Nissan Patrol 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Nissan Patrol 2021 is een grote SUV die nauw verwant is aan de Nissan Armada en die in de VS verkrijgbaar is. Armada is een populaire SUV in Amerika, maar Patrol is een bestseller in het Midden-Oosten. Het 2021-model wordt zwaar bijgewerkt, wat geweldig is. De veranderingen beginnen aan de buitenkant met de facelift, die een hoekiger uiterlijk zou moeten bieden.

Het interieur krijgt ook een paar nieuwe dingen, waaronder de nieuwste hightech voorzieningen. De aandrijflijn moet blijven, en het is een krachtige V6-motor die al jaren bestaat. Patrol zal tegen een iets hogere prijs komen en de verkoop begint later dit jaar.

Nissan Patrol 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Patrol 2021 krijgt tijdens de cyclus een facelift

De meest voor de hand liggende verandering in de nieuwe Nissan Patrol 2021 is zijn hoekiger uiterlijk. Het voorste gedeelte heeft een herkenbaar V-motion design, maar de grille is groter en heeft meer chroom. De koplampen zijn gloednieuw en hebben nu een split-design. De meeste nieuwe Nissans hebben dezelfde koplampen, dus dit is niet echt een verrassing.

Het onderste gedeelte herbergt een meer open sculptuur en ziet er optisch beter uit. Het achterste gedeelte krijgt een nieuw ontwerp van achterlichten. Nissan zal ook de richtingaanwijzers verlichten. De achterbumper is opnieuw ontworpen en het zijprofiel zou in 2021 helemaal niet moeten veranderen.

Nissan Patrol 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Binnenuitrusting

Binnenin zal de nieuwe Nissan Patrol in 2021 meer ingrijpende veranderingen ondergaan. Dit omvat nieuwe standaard en optionele digitale displays. Bovendien is er een nieuw infotainment-touchscreen in de opnieuw ontworpen middenstapel. De HVAC-knoppen zijn opnieuw ontworpen en de bedieningsknop is nu achter de keuzehendel geplaatst. Hierdoor is de dubbele schermindeling mogelijk.

✓ U kunt ook controleren:

Het infotainmentsysteem ondersteunt zowel Android Auto als Apple CarPlay. Een groter display bevindt zich tussen de wijzerplaten van het instrument en geeft belangrijke voertuiginformatie weer. Bovenste uitrustingsniveaus zoals Luxurious bieden nieuwe lederen bekleding. Dezelfde bekleding is geïnspireerd op het GT-R-model.

Nissan Patrol 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Patrol biedt krachtige V8-diesels

De gloednieuwe Nissan Patrol 2021 zal wederom gebruik maken van een 5,6-liter V8-benzinemotor. Het is de krachtigste benzine van Nissan en kan 390 pk produceren. Bovendien kan een krachtige V8 een koppel van 395 lb-ft produceren. Dankzij dat zal de Patrol SUV bijna 8500 pond slepen. Deze V8 is echter een verouderde aandrijflijn en levert samen slechts 16 mpg, wat verre van de rest van het segment is.

Een zeventraps automatische transmissie is beschikbaar en het 4WD-systeem is een optie. Het perfecte alternatief is een optionele 5.0 liter V8-dieselmotor. Dit apparaat drijft ook de Titan XD-variant aan, met 320 pk en 555 lb-ft koppel. Patrouille kan 12.000 pond vervoeren als hij is uitgerust met een dieselmotor.

Nissan Patrol 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Patrol 2021 prijs en releasedatum

De komende Nissan Patrol 2021 zal opnieuw onder de 50.000 euro liggen. De exacte prijs is echter nog niet bekend. We denken dat de nieuwe SUV voor ongeveer 47.500 euro beschikbaar moet zijn. De dieselaandrijving is optioneel en kost 4.000 euro extra.