Nissan Maxima 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Sedans zijn misschien niet zo populair als vroeger, maar er is nog steeds een sterke schare fans voor dergelijke voertuigen in Noord-Amerika. Dus we zijn er vrij zeker van dat Nissan dergelijke modellen niet zal verlaten, vooral het vlaggenschip Maxima. De full-size sedan bestaat al decennia en de huidige generatie werd in 2015 geïntroduceerd. Hoewel de productiecycli tegenwoordig veel korter zijn, denken we niet dat het huidige model het komende jaar grote veranderingen zal ondergaan. De Nissan Maxima voor 2021 zou door moeten gaan met vertrouwde ontwerpkenmerken, terwijl de restyling over ongeveer twee jaar wordt verwacht.

De Maxima is een goede keuze voor wie zich richt op rijdynamiek. De krachtige motor en het goed gemaakte interieur zijn enkele van de sterke punten van deze sedan. Aan de andere kant bieden sommige concurrenten meer ruimte op de tweede rij en een grotere kofferbak. Gezinsgerichte automobilisten moeten daarom ook andere opties overwegen.

Nissan Maxima 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Maxima 2021 herontwerp

Wat betreft de basiskenmerken van het ontwerp, verwachten we absoluut geen bijzondere veranderingen. De Maxima rijdt nog steeds op een goed oud platform, wat in dit geval een behoorlijk interessante rijervaring oplevert. Je zou een comfortabele rit verwachten in een full-size sedan, maar het Maxima-chassis biedt redelijk solide rijkwaliteit. Dit resulteert in een zeer goede wegligging, waardoor je met deze sedan behoorlijk behendige bochten kunt nemen.

Qua styling verwachten we geen specifieke update. Het huidige model ziet er redelijk goed uit en volgt de nieuwste ontwerptaal van het merk. De lijnen zijn scherp maar tegelijkertijd afgerond, terwijl het slanke profiel zorgt voor een vrij sportieve uitstraling van deze full-size sedan. Over sportiviteit gesproken: de SR-kuip biedt veel verbeteringen, zowel qua chassis als qua design.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Het interieur van deze sedan is een allegaartje en de Nissan Maxima 2021 gaat op dezelfde manier verder. Als het om goede dingen gaat, is het eerste dat we moeten vermelden dat de algehele kwaliteit behoorlijk verbluffend is. Overal in de cabine zijn er soft-touch oppervlakken, terwijl hogere bekleding er zelfs luxueus uitziet dankzij alcantara en soortgelijke materialen. We houden ook erg van de stoelen. Ze zijn enorm en ondersteunend en behoren tot de beste in hun klasse. Ook qua ruimte is de eerste rij erg royaal.

Nissan Maxima 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de andere kant is de tweede rij niet zo ruim en comfortabel. Het gebrek aan hoofdruimte is het eerste dat in me opkomt, maar zelfs de beenruimte is minder in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten. Een ander ondermaats aspect is de laadruimte, die ongeveer 14,3 kubieke voet meet. Het dashboard ziet er immers oud uit ondanks dat het een vier jaar oud voertuig is. Materialen zijn prima, maar stylingoplossingen kunnen beter zijn.

eigendommen

Nieuwigheden op dit vlak zijn altijd mogelijk, maar we moeten zeggen dat het huidige model al behoorlijk goed uitgerust is. Qua technische extra’s zijn alle modellen standaard uitgerust met een 8 inch touchscreen, bluetooth, Apple CarPlay en Android Auto, evenals een audiosysteem met acht speakers en satellietradio. Bij hogere uitrusting krijg je navigatie, een eersteklas audiosysteem en een zonnedak, maar ook zaken als lederen bekleding, airconditioning met meerdere zones en nog veel meer.

Als het op veiligheid aankomt, zijn alle modellen momenteel standaard uitgerust met zaken als dodehoekbewaking, waarschuwing voor dwarsverkeer achteraan, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, automatisch grootlicht en voetgangersdetectie. In hogere uitrustingsniveaus kunt u ook systemen krijgen zoals waarschuwing voor aanrijdingen, aandacht voor de bestuurder en een achteruitrijcamera. Optionele functies zijn onder meer adaptieve cruisecontrol, verkeersbordherkenning, enz.

Nissan Maxima 2021-motor

Dingen onder de motorkap zijn hier redelijk bekend. De Nissan Maxima 2021 gaat verder met een vertrouwde 3,5-liter V6 die goed is voor maar liefst 300 pk. Met dit soort cijfers kun je rekenen op een uitstekende acceleratie, al is de CVT misschien niet de beste keuze voor wie van sportief rijden houdt. Aan de andere kant is het voordeel van een dergelijke overdracht van een goed brandstofverbruik. Deze sedan levert ongeveer 20 mpg in de stad en 30 mpg op de snelweg, wat redelijk gemiddelde cijfers zijn voor de klas.

Nissan Maxima 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Maxima 2021 releasedatum en prijs

Aangezien er geen grote veranderingen zullen zijn, gaan we ervan uit dat de Nissan Maxima voor 2021 ergens in het laatste kwartaal van 2020 in een typische tijd van het jaar zal aankomen. Wat de prijs betreft, moeten de basismodellen rond de 34.500 euro liggen.