Nissan Maxima 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De huidige generatie Nissans vlaggenschip bestaat al sinds 2015, dus het is niet moeilijk om te concluderen dat het einde van zijn productiecyclus nadert. Het herontwerp zal echter niet snel gebeuren en het is vrij zeker dat de 2022 Nissan Maxima op dezelfde manier zal doorgaan , met bekend ontwerp en functies. Kleinere updates zijn natuurlijk altijd mogelijk, maar we zijn er vrij zeker van dat de meeste dingen onaangeroerd blijven.

Nissan Maxima 2022: specificaties, prijs, releasedatum

U kunt daarom rekenen op een grote limousine die veel te bieden heeft. We houden van zijn krachtige motor, de lange standaarduitrusting en het gebruiksvriendelijke infotainmentsysteem. Aan de andere kant vinden we het niet leuk dat de meeste concurrenten meer ruimte bieden op de tweede rij, terwijl de laadruimte ook ondermaats is.

Aangezien er geen grote veranderingen zullen zijn, zijn we er vrij zeker van dat de Nissan Maxima 2022 in een typische tijd van het jaar op de markt zal komen, ergens in het laatste kwartaal van 2021.

Nissan Maxima 2022 herontwerp

Zoals eerder vermeld, zal de huidige generatie naar verwachting nog geruime tijd in productie blijven. Daarom kunt u de Nissan Maxima 2022 verwachten met een vertrouwd ontwerp. Uiteraard rijdt deze sedan op een goed oud D-platform en is hij met een wielbasis van 109,3 inch beduidend kleiner dan de meeste van zijn concurrenten. Dit is vooral merkbaar binnenin, maar daar komen we later op terug.

Qua styling is dit model niet veel veranderd sinds het voor het eerst werd gelanceerd. Er was de update van 2019, maar die updates waren niet zo groot. Logischerwijs zou de 2022 Nissan Maxima ook grote veranderingen met zich mee moeten brengen, hoewel we de mogelijkheid niet moeten uitsluiten dat er nieuwe kleuropties en soortgelijke kleine updates worden aangeboden.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Zoals eerder vermeld is dit een van de kleinste modellen in de klasse. Het is dus geen wonder dat de achterbank niet bijzonder indrukwekkend is. Het is alleen geschikt voor twee volwassenen, hoewel langere mensen waarschijnlijk wat hoofdruimteproblemen hebben. Aan de andere kant is de eerste rij erg ruim en comfortabel, terwijl we vooral de massieve en ondersteunende stoelen waarderen. U kunt ongeveer 14,3 kubieke voet laadruimte verwachten, wat onder het gemiddelde is voor de klasse.

Nissan Maxima 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de andere kant is het moeilijk om grote klachten te vinden over de binnenkwaliteit. De materialen rond de cabine zijn erg mooi, terwijl het dashboard er modern en stijlvol uitziet. Duurdere versies bieden zelfs dingen als houten lambrisering die de cabine er behoorlijk luxueus uit laten zien. Ook is de lijst met standaarduitrusting vrij lang, maar daar komen we zo op terug.

kenmerken

We zouden voor volgend jaar enkele toevoegingen aan de standaarduitrusting kunnen zien, maar we zijn er vrij zeker van dat de Nissan Maxima 2022 zal doorgaan met de meeste dingen ongewijzigd. Als referentie wordt het huidige model standaard geleverd met extra’s zoals twee-zone automatische airconditioning, keyless entry, een 8-inch touchscreen, Apple CarPlay, Android Auto, een stereo-installatie met acht speakers, satellietradio, navigatie, spraakherkenning, Bluetooth, twee USB-poorten aan de voorkant en een wifi-hotspot. Als je bereid bent meer te betalen, krijg je zaken als een premium audiosysteem, extra USB-poorten, een panoramisch zonnedak met twee panelen en een elektrisch verstelbaar zonnescherm voor de achterruit.

Op het gebied van veiligheid wordt het huidige model standaard geleverd met functies als achteruitrijcamera, dodehoekbewaking, waarschuwing voor kruisend verkeer achter, adaptieve cruisecontrol, waarschuwing voor aanrijdingen vooraan, automatisch noodremmen voor- en achteruit, voetgangersdetectie, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, verkeersbord herkennen en bewaken van de aandacht van de bestuurder. Ook krijg je een surround view parkeercamerasysteem, parkeersensoren voor en achter en ruitenwissers met regensensoren.

Nissan Maxima 2022-motor

Onder de motorkap verandert er niets. Je kunt dus rekenen op een goeie ouwe 3,5 liter V6 met een maximum vermogen van 300 pk. De motor wordt geleverd in combinatie met een CVT-transmissie en levert meer dan voldoende vermogen. De acceleratie is redelijk goed, maar tegelijkertijd lijkt het brandstofverbruik ook behoorlijk te zijn. Je kunt ongeveer 20 mpg verwachten in de stad en 30 mpg op de snelweg. Dat is ongeveer gemiddeld voor de klas.

Nissan Maxima 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Maxima 2022 releasedatum en prijs

Aangezien er voor volgend jaar geen grote veranderingen zullen plaatsvinden, verwachten we dat de Nissan Maxima 2022 ergens later dit jaar op de markt komt. De prijs zou ook ongeveer gelijk moeten blijven, zodat de basisversies rond de 37.000 euro zouden moeten liggen.