Nissan Sentra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoewel cross-overs de markt inhalen, geven veel kopers nog steeds de voorkeur aan meer betaalbare en zuinige compacte hatchbacks en sedans. Geen wonder dus dat Sentra nog steeds een belangrijke speler in de markt is. Na het verwoestende vorig jaar waarin de omzet met 50 procent daalde, heeft het eerste kwartaal van dit jaar beduidend betere cijfers opgeleverd. Dat is de belangrijkste reden waarom we geloven dat de Nissan Sentra 2022 op dezelfde manier zal doorgaan , zonder grote veranderingen, of het nu gaat om ontwerp of uitrusting.

Dat betekent dat u kunt vertrouwen op een compacte sedan die nog veel goeds te doen heeft. We houden vooral van zijn hut, die ruim is en er echt stijlvol uitziet. Ook de lijst met standaarduitrusting is indrukwekkend, vooral wat de veiligheidsvoorzieningen betreft. Aan de andere kant is het grootste nadeel de prestaties. De motor is underpowered terwijl de behandeling niet bijzonder responsief is.

Nissan Sentra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Aangezien het onwaarschijnlijk is dat er grote veranderingen zullen plaatsvinden, verwachten we dat de Nissan Sentra 2022 ergens in het laatste kwartaal van het jaar op de markt zal komen.

Restyling Nissan Sentra 2022

De huidige generatie bestaat al een paar jaar. Het ziet er in elk opzicht fris uit, dus we verwachten geen veranderingen in de 2022 Nissan Sentra . Dit model is gebaseerd op het bekende CMF-platform van het bedrijf en is met een wielbasis van 106,8 inch een van de grootste modellen in zijn klasse. Autorijden is echter niet bepaald leuk. Bij het chassis en de ophanging gaat het meer om comfort. Dus als u op zoek bent naar iets aantrekkelijkers, zijn modellen zoals de Mazda 3 en Honda Civic veel betere keuzes.

Als het op esthetiek aankomt, lijkt het te vroeg voor updates. Het huidige model volgt gewoon de nieuwste ontwerptaal van het merk en ziet er nog steeds behoorlijk fris uit. Dat gezegd hebbende, sluiten we de mogelijkheid niet uit om nieuwe kleuropties en soortgelijke kleine updates te zien.

Nissan Sentra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Innerlijk

Zoals eerder vermeld, is dit de sterkste kant van de auto. Ten eerste houden we vooral van de manier waarop het dashboard eruitziet. De materialen zijn erg mooi en de meeste oppervlakken voelen zacht aan. Bovendien is de verwerkingskwaliteit zeer goed. We houden ook van de rijpositie, die een goed zicht biedt in alle richtingen. De stoelen zijn comfortabel en ondersteunend.

Dankzij de vrij lange wielbasis zijn beide rijen vrij royaal met beenruimte en kunnen ze gemakkelijk volwassenen herbergen. Grotere passagiers kunnen echter moeite hebben op de tweede rij omdat de aantrekkelijke daklijn de hoofdruimte in gevaar brengt.

Nissan Sentra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Terwijl het passagierscompartiment zich op een behoorlijk hoog niveau bevindt, is de kofferbak een compleet tegenovergestelde verhaal. U kunt rekenen op slechts 14,3 kubieke voet. Dat is onder het gemiddelde voor de klasse en zelfs onder sommige subcompacte sedans, waaronder de Nissan Versa.

kenmerken

Natuurlijk zouden we het komende jaar enkele toevoegingen aan de lijst met standaardfuncties kunnen zien. Toch verwachten we er niet te veel van. De belangrijkste dingen blijven hetzelfde, wat betekent dat je in de basisversies een behoorlijk royale voorraad kunt verwachten. Hoogtepunten zijn onder meer starten met een druk op de knop, een 7-inch touchscreen, Android Auto, Apple CarPlay, een stereo-installatie met vier luidsprekers, Bluetooth en een USB-poort. In hogere uitrustingsvarianten krijg je ook extra’s zoals keyless tweezone automatische airconditioning, schuifdak, een 8-inch touchscreen, een WLAN-hotspot, twee extra USB-poorten, satellietradio en een stereo-installatie met zes of acht luidsprekers.

✓ U kunt ook controleren:

Op het gebied van veiligheid zijn alle modellen standaard uitgerust met een achteruitrijcamera, dodehoekbewaking, waarschuwing voor kruisend verkeer achter, waarschuwing voor botsingen aan de voorkant, automatische noodremming voor- en achteruit, voetgangersdetectie en een aandachtsmonitor voor de bestuurder. Onder de opties vind je zaken als adaptive cruise control, surround view camera, etc.

Nissan Sentra 2022-motor

De Nissan Sentra 2022 gaat verder met dezelfde 2,0-liter viercilinder lijnmotor. Het heeft een maximaal vermogen van 149 pk en een koppel van 146 pond-voet. Voeg daar een CVT-transmissie aan toe en het wordt duidelijk dat deze auto niet ontworpen is om goed te presteren. De acceleratie is traag, terwijl de transmissie soms behoorlijk luid kan zijn. De bediening is ook zeker niet aantrekkelijk.

Nissan Sentra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Normaal gesproken zou je verwachten dat dit gebrek aan karakter wordt gecompenseerd in termen van brandstofverbruik. Qua efficiëntie is deze sedan echter niet meer dan gemiddeld. In aantallen zou dat ongeveer 29 mpg zijn in de stad en 39 mpg op de snelweg.

Nissan Sentra 2022 releasedatum en prijs

Hoewel de ambtenaren nog steeds kalm zijn, zijn we er vrij zeker van dat de Nissan Sentra uit 2022 niet voor het laatste kwartaal van het jaar zal arriveren. Er zijn gewoon geen grote veranderingen en om dezelfde reden zou de prijs ook niet te veel moeten veranderen. Als referentie begint het huidige model rond de 19.500 euro, wat iets lager is dan concurrenten als Hyundai Elantra, Toyota Corolla en beduidend lager in vergelijking met Mazda 3 en Honda Civic.