Nissan Pathfinder 2024: Prijzen en kenmerken

De vijfde generatie Nissan Pathfinder, die in 2021 op de markt komt als model voor 2022, zal niet beschikbaar zijn als geëlektrificeerd model, zoals de meeste van zijn concurrenten. Hoewel Nissan verschillende nieuwe geëlektrificeerde modellen in ontwikkeling heeft, is het onwaarschijnlijk dat er een hybride Pathfinder in de pijplijn zit. De 2024 Nissan Pathfinder, die eind 2023 bij de dealers moet verschijnen, zal net als het huidige model uit 2023 alleen een benzinemodel zijn.

Nissan Pathfinder 2024: Prijzen en kenmerken

Let op: de informatie en afbeeldingen in dit artikel hebben betrekking op het huidige modeljaar. We zullen deze pagina bijwerken zodra er nieuwe details beschikbaar zijn.

Over de Nissan Pathfinder Hybrid

Nissan heeft plannen aangekondigd om tegen 2030 wereldwijd 27 geëlektrificeerde modellen op de markt te brengen, waarvan 19 elektrische voertuigen en de rest hybride. Het bedrijf heeft echter nog geen E-Power-variant gelanceerd, hoewel de Versa Note, Rogue Sport en Rogue in het buitenland al wel met deze technologie zijn uitgerust.

Nissan Pathfinder 2024: Prijzen en kenmerken

Bovendien doet de Pathfinder het goed en Nissan ziet misschien niet de noodzaak voor nieuwe aandrijflijnen.

Ontwerp

De vijfde generatie Nissan Pathfinder is scherper, scherper en ruiger dan het model van de vierde generatie. C-vormige koplampen, een grotere grille, een hoekiger silhouet, scherp gesneden, brede en slanke achterlichten en een bolle achterklep geven de vernieuwde SUV een zelfverzekerde en gedurfde uitstraling die het model van de vierde generatie niet had.

Nissan Pathfinder 2024: Prijzen en kenmerken

Binnenin oogt de Nissan Pathfinder ruimer en chiquer na het redesign van de vijfde generatie. Een slanker dashboard, een compacter stuurwiel, een volledig digitaal instrumentenpaneel, een kleinere middenconsole met veel minder knoppen en een vrijstaand infotainmentsysteem met touchscreen geven de auto een zeer moderne uitstraling die duidelijk een grote stap vooruit is ten opzichte van de vierde generatie. De Pathfinder van de vijfde generatie biedt plaats aan acht personen en is, in tegenstelling tot het vorige model, leverbaar met optionele kapiteinsstoelen op de tweede rij en een zonder gereedschap afneembare middenconsole tussen de stoelen.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Het ontwerp van de 2024 Nissan Pathfinder zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met het vorige model, zowel van binnen als van buiten. Hoewel er nieuwe kleur- en uitrustingsopties komen, zou het algemene uiterlijk ongewijzigd moeten blijven.

Functies

De Nissan Pathfinder heeft LED-koplampen met subtiele dagrijverlichting, tweekleurige carrosserielak en lichtmetalen velgen, LED-achterlichten en de Pathfinder-badge in blokletters op de achterklep.

Nissan Pathfinder 2024: Prijzen en kenmerken

Hoogtepunten in het interieur zijn een volledig digitaal 12,3-inch instrumentenpaneel, een 10,8-inch HUD, een 9,0-inch infotainmentsysteem met touchscreen, EZ FLEX-meervoudige stoelen op de tweede rij die met één druk op de knop neerklapbaar en neerklapbaar zijn, voorstoelen met airconditioning die in 10 richtingen verstelbaar zijn, een verstelbare bestuurdersstoel, automatische klimaatregeling met twee zones en verwarmbare achterstoelen.

De standaarduitrusting van de Nissan Pathfinder 2024 kan veranderen afhankelijk van de uitrustingslijn.

Beveiliging

Tien airbags, Intelligent Driver Alert System, Rear Door Alert System, Front Collision Alert en Nissan Safety Shield 360 zijn naar verwachting standaard op de Pathfinder van 2024. Het Nissan Safety Shield 360 omvat de volgende veiligheidssystemen

  • Automatisch noodstopsysteem met voetgangersdetectie
  • Waarschuwing dode hoek
  • Waarschuwing voor dwarsverkeer achter
  • Waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook
  • Grootlichtassistent
  • Automatisch remmen achteraan

Extra veiligheids- en bestuurdersassistentiesystemen zoals Traffic Sign Recognition (verkeersbordherkenning), Blind Spot Monitoring (dodehoekmonitoring), Intelligent Lane Keeping Assist (intelligente rijstrookassistent) en ProPILOT Assist (ProPILOT-assistent met Navi-Link) zullen naar verwachting als optie verkrijgbaar zijn.

Nissan Pathfinder 2024: Prijzen en kenmerken

Aggregaat

De Nissan Pathfinder 2024 wordt naar verluidt standaard geleverd met een conventionele 3,5-liter V6-benzinemotor met 9-traps automatische transmissie en een vermogen van 284 pk en 259 Nm koppel. Een vierwielaandrijving met 7 versnellingen en off-road modus wordt als optie aangeboden.

Prijs en datum van uitgifte

De prijzen voor de Nissan Pathfinder van 2024 zouden kunnen beginnen bij 36.000 euro. Een officiële aankondiging wordt verwacht in het derde kwartaal van 2023.