandrijving. Dit is een perfecte combinatie om te driften, terwijl een ander noodzakelijk onderdeel licht is. Daarom verwachten we dat de Nissan Silvia S16 uit 2022 veel lichtgewicht materialen zal gebruiken , voornamelijk aluminium en koolstofvezel.

Nissan Silvia S16 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Buiten

We verwachten geen verrassingen als het gaat om het exterieurdesign. We verwachten een vertrouwde lay-out, wat een typische 2-deurs coupé carrosseriestijl zou betekenen. Een cabrio is ook mogelijk. Ook verwachten we niet dat de Nissan Silvia S16 2022 veel groter zal zijn dan de vorige generaties. Daarom moet de wielbasis rond de 100 inch zijn.

Qua styling zou de Nissan Silvia S16 2022 gebaseerd zijn op Nissans nieuwste designtaal. Daar hoort natuurlijk ook de beroemde V-Motion-grille bij, maar dit keer in een sportievere uitvoering. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor exclusieve details, te beginnen met de bodykit, wielen, massieve remmen en dergelijke. Bovendien worden de “Silvia”-badges en logo’s op verschillende delen van het voertuig verwacht.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Dit aspect is nog steeds een absoluut mysterie. Afgezien van de tweezitsconfiguratie weten we niets over het comeback-model. Toch gaan we ervan uit dat het dashboard veel inspiratie haalt uit andere sportwagens van deze fabrikant, met name de Nissan GT-R. Houd er echter rekening mee dat de legendarische supercar vrij oud is en dat de cabine niet de meest verse op de markt is. Daarom vertrouwen we ook op veel gloednieuwe ontwerpoplossingen.

Zoals eerder vermeld, moet het nieuwe model worden uitgerust met twee stoelen. We rekenen op zowel coupé- als cabrioletvarianten. Naast een fraai dashboarddesign verwachten we van dit model ook veel standaard en beschikbare uitrusting. Dat geldt niet alleen voor geavanceerde technologische snufjes en de nieuwste rijhulpfuncties, maar ook voor veel comfortfuncties.

Nissan Silvia S16 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Silvia S16 2022 motor

Ook hier verwachten we dat het nieuwe model zijn traditie respecteert. Daarom gebruiken we naast de achterwielaandrijving ook een vooraan gemonteerde viercilinder. We zijn er echter vrij zeker van dat de nieuwe Nissan Silvia S16 in 2022 zal moeten overschakelen naar turbo. Dus onze keuze zou een 2.0 liter turbo vier met variabele compressie zijn, die bij deze gelegenheid speciaal zou worden afgesteld. Ongeveer 300 pk klinkt redelijk genoeg.

De motor moet behoorlijk krachtig zijn en we denken ook dat de Japanse fabrikant aan echte autoliefhebbers zal denken en de handgeschakelde transmissie zal zeker worden aangeboden. Natuurlijk moet er ook een automatische transmissie worden aangeboden. Natuurlijk wordt het vermogen naar de achterwielen geleid en verwachten we geen AWD te zien.

Nissan Silvia S16 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Silvia S16 2022 releasedatum en prijs

Zoals gezegd is de Nissan Silvia S16 2022 voorlopig slechts een gerucht. Ambtenaren zijn nog steeds kalm, dus de daadwerkelijke kans om dit model te zien is minimaal, vooral als je bedenkt dat de markt van vandaag voornamelijk wordt gedomineerd door cross-overs en de vraag naar echte sportwagens niet bijzonder groot is. Daarom zullen we geen schattingen geven met betrekking tot de prijs en startdatum. Neem dit artikel nog eens met grote tegenzin.