Nissan Rogue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het assortiment cross-overs en SUV’s van Nissan wordt steeds ouder. Hierdoor zal het grootste deel van de line-up serieuze verbeteringen zien. De Nissan Rogue 2022 is een van de modellen die de nieuwste upgrades zal introduceren. Rogue is het eerste model dat in zware camouflage is ontdekt. De spionagefoto’s tonen de opnieuw ontworpen Rogue Sport-variant samen met het reguliere Rogue-model.

Het nieuwe ontwerp is geïnspireerd op Nissan-concepten zoals Xmotion en IMQ. Rogue is een perfect voorbeeld van hoe de nieuwe ontwerptaal van het merk eruit zou kunnen zien. Ook het interieur krijgt grote updates, waaronder nieuwe infotainments. Onder de motorkap zou Rogue een nieuwe motoroptie kunnen introduceren, maar deze is nog niet officieel.

Nissan Rogue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Rogue 2022 spionagefoto’s

De Rogue 2021 wordt geleverd met een moderner ontwerp en een lager rijgedrag. Bovendien wordt het nieuwe model een centimeter korter. De Nissan Rogue 2022 werd bespioneerd met sterke camouflage. Bovendien werd de malafide sportvariant ook door camera’s opgenomen. Beide prototypes zullen blijven verbeteren en Nissan zal dezelfde stijlelementen gebruiken die van toepassing zijn op crossoverconcepten zoals IMQ en Xmotion.

Hierdoor zien beide modellen er van hogere kwaliteit uit. De camouflage verbergt echter perfect het grootste deel van het ontwerp. We kunnen echter gemakkelijk LED-koplampen met meerdere niveaus, afzonderlijke LED-dagrijlichten en een nieuwe voorbumper zien.

Nissan Rogue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Verfrissingen in het interieur

De geheel nieuwe Nissan Rogue 2022 krijgt ook verschillende interieurupdates. Volgens Nissan komt de Rogue SUV met een sterk verbeterd infotainmentsysteem. Bovendien mogen we de nieuwste rijhulpsystemen verwachten. Het ontwerp van de cabine mag niet veranderen met het interieur. Zoals ik al zei, Rogue wordt een centimeter korter, maar biedt meer binnenruimte.

De Japanse fabrikant heeft ervoor gezorgd dat de intelligente opslagindeling en het laadvolume beter zijn dan voorheen. Meer specifiek biedt Rogue nu een verbetering van 4,1 kubieke voet. Wat de technologie betreft, is er nog niets officieel. We denken dat Rogue hetzelfde 8,0-inch touchscreen zal bieden als het standaardscherm. We verwachten meer luxe van binnen dus nieuwe bekleding zou op de agenda kunnen staan.

Nissan Rogue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Veranderd platform

De Nissan Rogue 2022 en Rogue Sport 2022 krijgen een bijgewerkte versie van de modulaire CMF-architectuur. Dit platform is standaard voorzien van voorwielaandrijving en een betrouwbare continu variabele transmissie. Dankzij de laatste aanpassingen biedt de Rogue SUV een betere rijkwaliteit. Het comfort wordt beter en we wachten af ​​of Nissan nog meer onderhuidse veranderingen zal aanbrengen.

✓ U kunt ook controleren:

Rogue Hybrid in de maak

Een nieuwe motor is een optie voor de Nissan Rogue 2022 . De huidige 2.0-liter in-line quad zal echter zeker de standaardkeuze van de motor blijven. Dit toestel heeft een vermogen van 141 pk. Er zou echter een milde hybride opstelling beschikbaar moeten zijn. Meer details worden de komende weken bekend gemaakt.

Wat de elektrische stroom van batterijen betreft, zal Nissan als eerste de Ariya elektrische crossover lanceren. Daarna kon Rogue in de rij staan ​​voor een volledig elektrische variant. De huidige 2.0 liter motor levert 27 mpg in de stad en 35 mpg op de snelweg.

Nissan Rogue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Rogue 2022 prijs en releasedatum

De aanstaande Nissan Rogue 2022 kost nu ongeveer 27.500 euro. Bovendien is de uitrustingsvariant Platinum beschikbaar voor 38.000 euro.