Nissan Micra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

In de wereld van cross-overs hebben veel hatchback-modellen hun positie op de markt weten te behouden. Deze super mini is een perfect voorbeeld. De beroemde subcompacte auto bestaat al tientallen jaren en de oorspronkelijke ontwerpfilosofie is niet veel veranderd. We hebben het nog steeds over een kleine, betaalbare en ook betrouwbare en zuinige auto die perfect is voor stedelijke omstandigheden. De huidige generatie bestaat al sinds 2016 en de laatste rapporten suggereren dat we in de nabije toekomst enkele veranderingen zullen zien. Hoewel sommigen een complete make-over suggereren, zijn we veel dichter bij een scenario dat een facelift suggereert. Dit zou volgend jaar moeten gebeuren voor de Nissan Micra 2021 .

Details zijn nog niet beschikbaar, maar we verwachten dat de meeste wijzigingen zullen worden aangebracht op het gebied van styling. We zouden ook verschillende nieuwigheden moeten zien met betrekking tot standaardfuncties. Het nieuwe model zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 op de markt komen.

Nissan Micra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp van de Nissan Micra 2021

Het interessante van het huidige model is dat het nog steeds op het B-platform van de oudere generatie draait, terwijl zijn broer Renault Clio onlangs is overgestapt op een nieuwe CMF-architectuur. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom velen vinden dat de Nissan Micra in 2021 volledig opnieuw moet worden ontworpen. We gaan er echter vanuit dat de huidige generatie nog een paar jaar meegaat en dat de komende veranderingen onderdeel zullen zijn van een grote update.

Dit betekent dat we een typische facelift gaan zien. Aan de andere kant betwijfelen we of de kenmerken van het basisontwerp binnenkort zullen veranderen. U kunt op dezelfde mechanica, afmetingen enz. Vertrouwen.

styling

Hoewel het mechanische aspect van de Nissan Micra 2021 onaangetast blijft, verwachten we verschillende stylingupdates. Zoals eerder vermeld, zou dit een typische update moeten zijn. We verwachten daarom dat het bedrijf goed werk levert door een verscheidenheid aan nieuwe stylingsdetails te introduceren. De focus ligt uiteraard op de voorkant. We verwachten van de Japanse fabrikant dat hij enkele elementen van de nieuwste ontwerptaal van het merk implementeert. Dit betekent dat u kunt rekenen op een nieuwere versie van het beroemde V-Motion-rooster, dat waarschijnlijk erg lijkt op de versie die we onlangs zagen op de nieuwe Versa / Almera.

✓ U kunt ook controleren:

Naast de nieuwe grille moeten wijzigingen aan de koplampen, bumper, etc. gezien worden. De achterkant zou ook een paar aanpassingen kunnen hebben. Achterlichten en achterbumper zijn natuurlijk de eerste dingen die in je opkomen, maar wijzigingen aan de achterklep zijn ook mogelijk. Ten slotte anticiperen we op typische updates in termen van nieuwe kleuropties, nieuwe wielontwerpen, enz.

Innerlijk

In tegenstelling tot de buitenkant zal de binnenkant van deze kleine hatchback waarschijnlijk niet zo veel veranderen. Bovendien rekenen we op een vrij vergelijkbare kajuitindeling. Het dashboard en de rest van de cabine moeten dezelfde indeling behouden. Dat is helemaal niet erg, aangezien dit interieur er aantrekkelijk uitziet en de algehele kwaliteit behoorlijk behoorlijk is. Natuurlijk zijn er veel harde kunststoffen, maar dat is vrij typerend voor het segment. Qua afmetingen mag u op dezelfde staat rekenen.

Nissan Micra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aangezien dit een voertuig is met een wielbasis van minder dan 100 inch, lijkt het logisch dat de cabine behoorlijk krap is. Dit is een stadsauto dus de tweede zitrij is zeker niet geschikt voor lange ritten. Aan de andere kant zijn de voorstoelen meer dan ruimtelijk behoorlijk, terwijl de stoelen verrassend comfortabel en ondersteunend zijn. De laadruimte is klein maar goed genoeg om functioneel te zijn voor dagelijkse ritten.

Nissan Micra 2021-motoren

Dit aspect zal waarschijnlijk geen veranderingen met zich meebrengen. Hierdoor kunt u rekenen op drie bekende motoropties. De actieradius is natuurlijk afhankelijk van de markt, maar in de meeste gevallen wordt deze kleine auto standaard geleverd met een 1,0 liter benzinemotor die zo’n 70 pk ontwikkelt.

U kunt in de meeste markten ook een nieuwere en efficiëntere 0.9-liter-motor kopen, die een turbocompressor heeft en een maximaal vermogen van 90 pk heeft. Daarnaast heeft deze motor een zogenaamde overboost-functie, waardoor het vermogen toeneemt naar 95 pk.

Als laatste is er een bekende 1,5 liter dCi turbodiesel van Renault, die ook nog zo’n 90 pk heeft.

Nissan Micra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Micra 2021 releasedatum en prijs

Gezien de mogelijke update zal de Nissan Micra 2021 misschien eerder verschijnen dan normaal, maar hij zal nog steeds verschijnen in de tweede helft van 2020. Houd er echter rekening mee dat rapporten van de update niet-officieel zijn en gebaseerd op geruchten. We raden daarom aan om ze met een reserve mee te nemen. Zelfs als de updates plaatsvinden, gaan we ervan uit dat er geen grote prijswijzigingen zullen plaatsvinden. Het exacte bedrag is afhankelijk van de markt. In Europa kosten basismodellen ongeveer 13.000 euro.