Nissan Pathfinder 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan zet zijn werk aan het hele SUV-assortiment voort en na de introductie van verschillende vernieuwde modellen is de geweldige Pathfinder het volgende model dat volledig opnieuw wordt ontworpen. Na de introductie van de geheel nieuwe Nissan Juke, de wereldwijde Qashqai en de compacte Nissan Rogue, richt het merk zich op de nieuwe generatie Nissan Pathfinder 2022 .

De Nissan Pathfinder werd ontdekt in prototypevorm, wat de komst van de radicaal nieuwe versie suggereert. Op basis van de spionagefoto’s en wat we tot nu toe weten, zou de volgende Pathfinder op de markt moeten komen met het dramatisch nieuwe ontwerp dat is beïnvloed door de nieuwste schurk. Het model kon dezelfde V-6-cilinderinhoud behouden, met de mogelijkheid om op een gegeven moment de viercilinder- en hybride opties te introduceren.

Nissan Pathfinder 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Pathfinder wordt ook verwacht met een vernieuwd interieur, dat op zijn beurt is geïnspireerd op het ontwerp van de nieuwste SUV’s van het merk. Het model krijgt ook de nieuwste technische en veiligheidsvooruitgangen van het merk.

Nissan Pathfinder 2022: ontwerp

De huidige Pathfinder van de vierde generatie arriveerde in 2013 op basis van het Nissan D-platform en werd te koop aangeboden zonder noemenswaardige verbeteringen. Zoals de spionagefoto’s en beschikbare informatie laten zien, zou de vijfde generatie Nissan Pathfinder in 2022 op de markt moeten komen met een radicaal ontwerp en enkele structurele verbeteringen.

Het is nog niet duidelijk op welk platform de nieuwe versie zal worden getest. In dit verband zijn er twee mogelijke uitkomsten. De opnieuw ontworpen Pathfinder zou voor een nieuwe generatie aan het huidige D-platform kunnen blijven. Het Nissan D-platform ondersteunt ook de huidige Murano en Infiniti QX60 en zou, met enkele upgrades, een oplossing kunnen zijn voor de volgende Pathfinder voor de vijfde generatie. De Pathfinder van de volgende iteratie zou ook kunnen overschakelen naar het platform van de Common Module Family, speciaal voor D-versies voor middelgrote en grote cross-over SUV-modellen. In dit geval zou de Pathfinder profiteren van een aanzienlijke gewichtsvermindering.

Visueel gezien lijkt de gloednieuwe Pathfinder een vergelijkbare footprint te hebben als de huidige versie, maar radicale veranderingen in stijl zijn te zien in de spionagefoto’s. Het model moest een vergelijkbare ontwerptaal gebruiken als de nieuwste Rogue met de nieuwe stilistische elementen van het merk en een meer hoekige lichaamscontour.

Het voorste deel van het model zou de nieuwe 3D V-Motion-grille-versie van het merk moeten krijgen, vergelijkbaar met die van de opnieuw ontworpen Rogue. De nieuwe grille-stijl wordt aangeboden in combinatie met de split-led-koplampopstelling.

In tegenstelling tot de momenteel zachtere bekleding, is het profiel van het model meer rechtopstaand en heeft het sterker gevormde zijdelen.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

Het ontwerp in de cabine van de nieuwe Nissan Pathfinder 2022 zou ook inspiratie moeten krijgen voor de onlangs gloednieuwe Rogue. Het model krijgt ook de nieuwe infotainment- en veiligheidstechnologieën van het merk, verkrijgbaar in de beste klassen met premium comfortfuncties.

De nieuwe Pathfinder wordt verwacht met het verbeterde interieur en een lange lijst aan comfortverbeteringen. Het model zal worden uitgerust met Zero Gravity-stoelen met uitstekend comfort voor en achter. De hoogwaardige platina-versie voegt ook geperforeerde lederen bekleding toe.

De opnieuw ontworpen Pathfinder wordt ook verkocht met het nieuwste infotainmentsysteem van het merk met Apple Car Play en Android Auto. Elke versie wordt geleverd met minimaal een 8-inch touchscreen. De versie met het grootste bereik moet worden uitgerust met een groter 9-inch middendisplay. Het model zal ook verkrijgbaar zijn met een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel en een groot head-updisplay.

Elke Pathfinder zal ook vertrouwen op de standaard Safety Shield 360-reeks van systemen, zoals waarschuwing voor voorwaartse botsingen, automatisch noodremsysteem voor en achter, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en bewaking van dode hoeken. Alle bekleding boven de basis moet ook worden uitgerust met het ProPilot Assist-systeem.

Nissan Pathfinder 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Pathfinder 2022: aandrijflijnen

Als het gaat om mogelijke aandrijflijnoplossingen, zou de Nissan Pathfinder in 2022 moeten terugkeren met dezelfde V-6-cilinderinhoud als de huidige versie. De huidige Pathfinder gebruikt een 3,5 liter V-6 die 284 pk en 259 lb-ft koppel ontwikkelt. De motor komt weer in combinatie met een continu variabele transmissie.

Het model biedt opnieuw zowel twee- als vierwielaandrijving setups.

Op een gegeven moment zou de vijfde generatie Nissan Pathfinder ook een viercilinder-aandrijflijn moeten krijgen, evenals een hybride versie.

Nissan Pathfinder 2022: release, prijs

De vernieuwde Nissan Pathfinder 2022 staat gepland voor release in de eerste helft van 2021 en zal later dit jaar in de verkoop gaan. De prijsklasse zou een hoger uitgangspunt moeten hebben dan de huidige versie.