Nissan Murano 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De middelgrote, designgerichte Murano van Nissan wordt sinds 2015 verkocht zonder een volledig nieuw ontwerp. Het model werd geleverd met een opnieuw ontworpen voorpaneel met meer standaard- en optionele functies, evenals nieuwe materiaalopties voor het modeljaar 2019. De 2021-versie wordt te koop aangeboden zonder noemenswaardige verbeteringen. Aan de andere kant zijn er tegenstrijdige berichten over de Nissan Murano 2022 en mogelijke wijzigingen.

Hoewel meerdere bronnen wijzen op een mogelijke komst van de geheel nieuwe Murano 2022 , heeft Nissan geen tekenen laten zien dat de vernieuwde Murano gelanceerd zou kunnen worden voor het seizoen 2022. Het merk werd gespot met het testen van een nieuwe generatie Pathfinder, beschikbaar als het 2022-model, maar er zijn nog geen tekenen van het Murano-prototype. De huidige Pathfinder-generatie werd geïnitialiseerd voor 2013 en heeft momenteel een hogere prioriteit dan de stijlvolle Murano.

Nissan Murano 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Vanuit het perspectief van vandaag zou de Murano in 2022 moeten terugkeren met een beperkt aantal aanpassingen, terwijl de gloednieuwe versie, na het herontwerp van de Nissan Pathfinder, waarschijnlijker gepland is voor het seizoen 2023.

Nissan Murano 2022: design

De middelgrote Murano valt op door zijn opvallende uiterlijk, maar het design vertoont tekenen van veroudering. Voor zover we tot nu toe weten, zou de Nissan Murano uit 2022 echter niet als een nieuwe generatie-versie moeten verschijnen.

De middelgrote Murano ontving nieuwe koplamp- en frontpaneelupdates voor het seizoen 2019 en zal ook van deze upgrades in een ander modeljaar leven. Het model combineert de V-Motion-grille met boemerangkoplampen. Het voorste gedeelte bevat ook een dynamische voorbumper en een opgevouwen motorkap.

De expressieve stylingbenadering van het model zet zich voort aan de profielzijde, waar het de aandacht trekt met zijn dynamische design en zwevende daklijn.

De achterkant is elegant en modern ondanks jarenlang rijden zonder herontwerp. De achterkant combineert aantrekkelijke achterlichten in boemerangstijl met een prachtig geïntegreerde bumper en contrasterende accenten.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

Het interieur van de Nissan Murano 2022 zou ook een nieuw modeljaar moeten ingaan zonder noemenswaardige wijzigingen. Het model zou een bijgewerkt infotainmentsysteem kunnen krijgen, evenals aanvullende standaard- en optionele functies.

De Murano heeft een uniek interieurontwerp dat wordt ondersteund door hoogwaardige materialen. Het model heeft comfortabele gewichtloze stoelen en biedt voldoende ruimte in alle rijen. Het laadvermogen is maximaal 67 kubieke voet.

De basis Murano heeft handmatig verstelbare stoelen, een 8-inch touchscreen, Apple Car Play en Android Auto, stoffen bekleding, etc. De basisversie dient naast het huidige aanbod, waar automatisch noodremmen standaard is, een uitgebreide veiligheidslijst te bevatten.

De middenklasse modellen zijn uitgerust met elektrisch verstelbare voorstoelen, lederen stuurwiel, surround view camera’s, dakrails, verbeterde bekleding, etc.

De premium Murano verhoogt de inzet met geventileerde stoelen, premium lederen bekleding met ruitpatroon, premium geluidssysteem, enz.

Nissan Murano 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Murano 2022: aandrijflijn

Alle signalen wijzen op de conclusie dat de Nissan Murano in 2022 dezelfde aandrijflijn moet blijven gebruiken en zonder structurele verbeteringen moet terugkeren.

De Murano zou terugkeren met een 3,5 liter V6-motor onder de motorkap. De motor ontwikkelt 260 pk en 240 lb-ft koppel. Het model biedt opnieuw opties voor twee- en vierwielaandrijving in het hele assortiment. Het model heeft een continu variabele transmissie in elke toepassing.

Het brandstofverbruik moet ook dicht bij de huidige nominale waarden blijven. De tweewielaangedreven Murano zou 20 mpg stad en 28 snelweg moeten bereiken, en hetzelfde zou moeten zijn met de configuratie met vierwielaandrijving.

Nissan bood de Murano Hybrid voor elk modeljaar aan. De nieuwe generatie-versie zou moeten arriveren op het bijgewerkte platform en iets groter en met een alternatieve hybride aandrijflijn. Het herziene model zou ook moeten profiteren van de gewichtsbesparende upgrades.

Nissan Murano 2022: release, prijs

De Nissan Murano 2022 zou eind 2021 in de verkoop moeten gaan zonder radicale prijswijzigingen. De huidige Murano kost ongeveer 32.000 euro. De eersteklas Platinum-versie zou voor ongeveer 43.000 euro beschikbaar moeten zijn.