Nissan Navara 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De markt voor pick-ups is tegenwoordig behoorlijk moeilijk, maar de Navara blijft relevant, ook al is de huidige generatie al bijna zeven jaar op de markt. Dingen veranderen gewoon niet zo snel in de truckmarkt, terwijl deze truck altijd een paar exclusieve kenmerken heeft gehad. Na de opfrisbeurt van vorig jaar zijn we er vrij zeker van dat de huidige generatie nog een paar jaar in productie zal blijven. Ook verwachten we dat de Nissan Navara in 2022 geen grote veranderingen zal ondergaan.

Nissan Navara 2022: specificaties, prijs, releasedatum

U kunt rekenen op een pick-up die nog een paar geweldige dingen te bieden heeft. We houden van zijn efficiënte motor en we houden vooral van de rijkwaliteit, die voornamelijk te danken is aan de achterwielophanging. Tegelijkertijd is deze truck net zo krachtig als elke andere truck op de markt.

Aangezien er voor volgend jaar geen grote veranderingen op komst zijn, gaan we ervan uit dat de Nissan Navara 2022 ergens aan het einde van het jaar op de markt zal komen.

Nissan Navara 2022 herontwerp

Zoals eerder vermeld, bestaat de huidige generatie al zo’n zeven jaar. Het voelt echter nog steeds in alle opzichten competitief. Een van de redenen is om een ​​goed oud F-Alpha-platform te gebruiken dat een goede balans biedt tussen rijkwaliteit en prestaties. Ondanks zijn leeftijd heeft deze truck een behoorlijk geavanceerde multi-link achterwielophanging die zorgt voor een echt soepele rit, wat je niet zou verwachten van een pick-up truck. Tegelijkertijd is de truck net zo krachtig als elke andere concurrent en kan hij tot 3,5 ton trekken.

✓ U kunt ook controleren:

Qua styling bracht de update van vorig jaar wat nieuwe dingen met zich mee, dus de Nissan Navara zou dat ook in 2022 moeten blijven doen. We zagen een nieuw gezicht, met een nieuwe grille en bumper die er nu brutaler uitziet dan voorheen. Bovendien zijn er nog een paar bijgewerkte details, dus we zijn er vrij zeker van dat het model van volgend jaar niets interessants zal opleveren.

Innerlijk

Hetzelfde geldt voor het interieurontwerp. De laatste update heeft een nieuw infotainmentsysteem met een groter 8-inch touchscreen en smartphone-integratie-goodies zoals Android Auto en Apple CarPlay gebracht. Verder zijn de zaken hetzelfde gebleven, dus we gaan ervan uit dat de Nissan Navara ook in 2022 zal doorgaan met een vertrouwde cabine-indeling.

Nissan Navara 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dit interieur lijkt vrij typerend voor een pick-up truck. Het dashboard is eenvoudig gehouden en bestaat voornamelijk uit hard plastic. Aan de andere kant is het perfect functioneel en lijkt het echt duurzaam te zijn. U kunt kiezen uit verschillende cabinestijlen en modellen met één of twee rijen stoelen.

Nissan Navara 2022-motor

Dingen onder de motorkap zullen zeker niet veranderen voor het komende jaar. De Nissan Navara 2022 gaat verder met een bekende 2,3-liter turbodiesel van Renault, die verkrijgbaar is in twee vermogensvarianten. Basismodellen gebruiken een 160pk-versie, die u ook kunt kiezen voor een verbeterde versie van 190pk. In beide gevallen zijn de prestaties redelijk goed en is het maximale trekvermogen tot 3,5 ton.

De rit van deze pick-up is ongelooflijk soepel. Een van de redenen is natuurlijk de achterwielophanging, terwijl een andere reden die we moeten noemen de versnellingsbak is. We hebben het over een 7-traps automaat die soepel en redelijk punctueel schakelt. Als u de voorkeur geeft aan handleidingen, is er ook een unit met 6 snelheden beschikbaar.

Nissan Navara 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In sommige delen van de wereld is er ook een versie met een goede oude 2,5 liter viercilinder benzinemotor die zo’n 150 pk ontwikkelt.

Nissan Navara 2022 releasedatum en prijs

We verwachten dat de Nissan Navara 2022 ergens in het laatste kwartaal van het jaar te zien zal zijn. De basisprijs in Europa zou rond de 33.000 euro moeten liggen, terwijl het Australische model rond de 27.150 dollar zou moeten beginnen.