Nissan Navara 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De pick-upmarkt wordt tegenwoordig warmer, zelfs in delen van de wereld waar deze voertuigen in het verleden niet zo populair waren. Nu de concurrentie steeds actueler wordt, wordt het tijd voor Nissan om ook met enkele innovaties te komen. In tegenstelling tot de Frontier is de huidige generatie Navara niet zo oud. Het werd geïntroduceerd in 2015, maar dat betekent niet dat het onaangeroerd zal blijven tot een volledige revisie. De laatste rapporten suggereren een update in het midden van de cyclus. Dit zou al volgend jaar kunnen gebeuren voor het Nissan Navara-model uit 2021.

Het is nog vroeg om op dit punt over details te praten, maar we kunnen verwachten dat de nieuwe versie een aantal interessante stylingnieuwigheden bevat, hoewel we ook binnen op nieuwe functies rekenen. Er is ook de mogelijkheid om nieuwe producten onder de motorkap te zien. Met zoveel veranderingen kunnen we aannemen dat de 2021 Nissan Navara ergens in de tweede helft van volgend jaar iets eerder dan normaal zal arriveren.

Nissan Navara 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Wijzigingen aan het exterieur van de Nissan Navara 2021

Ongetwijfeld lijken visuele veranderingen het meest waarschijnlijk. Het huidige model ziet er goed uit, maar er is altijd voldoende ruimte voor updates. Qua mechanica en basisontwerpkenmerken verwachten we geen significante veranderingen. Dit is een goed ontworpen pick-up truck die een verbazingwekkende balans biedt tussen prestatie en comfort. Enerzijds is dit een zeer capabele truck die, mits goed uitgerust, maar liefst 7.700 pond kan trekken. Aan de andere kant biedt het misschien wel een van de soepelste ritten in het segment.

Als het op styling aankomt, kunnen we van tevoren een paar nieuwigheden zien. Wijzigingen aan onderdelen zoals de koplampen, grille en bumper zijn waarschijnlijk, vooral gezien het feit dat de gloednieuwe Frontier na meer dan 15 jaar eraan komt. Daarom kunnen we aannemen dat de Noord-Amerikaanse truck zou kunnen dienen als inspiratie voor de wijzigingen aan de Nissan Navara 2021 .

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Het huidige model ziet er van binnen goed uit. Natuurlijk vind je geen high-end materialen zoals bij cross-overs, want dit is nog steeds in de eerste plaats een werkmachine. Niemand kan echter ontkennen dat de truck een behoorlijk behoorlijke cabine heeft. De meeste materialen zijn moeilijk aan te raken, wat jarenlang gebruik belooft, terwijl het dashboard er eenvoudig maar aantrekkelijk uitziet. We verwachten geen bijzondere veranderingen voor de Nissan Navara 2021 . Het nieuwe model kan worden geleverd met nieuwe kleurenschema’s en enkele herzieningen van de middenconsole, maar het algehele ontwerp blijft grotendeels onaangetast.

Nissan Navara 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de andere kant verwachten we updates op het gebied van features. Dit geldt met name voor technische goodies. We zouden dingen moeten zien als bijgewerkte infotainmentsoftware, maar ook enkele nieuwe technische extra’s. Daarnaast worden ook aanvullende beveiligingsaspecten verwacht.

Nissan Navara 2021-motoren

De Nissan Navara 2021gaat door met bekende engines, maar kan ook geleverd worden met een add-on. In de meeste markten wordt de truck geleverd met de bekende turbodiesel van Renault. Het is een 2,3-liter dCi turbo-viercilinder met een maximaal vermogen van 190 pk en een koppel van 330 pond-voet. Hoewel deze motor een kleinere cilinderinhoud heeft in vergelijking met zijn concurrenten, heeft hij veel vermogen en koppel. Geen wonder dat de Navara met deze motor 3 ton kan trekken. Die cijfers behoren tot de hoogste in de klasse, maar deze motor is ook behoorlijk indrukwekkend in termen van brandstofverbruik. In sommige delen van de wereld is er ook een goede oude 2,5 liter benzinemotor die ongeveer 155 pk heeft. Het is niet het krachtigste apparaat dat u kunt vindenmaar het zorgt voor een verbazingwekkende duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Er is eindelijk een kans om een ​​interessante nieuwigheid voor volgend jaar te zien. Volgens berichten zou de Nissan Navara in 2021 ook kunnen worden aangeboden met een 3,0-liter V6-turbodiesel. Het is natuurlijk dezelfde motor die de X-Klasse aandrijft. Deze motor levert ongeveer 255 pk en 406 pond-voet koppel, wat Navara naar een geheel nieuw niveau zou tillen in termen van vermogen en algehele rijkwaliteit. Dit betekent een betere acceleratie, een hoger trekvermogen, een vlottere rit, enz. We wachten echter nog steeds op een bericht van de officials.

Nissan Navara 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Navara 2021 releasedatum en prijs

De Nissan Navara 2021 is nog ver van ons verwijderd, dus we kunnen niet praten over een preciezere startdatum. We kunnen echter verwachten dat het nieuwe model ergens in het derde kwartaal van volgend jaar iets eerder dan normaal op de markt zal komen. We verwachten geen grote prijsveranderingen. De prijs hangt natuurlijk sterk af van de markt. In Australië begint deze truck bij ongeveer A $ 38.000. Aan de andere kant zijn Europese modellen duurder en kosten ze vanaf 32.000 euro.