Nissan Leaf Plus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Leaf is altijd een van de belangrijkste modellen van het afgelopen decennium geweest. Het was niet alleen een van de eerste volledig elektrische auto’s ooit gebouwd, maar het was ook de eerste elektrische auto die erin slaagde een reguliere auto te worden en formidabele resultaten te behalen. In de huidige markt zijn de zaken heel anders dan vroeger en wordt de concurrentie elke dag groter. Toch is het huidige model van de tweede generatie nog steeds een relevante speler in de markt en voelt het nog vrij fris aan. Dat omvat de langeafstandsversie, dus we gaan ervan uit dat de Nissan Leaf Plus in 2022 vrijwel hetzelfde zal blijven.

Nissan Leaf Plus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Al deze dingen zorgen ervoor dat u kunt vertrouwen op een vertrouwde lay-out. Dit model heeft veel moois te bieden. Het biedt behoorlijk behoorlijke prestaties en een respectabel maximaal bereik. Bovendien ziet het er geweldig uit en wordt het geleverd met een behoorlijk mooi interieur dat ook behoorlijk ruim en comfortabel is. Bovendien is de lijst met standaarduitrusting vrij lang.

Aangezien er geen significante veranderingen zullen zijn, verwachten we dat de Nissan Leaf Plus 2022 ergens later dit jaar op de markt zal komen.

Nissan Leaf Plus 2022-prestaties

Hoewel elektrische voertuigen tegenwoordig vrij algemeen op de weg zijn, zijn hun prestaties nog steeds het eerste dat potentiële kopers willen controleren. Dus laten we beginnen met dit aspect van de auto. De Nissan Leaf Plus 2022 is een langeafstandsversie van deze hatchback die wordt geleverd met een grotere batterij en meer vermogen dan het standaardmodel. In aantallen kun je ongeveer 215 pk verwachten, wat meer dan genoeg is om een ​​respectabele acceleratie en algeheel vermogen te krijgen.

Als het gaat om de batterij, kun je rekenen op een 62 kWh-pakket dat een behoorlijk goede autonomie biedt. Deze hatchback kan op één lading ongeveer 224 mijl afleggen. Natuurlijk kun je de batterij op verschillende manieren opladen. Dit omvat een stopcontact voor huishoudelijk gebruik, een openbare oplader van niveau 2 en een snellader voor gelijkstroom.

✓ U kunt ook controleren:

Restyling Nissan Leaf Plus 2022

Als we de huidige en de eerste generatie met elkaar vergelijken, zijn de verbeteringen op het gebied van prestaties enorm. Nog indrukwekkender zijn echter de verbeteringen in het ontwerp. Dit is vooral merkbaar in de styling, die er nu echt indrukwekkend uitziet. In de praktijk is het moeilijk om een ​​groot verschil te vinden tussen dit model en gewone Nissans op benzine. De Leaf volgt gewoon de nieuwste designtaal van het merk en is voorzien van een bekende V-Motion-grille en typische hatchback-carrosserielay-out. De huidige generatie bestaat al een paar jaar en ziet er nog steeds fris uit. We twijfelen er dus niet aan dat de Nissan Leaf Plus 2022gaat op dezelfde manier verder. Toch is er altijd ruimte voor kleine updates met betrekking tot nieuwe kleuropties en andere visuele aanpassingen.

Nissan Leaf Plus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mechanische veranderingen zullen zeker niet gebeuren en dat is zeker geen slechte zaak. Deze hatchback is comfortabel en gemakkelijk te besturen. De acceleratie is sterk, al moeten we zeggen dat het weggedrag nauwkeuriger zou kunnen. We twijfelen er echter niet aan dat de meeste chauffeurs dit niet erg zullen vinden.

Innerlijk

Als het gaat om interieurontwerp, is de Leaf zo’n beetje een typisch EV-verhaal. Om het betaalbaarder te maken, bracht Nissan een interieurontwerp in dat, hoewel aantrekkelijk, niet de bouwkwaliteit en materialen heeft die we op Nissan-modellen hebben gezien. Toch maakt een zeer lange lijst met technische snufjes de cabine een stuk mooier.

Wat nog belangrijker is, deze hatchback is behoorlijk ruim. Met een wielbasis van bijna 107 inch bieden beide zitrijen ongetwijfeld voldoende ruimte voor volwassenen. Bovendien is de laadruimte ook behoorlijk ruim, met ongeveer 23,6 kubieke voet laadruimte achter de achterbank van de Leaf en 30 kubieke voet met de achterbank neergeklapt.

Nissan Leaf Plus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

kenmerken

Het huidige model wordt standaard geleverd met goodies als een 8-inch touchscreen, spraakherkenning, Apple CarPlay, Android Auto, satellietradio, Bluetooth, drie usb-poorten en een stereo-installatie met vier speakers. Er zijn ook optionele technische functies zoals navigatie, een stereosysteem met zes luidsprekers en een Bose premium audiosysteem met zeven luidsprekers.

Op het gebied van veiligheid zijn er standaardfuncties zoals achteruitrijcamera, frontaanrijdingswaarschuwing, automatische noodremming, rijstrookvertrekwaarschuwing, rijstrookvertrekwaarschuwing, voetgangersdetectie, dodehoekbewaking, waarschuwing voor dwarsverkeer achter, parkeersensoren achter, automatische koplampen en achterklep alarm. Bovendien kunt u extra betalen voor zaken als adaptieve cruisecontrol, een parkeercamerasysteem met zicht rondom, een waarschuwing voor de bestuurder en ProPilot Assist.

De Nissan Leaf Plus 2022 brengt misschien wat veranderingen met zich mee, maar de meeste van deze dingen blijven hetzelfde.

Nissan Leaf Plus 2022 releasedatum en prijs

De Nissan Leaf Plus 2022 zal naar verwachting ergens in de tweede helft van het jaar op de markt komen. De vanafprijs zou 39.000 euro moeten zijn. De Standard Leaf is verkrijgbaar voor 32.000 euro.