Nissan Rogue Sport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De opnieuw ontworpen versie van de Nissan Rogue Sport 2022 crossover SUV is klaar om enkele updates te ontvangen. Dit model werd onlangs gespot terwijl het werd getest in een volledige lichaamscamouflage. Over het algemeen ziet de nieuwe SUV er aantrekkelijker uit dan voorheen.

Proporties en vormen zijn echter vergelijkbaar met het huidige model, hoewel er een modernere styling is. Zoals bij veel Nissan-modellen is de designtaal geïnspireerd op concepten als de Xmotion en IMQ. Volgens de Japanse autogigant zijn er plannen om een ​​vloot modellen uit te brengen, waaronder nieuwe en bijgewerkte.

Nissan Rogue Sport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Rogue Sport 2022 exterieur

Testmuilezels van de opnieuw ontworpen Nissan Rogue Sport 2022 crossover werden onlangs toegevoegd om enkele van de nieuwe upgrades te onthullen. Dit model wordt gekenmerkt door slanke proporties waardoor we niet onder de camouflage kunnen kijken. We hebben echter een deel van de informatie verzameld en deze maakt feitelijk verbinding met de nieuwe spionagefoto’s.

Allereerst heeft de Nissan Rogue Sport een gedurfde nieuwe look met boemerangvormige ledkoplampen en een aantrekkelijke V-Motion corporate grille. Dezelfde graphics die we hebben gezien op de nieuwste Juke en grotere Rogue-modellen. Bovendien voegde de fabrikant deze keer een nieuw SUV-effect toe, met plastic bekleding rond de lagere voorschort, bredere wielkastlijsten en rockerpanelen. Over het algemeen is het ontwerp, zoals u kunt zien, veel agressiever en ziet de Nissan Rogue er competitiever uit. We hebben ook enkele van de renders die dit alles bevestigen.

✓ U kunt ook controleren:

Verfrissingen in de hut

In het interieur doet Nissan veel moeite om het interieur van de nieuwste Rogue comfortabeler te maken. Volgens de laatste informatie zal het nieuwe model waarschijnlijk dezelfde styling delen als de grotere Rogue / X-Trail.

De lijst met goodies groeit en kopers kunnen digitale instrumentenclusters, een head-updisplay, nieuw 9,0-inch zwevend infotainment in tabletstijl, Apple CarPlay, enzovoort verwachten. Wat de veiligheid betreft, zullen alle modellen Nissan ProPilot met adaptieve cruisecontrol, Lane Keeping en Nissan Safety Shield 360 op de bovenste stroomlijnkappen bevatten.

Nissan Rogue Sport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Rogue Sport 2022 aandrijflijn opties

Op dit moment is nog niet duidelijk welke aandrijflijnen met de Nissan Rogue Sport 2022 worden aangeboden. Over het algemeen kan het dezelfde motor gebruiken als zijn voorganger. Als dat gebeurt, kunnen kopers dezelfde 2,0-liter in-line 4-motor verwachten die 141 pk produceert.

Sommige geruchten suggereren echter dat het kan worden gecombineerd met een nieuwe mild hybride setup. Bovendien hebben we de laatste tijd veel geruchten gehoord, en een daarvan is dat de Nissan Rogue Sport volledig elektrisch zou kunnen zijn. Dit is echter niet zeker, aangezien Nissan in plaats daarvan eind 2021 de elektrische crossover Ariya zal lanceren.

Nissan Rogue Sport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

Nissan werkt hard aan een vloot van nieuwe en bijgewerkte modellen. Naast de nieuw ontworpen Rogue Sport zal de fabrikant volgend jaar ook het elektrische model Ariya, Armada, Pathfinder en Frontier op de markt brengen.

Prijzen zijn nog niet beschikbaar, maar we hebben zojuist informatie ontvangen dat de Rogue Sport compacte cross-over SUV naar verwachting in 2021 bij de dealers zal verschijnen als het 2022-model.