Nissan Murano 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Nissan Murano 2021 is bijna klaar om te arriveren. Dit model staat bekend als een comfortabele, uitgebreide en geavanceerde crossover SUV met twee rijen stoelen en ruimte voor vijf inzittenden. Het nieuwe model bevindt zich tussen de compacte Nissan Rogue en de grotere Pathfinder met drie rijen en is een directe concurrent van SUV’s zoals Ford Edge, Jeep Grand Cherokee, Honda Passport en de nieuwe Chevrolet Trailblazer.

De Japanse fabrikant zal een nieuw model updaten en we kunnen premium design en verbeterde beveiligingsaanbiedingen verwachten. Sommige wijzigingen moeten ook onder de motorkap worden aangebracht.

Nissan Murano 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aantrekkelijk en elegant “zwevend dak”

De nieuwe Nissan Murano 2021 is een mooie en stijlvolle SUV die het komende jaar opnieuw wordt ontworpen. Murano wordt nog steeds geleverd met een aantrekkelijk en elegant “zwevend dak” en Nissans “V-Motion” -rooster.

Er zullen ook enkele kleine updates zijn, waaronder opnieuw ontworpen LED-koplampen, achterlichten en de nieuwe mistlichten. Net als voorheen is de middelgrote Murano SUV standaard uitgerust met de elegante 18 inch wielen. Voor lagere stroomlijnkappen kiezen klanten belangrijkere 20-inch wielen bij het kiezen van de bovenkuip zoals Premier. Dakrails zijn standaard op alle bekleding, met uitzondering van de standaard bekleding.

✓ U kunt ook controleren:

Nissan Murano 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Murano 2021 cabinefuncties

De Nissan Murano 2021 blijft ruim en modern als voorheen. Deze SUV is een tweerijig model dat alleen geschikt is voor 5 passagiers. Het ruim is genereus op 67 kubieke voet, maar niet zo goed als de capaciteit van het nieuwe Honda Passport, dat 77,9 kubieke voet biedt.

Murano 2021 is net als voorheen verkrijgbaar in vier versies: S, SV, SL en de top line platinum. De basis Murano S bevat een 8-inch touchscreen met Apple CarPlay en Android auto-connectiviteit, klimaatregeling met twee zones, een startknop, een automatisch noodremsysteem en een AM / FM / CD / Bluetooth-audiosysteem met USB. Bij de keuze van het SV-paneel krijgen klanten het met leer beklede stuur en pookknop, dodehoekbewaking, dakrails, een universele garage-afstandsbediening, enz.

Een van de aanbevolen decoraties is echter Murano SL. Deze bekleding voegt lederen bekleding, verwarmde voor- en achterstoelen, verwarmd stuur, parkeersensoren en Nissans handige Around View in vogelvlucht toe.

Platina bekleding

De platinabekleding is het best uitgerust en het duurst. Deze bekleding biedt lederen stoelen met gewatteerde ruitvormige inzetstukken, een panoramisch zonnedak, een stuur met elektrisch verstelbare voorstoelen en stoelen met verwarming en koeling, evenals NissanConnect, voetgangersdetectie, rijstrookwaarschuwing en rijstrookwaarschuwing en intelligente snelheidsregeling.

Nissan Murano 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Murano 2021 aandrijving, aanhangerlading

De nieuwe Nissan Murano 2021 zal dezelfde aandrijflijn gebruiken. Zoals u wellicht weet, is deze SUV helaas maar met één optie leverbaar. Een 3,5-liter V6 met 260 pk en 240 lb-ft koppel is verborgen onder de motorkap van het huidige model. Dit is echter de enige divisie waarin Murano zijn tegenstanders mist.

De meeste tegenstanders bieden twee of drie motoropties. Murano gebruikt een continu variabele automatische transmissie en is uitgerust met een standaard voorwielaandrijving (FWD). Een vierwielaandrijving (AWD) is optioneel verkrijgbaar. Dankzij deze motor is het trekvermogen van de Murano £ 1.500, wat erg laag is voor dit segment.

Nissan Murano 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Murano 2021 prijs en releasedatum

De komende Nissan Murano 2021 zal enkele veranderingen en updates introduceren. Het huidige model heeft een (RRP) van 30.000 euro. Deze prijs is inclusief de streefprijs. Kiest u echter voor SV trim, dan stijgt de prijs naar 32.000 euro.

De best uitgeruste Murano Platinum begint bij 40.500 euro en kan oplopen tot 42.000 euro. Deze prijs is iets hoger dan die van concurrenten zoals de Ford Edge en de Chevrolet Blazer. De nieuwe Nissan Murano met 20 passagiers en 5 passagiers wordt medio 2020 uitgebracht.