Nissan Patrol Nismo 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Goed nieuws, Nissan heeft zijn nieuwe high-performance versie van het Patrol-model onthuld. Het nieuwe model genaamd Nissan Patrol Nismo 2022 wordt gekenmerkt door een agressieve styling met tal van rode accenten. Interessant is dat de fabrikant nieuwe vering en Bilstein-schokdempers heeft toegevoegd, wat resulteert in een scherper rijgedrag.

Nissan biedt het Nismo-model ook aan in vier kleuren, waaronder White Pearl, Black Solid en Grey en Silver metallic. Daarnaast is ook het interieur moderner, comfortabeler en voorzien van nieuwe technologie en hoogwaardige materialen. Net als de standaard Patrol gebruikt de nieuwe Nismo dezelfde 5,6 liter V8 die meer vermogen levert. Volgens Nissan zou de high-performance Nismo 28 pk meer moeten produceren.

Nissan Patrol Nismo 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Patrol Nismo 2022 exterieur

De body-on-frame SUV, Nissan Patrol Nismo 2022 , oogt veel agressiever dan het productiemodel. Deze SUV heeft een stevigere bodykit en veel rode accenten van binnen en van buiten. Om afstand te nemen van de reguliere variant, komt Nismo met een gemodificeerde driedimensionale V-Motion-grill met honingraatgaas. Daarnaast hebben ze het speciale Nismo-embleem op de grille gezet, wat in het oog springt.

In tegenstelling tot de standaard Patrol, gebruikt de high-performance Nismo veel beter gevormde koplampen en een degelijk LED-mistlicht dat is geïnspireerd op Nissans Formule E-auto. Het rijdt ook op enorme 22-inch wielen en heeft een achterdiffusor en een paar grote uitlaatsierstukken. Over het algemeen heeft de fabrikant geweldig werk geleverd en ziet de nieuwe Nismo er erg sportief en uniek uit.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Premium interieur

Binnenin biedt de nieuwste Nissan Patrol Nismo 2022 een comfortabelere premium cabine dan de standaard cabine. Het  s dimensionally the same, and it comes in the form of three-row, offering enough room for seven passengers. Stepping into the Nismo model, youeerste dat echter opvalt, is dat er een chique stuurwiel is met inzetstukken van koolstofvezel, Alcantara-leer en Nismo-badges.

Hoewel niet genoemd in het persbericht, wordt de nieuwe Patrol Nismo ook standaard geleverd met grote infotainmentdisplays en rode accenten in het hele interieur. Qua veiligheid biedt de Nismo hetzelfde pakket als de standaard. Het omvat een geavanceerd remsysteem, voertuigdynamiekregeling, tractiecontrolesysteem, antiblokkeersysteem en een bandenspanningscontrolesysteem.

Nissan Patrol Nismo 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Patrol Nismo 2022 aandrijflijn

De geheel nieuwe Nissan Patrol Nismo 2022 is een high-performance SUV beschikbaar met een 5,6-liter V8 die 428 pk en 413 pond-voet koppel levert.

Net als het reguliere model zou de Nismo gekoppeld moeten worden aan dezelfde zeventraps automaat. In tegenstelling tot de standaard V8 Patrol-versie biedt de Nismo 28 pk meer vermogen bij hetzelfde koppel.

Nissan Patrol Nismo 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De high-performance Nissan Nismo werd een paar dagen geleden onthuld en heeft veel aantrekkelijkere carrosserielijnen dan de standaard Patrol. Kortom, deze body-on-frame SUV heeft een agressiever ontwerp dankzij een stevigere bodykit en talloze rode accenten van binnen en van buiten.

Nissan bevestigde dat het nieuwe model volgende maand het Midden-Oosten zal bereiken. Prijzen zijn ook beschikbaar, en de Nismo is helemaal geen goedkope SUV. Hij begint bij 105.000 euro, wat bijna het dubbele is van de prijs van het reguliere model.