Nissan Quest 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De Japanse fabrikant trok zich een paar jaar geleden terug uit de klasse van de minivan. Het was vrijwel een verwachte zet, aangezien de Quest nog nooit een van de meest populaire modellen in zijn segment is geweest. Bovendien hebben veel experts het einde van minibusjes in de nabije toekomst voorgesteld en zien de zaken er volkomen duidelijk uit. Het lijkt er echter op dat er nog steeds veel vraag is naar dergelijke voertuigen vanwege hun indrukwekkende veelzijdigheid. Nissan vindt het dus een goede zet om dit model weer terug te brengen. Op dit moment wachten we nog op officiële bevestiging, maar sommige rapporten suggereren dat het nieuwe model al aan het einde van het jaar beschikbaar zal zijn als Nissan Quest 2021.zou kunnen aankomen. De meeste details zijn nog onbekend, maar het is niet zo moeilijk te voorspellen hoe het nieuwe model eruit zal zien.

Nissan Quest 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De restyling van de Nissan Quest 2021

Vergeleken met het model dat enkele jaren geleden werd stopgezet, verwachten we dat de Nissan Quest in 2021 zal zijnsignificante veranderingen zullen worden ervaren. Allereerst verwachten we een compleet nieuw ontwerp, aangezien het nieuwe model zal worden uitgerust met een nieuw platform. Aan de andere kant blijft de basislay-out hetzelfde. Vertrouw op de typische vorm van een minivan, hoewel we wellicht een iets langere wielbasis zien. Qua styling zien we niets meer dan een vertrouwde carrosseriestijl. Er is niet veel ruimte om vrijheden te ontwerpen met minibusjes. Aan de andere kant zou de voorkant de nieuwste ontwerptaal van het merk volgen. We rekenen dus op de implementatie van de beroemde V-Motion-grille, evenals andere ontwerpdetails die kenmerkend zijn voor nieuwe Nissan-modellen.

Innerlijk

Nogmaals, het is moeilijk om over details te praten, maar we verwachten aanzienlijke verbeteringen op het gebied van interieurkwaliteit. Nieuwe materialen en dashboardontwerp zijn de dingen die we zeker verwachten. We rekenen ook op veel nieuwe technologieën. Aan de andere kant zien we een vertrouwde zitopstelling met veel ruimte en capaciteit voor acht volwassen passagiers.

Nissan Quest 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Quest 2021-motoren

Als het om de aandrijflijn gaat, hebben we nog steeds niet de exacte informatie over de Nissan Quest 2021 . Als we echter naar de concurrentie kijken, wordt het duidelijk dat het nieuwe model moet komen met een V6-motor en een achterwielaandrijving. We rekenen natuurlijk op de bekende 3,5 liter V6 pk van Nissan, waarschijnlijk met iets minder dan 300 pk. We gaan ervan uit dat de motor is gekoppeld aan een CVT-transmissie, terwijl de optionele AWD-indeling ook een mogelijke optie is.

✓ U kunt ook controleren:

Sluit ook niet de mogelijkheid uit om een ​​hybride versie te bekijken. De Chrysler Pacifica is momenteel de enige minivan die is uitgerust met een geëlektrificeerde aandrijflijn. We twijfelen er echter niet aan dat dit op het punt staat te veranderen. Zo’n aandrijflijn verwachten we natuurlijk ook van de Nissan Quest 2021 . De exacte details zijn nog niet beschikbaar, maar ik denk dat het nieuwe model waarschijnlijk zal komen met een op V6 gebaseerd hybridesysteem, hoewel viercilinders ook niet onmogelijk klinken. Sommige rapporten suggereren zelfs de mogelijkheid om een ​​volledig elektrische versie te zien, maar we denken dat zo’n model nog een paar jaar verwijderd is van ons.

Nissan Quest 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Quest 2021 releasedatum en prijs

Zoals eerder vermeld, suggereren sommige rapporten dat het nieuwe model al eind 2020 zou kunnen verschijnen. We wachten momenteel op een officiële bevestiging. Als het om prijs gaat, gaan we ervan uit dat basismodellen rond de 30.000 euro zijn.