Nissan Qashqai 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Nissan Qashqai 2022 werd vorige maand onthuld. Deze populaire cross-over SUV wordt geleverd met een herzien design en exclusieve hybride aandrijflijnen. Het model waar je naar kijkt is Rogue Sport, maar de Qashqai zou er precies hetzelfde uit moeten zien. Deze SUV wordt wereldwijd verkocht als de Nissan Qashqai. Aan de andere kant wordt Amerika schurkensport genoemd.

Daardoor leent Rogue Sport eigenlijk alles van de Qashqai-variant. Beide modellen krijgen in ieder geval dezelfde updates. Dit omvat diverse externe en interne wijzigingen. Hierdoor zal de prijs iets omhoog gaan en later in 2021 gaan verkopen.

Nissan Qashqai 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp Qashqai 2022

Er zullen een aantal nieuwe functies zijn in het komende herontwerp. De Nissan Qashqai 2022 zal weer op een vertrouwd CMF-platform draaien. Voor de gelegenheid wordt de architectuur echter aanzienlijk verbeterd met grote veranderingen op het gebied van functionaliteit, betrouwbaarheid en algehele rijkwaliteit. Dit maakt de nieuwe Qashqai wat groter, maar ook lichter en robuuster dan het huidige model.

De komende Qashqai zal ook nieuwe functies en tal van stylingveranderingen introduceren. De V-Motion-grille blijft behouden, maar er komen nieuwe exterieurkleuren en een verbeterde carrosserie. Het resultaat is een scherp ogende cross-over SUV met veel moderne apparatuur.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur renovatie

De nieuwe Nissan Qashqai 2022 komt ook met tal van interieurupdates. Ten eerste is het dashboard compleet anders omdat het er moderner uitziet. Daarnaast biedt de Qashqai meer cabineruimte, fijnere materialen en nieuwe veiligheidshulpmiddelen. Het bijgewerkte touchscreen heeft een betere gebruikersinterface en is een grotere tabletachtige entiteit.

Net als het nieuwste 10,8 inch head-up display is ook een nieuwe het grootste display in het segment. De bovenste uitrustingsniveaus zijn verkrijgbaar met een 12,3-inch digitaal instrument. We weten al dat de laadruimte zou worden verbeterd, net als het comfort en de functionaliteit van het interieur.

Nissan Qashqai 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Qashqai komt met hybride power

Op de laatste spionagefoto’s van de Nissan Qashqai 2022 zagen we de toerenteller op 8.000 toeren staan. Dit suggereert duidelijk een benzine-aangedreven optie. Daarnaast verwijdert de fabrikant in de nabije toekomst alle dieselmotoren. Het beste aan deze SUV is de aangeboden elektrische aandrijving. Het is het 12-volt hybridesysteem van Nissans e-Power. We denken ook dat de Qashqai de hybride plug-intechnologie van Mitsubishi zal gebruiken, die nu onderdeel is van Nissan.

De PHEV-versie zal niet onmiddellijk beschikbaar zijn. Nissan zal echter 1,3-liter turbodiesel en 1,5-liter vier-benzinemotoren aanbieden. Het aanbod omvat naar verwachting een 1,3-liter turbodiesel en een 1,5-liter turbobenzinemotor. De krachtigste versie zal bijna 350 pk ontwikkelen. Uiteindelijk zal de fabrikant een herziene CVT-automaat introduceren.

Nissan Qashqai 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Nissan Qashqai 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Qashqai 2022 prijs, releasedatum

De aankomende Nissan Qashqai 2022 begint bij zo’n 20.000 euro. Aan de andere kant zal de Rogue Sport-variant nu meer dan $ 24.000 kosten in de VS. De verkoop begint later in 2021 en we wachten op meer details over de nieuwe hybride aandrijflijn.