Nissan Micra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De wereld van supermini-auto’s is tegenwoordig behoorlijk druk en de concurrentie is behoorlijk zwaar, vooral in delen van de wereld zoals Europa of Azië. In deze markten is Nissan Micra altijd een belangrijke speler geweest en de huidige generatie is daarop geen uitzondering. Over de huidige generatie gesproken, dit model is sinds 2016 op de markt, maar houd rekening met de update van vorig jaar. Ter gelegenheid hiervan hebben we veel updates gezien, te beginnen met de nieuwe styling, nieuwe rij-opties, nieuwe functies, enz. Al deze updates zijn een duidelijke indicatie dat het onwaarschijnlijk is dat de Nissan Micra 2022 bijzondere veranderingen zal ondergaan.

Nissan Micra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Wat we dus verwachten is een vertrouwd ontwerp dat nog veel goeds te bieden heeft. Deze kleine hatchback ziet er behoorlijk aantrekkelijk uit en heeft ook behoorlijk goede rijeigenschappen. Daarnaast is de bagageruimte verrassend groot voor het segment, terwijl het dashboard relatief ingetogen oogt. Aan de andere kant zou het zeker meer elektriciteit verbruiken.

Aangezien het onwaarschijnlijk is dat er grote veranderingen zullen plaatsvinden, vermoeden we dat de Nissan Micra uit 2022 ergens later dit jaar op de markt zal komen.

Restyling Nissan Micra 2022

Als het gaat om de basisontwerpkenmerken, zullen de dingen zeker niet veranderen. De Nissan Micra 2022 gaat verder met hetzelfde algehele ontwerp dat oorspronkelijk in 2016 werd geïntroduceerd. Het mechanische aspect is dus redelijk bekend. Het is gebaseerd op een goed oud V-platform dat ook werd gebruikt op de originele Nissan Juke. Wat we leuk vinden aan deze architectuur is de chassisconfiguratie, aangezien deze hatchback met succes goede rijeigenschappen combineert met een relatief soepel rijgedrag.

Nissan Micra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Als het op esthetiek aankomt, denk dan eens aan de opfrisbeurt van vorig jaar. Dat was een typische mid-cycle update die een aantal visuele updates met zich meebracht. De meeste wijzigingen werden aangebracht aan de voorkant, waar we een nieuwe bezel zagen met een licht herontworpen grille, evenals een nieuwe bumper. We zagen ook typische updates, zoals nieuwe wielen en kleuropties. De Nissan Micra 2022 moet daarom zonder bijzondere wijzigingen worden voortgezet.

Innerlijk

Hetzelfde geldt voor het interieurontwerp. U kunt rekenen op een vertrouwde cabine-indeling die een aantal zeer goede dingen te bieden heeft. Wat de algehele kwaliteit van het interieur betreft, is alles meer dan bevredigend. Ja, hard plastic is in de meeste gebieden verkrijgbaar, maar dat is typisch voor het segment. Het dashboard heeft een aantal mooie vormen en ziet er behoorlijk aantrekkelijk uit, vooral als we kijken naar een mooi tabletachtig touchscreen en andere technische weetjes.

Als het op zitplaatsen aankomt, ziet de eerste rij er best goed uit. Er is voldoende ruimte terwijl de stoelen enorm en ondersteunend zijn. Helaas ziet hij er op de tweede rij niet zo geweldig uit, maar meer mag je van een model van dit formaat niet verwachten. Daarentegen is de laadruimte verrassend groot.

Nissan Micra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Micra 2022-motoren

Onder de motorkap verandert er niets en kunt u rekenen op dezelfde aangeboden motoren. De basismodellen gaan dus verder met een goede oude 1.0 liter motor die maar 71 pk levert. Het is duidelijk dat acceleratie en algehele prestaties zielig zijn als we rekening houden met de prijs, deze configuratie kan een slimme keuze zijn voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

Aan de andere kant is de optionele turbomotor zeker een aantrekkelijkere keuze. Het heeft ook een cilinderinhoud van 1,0 liter, maar het maximale vermogen is 115 paarden. Dat betekent een aanzienlijk betere rijdynamiek, wat eigenlijk meer dan behoorlijk is.

✓ U kunt ook controleren:

Qua versnellingsbak zijn beide motoren gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak die best goed werkt.

Hybride aandrijving

Een van de dingen die we in de toekomst zouden kunnen zien, is elektrificatie. Op dit moment zijn de functionarissen nog steeds kalm, dus we denken dat de nieuwe aandrijflijn waarschijnlijk zal wachten op het volledige herontwerp. Dat zou over een paar jaar gebeuren en we verwachten dat Nissan het nieuwe hybridesysteem E-Power gaat implementeren.

Nissan Micra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het voordeel van deze technologie is dat het een beetje anders werkt in vergelijking met andere hybride systemen op de markt. In plaats van het vermogen via zowel benzine- als elektromotoren naar de wielen te sturen, komt het vermogen alleen van de elektromotor naar de wielen. Aan de andere kant werkt een benzinemotor als generator en laadt de batterij op. Hierdoor is de rijkwaliteit gelijk aan die van een elektrisch voertuig, wat betekent dat u kunt rekenen op onmiddellijke acceleratie zonder dat u grote accu’s hoeft te installeren. Verdere details zijn ons helaas niet bekend.

Nissan Micra 2022 releasedatum en prijs

We denken niet dat de Nissan Micra 2022 vóór het laatste kwartaal van het jaar zou kunnen aankomen. Er zijn gewoon geen grote veranderingen en dat betekent ook dat we geen grote prijsveranderingen zouden moeten zien. Het huidige model begint onder de 14.000 pond in het VK en we verwachten hetzelfde van het model van volgend jaar.