Nissan Note 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Steeds meer automerken strijden momenteel om nieuwe, kansrijke marktsegmenten te openen. Nissan bleef er niet bij vandaan en presenteerde de Nissan Note Crossover 2022 – de derde generatie van de bestseller vanaf het einde van de “nul” in kruisformaat. Naast visuele verschillen met de civiele versie van de “wasbeer”, heeft het nieuwe model verschillen in de technische componenten, breidt het de bedieningsopties iets uit en heeft het ook een iets comfortabeler interieur. Helaas is de auto exclusief voor de Japanse markt “geslepen”, dus een stijlvolle en heldere cross-over kun je nergens anders verwachten.

vrynquir- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Buiten

Alleen al op de foto kan de Cross Hatch worden geclassificeerd als een mooie en moderne auto. De beste tradities van de moderne mode komen hier tot uiting in een combinatie van gladde contouren en brute elementen, waaronder een krachtige plastic bodykit rond de hele omtrek van het lichaam. Bovendien toont de nieuwe carrosserie interessante verlichting, luchtinlaatelementen en een dubbelzinnig, maar origineel reliëf.

Het voorste deel van de Nissan Note crossover 2022 ziet er het meest interessant uit, dat op gemiddelde hoogte is geplaatst en ondanks zijn korte lengte breed lijkt. Deze indruk wordt gewekt door de steil aflopende grote voorruit, die overgaat in een aflopende motorkap met opstaande reliëfs aan de randen. Het grootste deel van de snuit bevat grote wigvormige koplampen met hoogwaardige LED-vulling en streepjes dagrijverlichting. Van onderaf wordt het verlichtingsapparaat “ondersteund” door chromen strips, die zich concentreren op het enorme trapezium van het luchtinlaatrooster met een 3D-patroon. En de kit bevat, naast het platform voor de kentekenplaat en driehoekige sleuven met mistlampen aan de randen, een forse zwarte plastic inzet met nog een trapezium voor luchttoegang tot de motorruimte.

jwukpyhe- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De restyling had iets minder invloed op de zijpanelen van de nieuwigheid. De ronde vorm van het dak wordt nu benadrukt door nauwelijks waarneembare zwarte dakrails en grote ramen met zachte contouren. Ze zijn gemonteerd in een traanvorm met een dun plastic frame en brede palen. Hieronder ziet u een grotendeels glad reliëf dat rust op de beschermende laag op de dorpels en ronde wielkasten met enorme stijlvolle schijven. Naast andere interessante elementen is het vermeldenswaard afgeronde spiegels op dunne poten, licht uitstekende deurgrepen en versterkte drempels.

✓ U kunt ook controleren:

De achterkant van de auto bleek bijna transparant en bevat een klein spoilervizier over het afgeronde glas, interessante “sterren” van stadslichten, een klein reliëf reliëf voor de kentekenplaat en een degelijke bodykit met een zwart beschermend inzetstuk aan de onderkant.

Innerlijk

wytyslgf- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In het nieuwe modeljaar Nissan Note Crossover 2022 er worden geen bijzondere wijzigingen verwacht, waaronder de afwerkingsmaterialen van kunststof, stoffen, kunstleer en gepolijst aluminium. Over het algemeen is de middenconsole iets handiger geworden voor de bestuurder en de stoelen voor alle passagiers, voornamelijk door het verschijnen van extra vrije ruimte.

controle- en beheersorganen

hnhdlrxd- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het stuur van de noviteit is gemaakt in Nissan-stijl: de middelgrote velg wordt aangevuld door een overvloed aan knoppen op de brede zijspaken, wat de stuurbediening zeer comfortabel maakt. Direct achter het stuur bevindt zich een digitaal instrumentenpaneel dat een groot aantal verschillende parameters weergeeft. Dichter bij het midden bevindt zich een grootformaat touchpad van het commando- en multimediacentrum met fysieke hulpknoppen. Daaronder zit een dunne rij luchtkanalen, een rij fysieke knoppen en een redelijk archaïsche klimaatregeling.

wtozgabi- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Op de middentunnel vind je een technologiepaneel met een stijlvolle versnellingskeuzeschakelaar op het hoofd, een organizer en een armsteun met daarin een gekoeld compartiment.

stoelen en kofferbak

De auto heeft vijf volwaardige stoelen, waarop zelfs volwassenen met een ‘bovengemiddelde’ huidskleur relatief comfortabel kunnen zitten. Elke stoel heeft een comfortabele vorm, medium-zachte vulling en kunstleren bekleding met kenmerkende blauwe stiksels. De bestuurders- en voorpassagiersstoelen hebben verwarming, verlengde zijdelingse steun en mechanische precisie-aandrijvingen voor positieaanpassing. Wie op de achterbank zit, kan gemakkelijk de positie van de rugleuning veranderen en de middenarmsteun achterover leunen bij afwezigheid van een derde passagier.

uugjhcqy- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Zoals uit de proefrit bleek, varieert de inhoud van de bagageruimte tussen de 450 en 1000 liter.

Technische eigenschappen

Het chassis van Nissan Note Crossover 2022 was aanzienlijk verbeterd, maar helaas maakte dit de bodemvrijheid van de auto niet indrukwekkend: slechts 145 mm bij de uitgang. De kenmerken van de motoren zijn ook zeer gemiddeld: een hybride krachtcentrale met een 1,2-liter motor maakt een bescheiden 82 “paarden” en fungeert als generator. De elektromotor van de voorwielaangedreven versie laat 116 krachten zien, bij vierwielaandrijving kan je rekenen op nog eens 68 “paarden”. De speling van deze versie zal 5 mm meer zijn.

rkpjoduc- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Proeven op zee van de nieuwe cross-over hebben aangetoond dat de auto perfect is voor rijden in de stad en op de snelweg en zijn eigenaren verrukt met comfort en een laag energieverbruik. Dat gezegd hebbende, moet het wegrijden van de weg, zelfs in uitrustingsniveaus met vierwielaandrijving, met de nodige voorzichtigheid gebeuren.

opties en prijzen

Van elk model moet je geen groot aantal complete sets verwachten. Al zal de vanafprijs vrij democratisch zijn: zo’n 18.000 euro.

wedstrijdmodellen

De binnenlandse Lada X-Ray, evenals de Kia XCeed, Citroen C3 en Renault Sandero Stepway kwamen het dichtst bij de Japanners.