Nissan Leaf 2024: Interieur, motor en modificaties

De Nissan Leaf voor 2024 is vrijwel ongewijzigd nadat hij voor modeljaar 2023 verschillende updates heeft gekregen voor het interieur en het exterieur. In autotermen zou dit kunnen betekenen dat er een geheel nieuw model in de coulissen staat te wachten of dat het merk op het punt staat met pensioen te gaan. Helaas is dat laatste het geval, want Nissan heeft aangekondigd dat de Leaf halverwege dit decennium uit productie wordt genomen.

Nissan Leaf 2024: Interieur, motor en modificaties

Nissan heeft de Ariya al geïntroduceerd met een actieradius van meer dan 300 mijl – cijfers waar de Leaf alleen maar van kon dromen. De eerste generatie Nissan Leaf, gelanceerd in 2011, was de eerste in massa geproduceerde elektrische auto en versloeg de Chevy Volt PHEV en Tesla Model S met ongeveer een jaar. Toch heeft de Leaf nog steeds niet goed verkocht, ondanks verschillende Auto van het Jaar-awards en een groot herontwerp in 2018. Sommigen zeggen dat dat komt door het overdreven eigenzinnige hatchbackontwerp, de zwakke prestaties en de duizelingwekkende actieradius.

batterij, aandrijflijn en actieradius

De Nissan Leaf 2024 heeft twee soorten accupakketten, afhankelijk van de configuratie. De basis Leaf S heeft een 40 kWh lithium-ion accupakket dat een door de EPA geschatte actieradius van 149 mijl biedt. Hij wordt aangedreven door een enkele elektromotor aan de voorkant die slechts 147 pk produceert.

Nissan Leaf 2024: Interieur, motor en modificaties

De Leaf SV Plus heeft daarentegen een grotere accu van 62 kWh en een krachtigere elektromotor die 214 pk levert. De combinatie geeft een actieradius van 212 mijl, wat behoorlijk is, maar niet helemaal in een wereld waar 250 mijl gebruikelijk is in een elektrische auto. simpel gezegd heeft de Leaf een elektronisch pedaal met door de bestuurder selecteerbare regeneratiestanden die herstel mogelijk maken bij remmen of vertragen.


Oplaadopties

De Nissan Leaf S met een 40 kWh batterij heeft 7,5 uur nodig om op te laden met een 240 volt niveau 2 lader. De Leaf SV met een 62 kWh batterij doet er daarentegen 11 uur over. De Leaf ondersteunt DC snelladen tot 62,5 kWh, wat genoeg is om in 40-60 minuten energie op te laden. Het nadeel is de verouderde CHAdeMO-laadpoort van de Leaf, waarvoor nog steeds een aparte adapter nodig is en die niet compatibel is met de meeste DC-laadstations.

Nissan Leaf 2024: Interieur, motor en modificaties

Nissan Safety Shield 360 en ProPILOT Assist

De Leaf 2024 wordt standaard geleverd met Nissan Safety Shield 360, een pakket geavanceerde rijhulpfuncties waaronder automatisch remmen in noodgevallen, Lane Departure Warning, dodehoekwaarschuwing, automatisch remmen achteraan en dodehoekinterventie.

Nissan Leaf 2024: Interieur, motor en modificaties
Nissan Leaf 2024: Interieur, motor en modificaties

De Leaf SV Plus beschikt ook over andere rijhulpmiddelen zoals adaptieve cruisecontrol, attentiewaarschuwing en een surroundzichtcamera. de top-of-the-line Nissan Leaf SV Plus beschikt over door ProPILOT ontwikkelde technologie voor semi-autonoom rijden met Lane Keeping Assist en Adaptive Cruise Control.


Specificaties en prijzen

De Nissan Leaf S kost vanaf 29.235 euro in de basisversie en is daarmee de op één na goedkoopste nieuwe elektrische auto na de Chevy Bolt EV. Ondanks een basisprijs van minder dan 30.000 euro heeft de Leaf S een degelijke uitrusting, zoals automatische koplampen, 16-inch stalen wielen, een acht-inch infotainmentscherm met touchscreen, smartphoneconnectiviteit, een audiosysteem met vier luidsprekers, automatische klimaatregeling en sleutelloze toegang. De Leaf SV Plus heeft een startknop, vier USB-poorten en een verlichte laadpoort.

Nissan Leaf 2024: Interieur, motor en modificaties

De prijzen voor het topmodel Leaf SV Plus beginnen bij 37.285 euro. De aanzienlijke prijssprong ten opzichte van de basis Leaf S is te danken aan de standaard warmtepomp, LED-koplampen, lichtmetalen 17-inchwielen, verwarmde voorstoelen, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, een verwarmd lederen stuur, een navigatiesysteem, een audiosysteem met zes luidsprekers en verwarmde buitenspiegels.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen