Nissan Quest 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nog niet zo lang geleden dachten velen dat minibusjes in de nabije toekomst van de markt zouden verdwijnen. Kopers waren gewoon veel enthousiaster over het overaanbod aan cross-overs en de verwachting was dat SUV’s met drie rijen de rol van gezinsbusjes zouden overnemen. De nieuwste versies van modellen zoals Chrysler Pacifica en Toyota Sienna hebben echter aangetoond dat minibusjes erg aantrekkelijk kunnen zijn, niet alleen praktisch. Met dit soort ontwerpen zijn minibusjes weer terug op de kaart, waardoor velen denken dat Nissan misschien ook een kans maakt. Dat zou natuurlijk een comeback betekenen van het bekende naamplaatje, dit keer in de vorm van de Nissan Quest 2022 .

Dit is echter voorlopig slechts een gerucht. De vorige generatie werd vier jaar geleden stopgezet en sindsdien hebben we van de ambtenaren niets meer vernomen over de mogelijke opvolger. Daarom is alles wat we in de volgende paragrafen zullen lezen gebaseerd op geruchten en onze voorspellingen. Neem hem dus zeker mee met een reserve.

Restyling Nissan Quest 2022

Nissan heeft een behoorlijk lange geschiedenis in het maken van minibusjes. Dit bijzondere naambordje werd verdeeld over vier generaties. De laatste was in productie tussen 2010 en 2017, dus de kans is groot dat de nieuwe Nissan Quest 2022 een paar dingen gemeen heeft met het vorige model. De vertraging is niet zo groot en aangezien de Japanse fabrikant het bekende D-platform blijft updaten, zouden we verwachten dat dit ook onder het nieuwe model te zien zal zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Dat zou een bekende FF-lay-out betekenen, hoewel vierwielaandrijving waarschijnlijk ook zou worden aangeboden. Natuurlijk zouden veel onderdelen worden gedeeld met voertuigen van vergelijkbare grootte, zoals de nieuwe Pathfinder. We gaan er ook vanuit dat het nieuwe model iets groter zou zijn ten opzichte van zijn voorganger. Het vorige model was goed voor ongeveer 118 inch, terwijl de huidige segmentstandaard meer dan 120 inch tussen de assen is.

Styling en exterieurdesign

Zoals we zojuist vermeldden, zou de Nissan Quest 2022 sommige onderdelen kunnen delen met modellen van vergelijkbare grootte, en dit kan ook worden weerspiegeld in de styling. Dus een van de mogelijke richtingen is om de nieuwste ontwerptaal over te nemen die is vastgesteld door de nieuwe Armada en wordt bevestigd door de aanstaande Pathfinder. Dat zou een front betekenen dat futuristische en gedurfde stijlelementen combineert en zich zo zou kunnen onderscheiden van de massa.

Daarnaast zou de Nissan Quest 2022 de laatste trends in de auto-industrie moeten volgen. Deze auto’s hebben geen saaie bus-achtige vorm zoals vroeger. Als je naar de nieuwe Pacifica kijkt, zul je veel SUV-typische ontwerpoplossingen vinden, zoals sterkere lijnen, grotere bodemvrijheid, enz. Nissan zou op een vergelijkbare manier te werk moeten gaan om een ​​aantrekkelijk uiterlijk te bieden.

Innerlijk

Het klinkt allemaal geweldig tot nu toe, maar houd er rekening mee dat deze voertuigen voornamelijk gezinsbusjes zijn. Het interieur zou dan ook het belangrijkste blijven van het mogelijke nieuwe model. We verwachten daarom een ​​hoge totaalkwaliteit met aantrekkelijke designoplossingen en mooie materialen. De nieuwe Pathfinder zou opnieuw als inspiratie kunnen dienen. Dat zou natuurlijk ook een volle lading standaarduitrusting betekenen. Dit omvat technische extra’s zoals de nieuwste touchscreen-interface en tal van geavanceerde beveiligingsfuncties. Daarnaast rekenen we op heel wat praktische zaken, zoals talrijke bekerhouders, usb-poorten, wifi-hotspot, enz.

Natuurlijk speelt comfort ook een grote rol. Als zodanig moeten de stoelen in alle drie de rijen massief en ondersteunend zijn, en ze moeten allemaal voldoende ruimte hebben voor passagiers om gemakkelijk volwassenen te kunnen herbergen. Laadruimte zou ook een behoorlijk indrukwekkend aantal moeten zijn als Nissan op zoek is naar een concurrerend voertuig.

Nissan Quest 2022-motor

Gezien dit platform zijn dingen onder de motorkap vrij eenvoudig te voorspellen. Natuurlijk zouden we een nieuwe versie van de bekende 3,5 liter V6-motor verwachten. Het levert 284 pk en 259 pond-voet koppel. Bovendien verwachten we dat de Nissan Quest 2022 de nieuwste innovaties op het gebied van versnellingsbakken zal toepassen. In tegenstelling tot de vorige generaties Nissan-modellen die CVT-transmissies gebruiken, zijn nieuwe modellen overgeschakeld naar een automatische transmissie met 9 versnellingen. Deze verandering zorgt voor een veel betere rijervaring, of het nu gaat om comfort of prestaties, zonder al te veel brandstofverbruik op te offeren.

Sommige bronnen speculeren ook over de hybride versie. Dit klinkt ons niet erg waarschijnlijk in de oren als je bedenkt dat Nissan momenteel alleen elektrische aandrijflijnen aanbiedt in kleinere voertuigen. We sluiten deze mogelijkheid echter niet helemaal uit.

Nissan Quest 2022 releasedatum en prijs

De Nissan Quest 2022 is voorlopig slechts een gerucht. Zelfs als we al volgend jaar geruchten over zijn komst horen, zal dat waarschijnlijk niet gebeuren. Als het aankomt, gaan we ervan uit dat de prijs redelijk typerend is voor het segment. In cijfers komt dat neer op zo’n 30.000 euro voor de basisversie.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com