Nissan Magnite 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nadat de Japanse autofabrikant Nissan onlangs de Ariya SUV onthulde, bevestigde het dat het werkt aan de gloednieuwe SUV, die dezelfde fundamenten zal delen als het Renault Triber-model. De volledig elektrische versie Nissan Magnite 2021 werd gepresenteerd en wordt exclusief voor de Indiase markt geproduceerd.

Nissan plaatste onlangs enkele foto’s en video’s van zijn aanstaande Magnite-voertuig. Volgens Nissan krijgt het nieuwe model in januari volgend jaar een productieversie. Op het eerste gezicht ziet de Magnite SUV er aantrekkelijk en futuristisch uit. Dankzij zijn unieke design moet deze SUV beslist zeer competitief zijn.

Nissan Magnite 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Magnite 2021 ontwerp, platform

Zoals eerder vermeld heeft de fabrikant enkele foto’s vrijgegeven van de Nissan Magnite 2021 crossover. De frisse foto’s laten zien dat de aankomende Magnite hetzelfde design zal behouden als het conceptmodel. Op deze manier oogt deze SUV uniek en heeft hij een erkende voorkuip van Nissan. Zoals veel van de hedendaagse Nissan SUV’s, ondersteunt de Magnite het cmf-a+ platform. Het ontwerp is stevig en we zien grote Datsun-grills en scherpe koplampen die groter lijken dan het conceptmodel.

Ook het L-vormige led-dagrijlicht op het conceptmodel is vervangen door chromen inzetstukken. Hierdoor oogt dit model kwalitatief beter en sportiever. Hoewel de achterkant van deze SUV ook aantrekkelijk is en de fabrikant dezelfde vorm van het achterlicht heeft gebruikt als we op het Kadjar-model zagen. De zijprofielen zijn afgezwakt en hebben mooie en elegante wielen.

✓ U kunt ook controleren:

Cabine kenmerken

Helaas is het interieur van de Nissan Magnite 2021 nog een raadsel. Van wat we hebben gehoord, zal het nieuwe model stijlvol en modern zijn.

De fabrikant zal zijn cabine zeer competitief maken dankzij tal van hoogwaardige materialen. Nissan onthulde onlangs dat de Magnite een zeer technische SUV wordt. Zoals veel modellen van vandaag krijgt de aanstaande Magnite een nieuw 8-inch touchscreen dat niet gedeeld wordt met Renault, cruise control, een 360-graden camera en tal van aansluitmogelijkheden. Ook kunnen we verwachten dat veel rijhulpsystemen standaard zullen zijn.

Nissan Magnite 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Magnite 2021 aandrijflijndetails

De gloednieuwe Nissan Magnite 2021 zal zijn sterke punten delen met de Renault HBC SUV en de Renault Triber MPV. Volgens het laatste nieuws zal de aankomende Magnate worden aangedreven door twee motorvarianten.

De eerste variant maakt gebruik van een 1,0-liter driecilindermotor met een vermogen van 53 kW, die verkrijgbaar is met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De volgende is echter optioneel en bestaat uit een 1,0 liter driecilinder turbomotor met 70 kW. In tegenstelling tot de eerste motor kan deze worden geselecteerd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een CVT-automaat.

Nissan Magnite 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

Op de eerste foto’s ziet de nieuwe Nissan Magnite 2021 er aantrekkelijk en stijlvol uit. De komende Nissan SUV zal in Japan worden ontwikkeld en geproduceerd in de fabriek in Oragadam bij Chennai. We moeten vermelden dat Magnite later dit jaar voor het eerst beschikbaar zal zijn op de Indiase markten.

Later kunnen we echter verwachten dat het ook in andere landen debuteert. Wat betreft de prijsstelling gaf de fabrikant geen exacte cijfers, maar alles onder de 25.000 euro is acceptabel.