Nissan Kicks 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Nissan Kicks 2022 is nog steeds een mysterie, omdat we niet veel weten over de toekomstige upgrades. Kicks, of “Kikkusu” in Japan, is een kleine auto-crossover gebaseerd op het concept van dezelfde naam. Dit model bestaat sinds 2016 en is momenteel een goed verkopend naambord. Nissan is van plan om in de toekomst verschillende veranderingen door te voeren, maar we voorspellen liever verfrissingen halverwege de cyclus dan een volledige revisie van het exterieur.

Hetzelfde geldt voor het interieurontwerp, aangezien Nissan enkele technologische updates en enkele nieuwe functies zal uitrollen. De diensten zullen niet veranderen, dus de prijs zou hetzelfde moeten blijven. Anderzijds hopen we dat Nissan ons zal verrassen met enkele nieuwigheden.

Nissan Kicks 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kicks 2022 facelift

Zoals eerder vermeld, komt de nieuwe Nissan Kicks in 2022 met een mid-cycle facelift. Dankzij dit zal deze kleine auto-crossover een ontwerp van hogere kwaliteit hebben. De voorkant zal een groter rooster hebben en de onderste rand ziet er zeker expressiever uit. De koplampen zijn dunner, wat een andere moderne verandering is. De achterkant is voorzien van een nieuwe bumper en verbeterde achterlichten.

Een LED-lichtbalk zal nog steeds worden aangeboden. Hopelijk zal Nissan nieuwe exterieurkleuren of nieuwe optionele wielen aanbieden. Voorlopig is dat alles wat we weten over het nieuwe Kicks-model. Meer details zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt.

Nissan Kicks 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Veranderingen in het interieur

De Japanse fabrikant biedt opnieuw twee rijen stoelen en ruimte voor vijf passagiers. De afmetingen van de Nissan Kicks 2022 veranderen niet. De binnenruimte is beperkt, maar het comfort is aangenaam. Het huidige model wordt geleverd met een nieuw 8-inch infotainmentscherm en een opnieuw ontworpen middenconsole. Dankzij dat zal de 2022MY waarschijnlijk aankomen met kleine updates.

✓ U kunt ook controleren:

We verwachten meer standaarduitrusting en meer rijhulp. De basisuitrusting wordt geleverd met een kleiner 7-inch touchscreen, maar Apple CarPlay en Android Auto worden standaard aangeboden. Volgens sommige rapporten zal Kicks een paar items lenen van de gloednieuwe Nissan Ariya.

Nissan Kicks 2022: specificaties, prijs, releasedatum

e-Power systeem beschikbaar

De motoropstelling is een andere puzzel. De nieuwe Nissan Kicks 2022 zal echter waarschijnlijk dezelfde voortstuwingsopties bieden. Het platform is hetzelfde, dus Kicks blijft een crossover met voorwielaandrijving. Een 1,6-liter viercilinder heeft een vermogen van 122 pk en wordt geleverd met de CVT-automaat. Schopt sprint van 0 naar 60 mph in 10,4 seconden.

In sommige andere landen wordt Kicks geleverd met een kleinere 1,2-liter driecilindereenheid. Het maakt deel uit van Nissan’s e-Power hybride setup die 127 pk levert. Veranderingen zijn ook onwaarschijnlijk onder de huid. Wees echter niet verbaasd als Nissan een verbeterde brandstofefficiëntie biedt.

Nissan Kicks 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan maakt releasedatum en prijs bekend

Qua prijs zouden de Nissan Kicks in 2022 met hetzelfde prijskaartje moeten aankomen. Het huidige model begint bij 20.000 euro, wat naar onze mening een betaalbare prijs is. Nissan heeft nog niet alle wijzigingen aangekondigd, mocht er iets wezenlijks veranderen zal de prijs iets hoger liggen.