Nissan Juke 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De tweede generatie van Nissans kleinste crossover bestaat al een tijdje en we kunnen zeggen dat de ontvangst best goed is. In vergelijking met het originele model is de nieuwe groter, aantrekkelijker, praktischer en beter uitgerust. De concurrentie in dit segment is echter behoorlijk zwaar en daarom denken velen dat de Nissan Juke uit 2022 wat updates kan brengen. Op dit moment zijn de functionarissen nog steeds stil, maar onze insiders speculeren over de nieuwe motoroptie die wordt aangeboden.

Ondanks de mogelijkheid van een nieuwe motor en andere updates, twijfelen we er niet aan dat het algehele ontwerp hetzelfde zal blijven. U kunt dus vertrouwen op bekende ontwerpkenmerken die veel te bieden hebben. Wat we leuk vinden aan dit model is zowel de styling als het interieur, dat er echt stijlvol uitziet. Bovendien is er een lange lijst met voorraad en beschikbare apparaten, terwijl het infotainmentsysteem veel beter is in vergelijking met het origineel.

Ondanks de mogelijke nieuwigheden, denken we niet dat de Nissan Juke 2022 veel eerder dan normaal zou kunnen aankomen, wat betekent dat hij in het laatste kwartaal van 2021 in de showrooms moet verschijnen.

Restyling Nissan Juke 2022

Het algehele design van de Nissan Juke 2022 gaat zeker niet veranderen. U kunt rekenen op dezelfde mechanica op basis van Nissans beroemde CMF-platform, dat aanzienlijk is bijgewerkt voor de nieuwe Juke. Zelfs de wielbasis is vier centimeter langer, wat een behoorlijk grote stap voorwaarts is voor dit segment.

De styling is altijd een sterk verkoopargument geweest voor deze cross-over en het lijdt geen twijfel dat het model van volgend jaar op dezelfde manier zal doorgaan. Natuurlijk is er altijd de kans om een ​​paar kleine updates te zien, zoals nieuwe kleuropties. Iets anders zou een echte verrassing zijn.

Innerlijk

Hetzelfde geldt voor het interieurontwerp. We verwachten dezelfde hut te zien die er heel mooi uitziet. In vergelijking met de vorige generatie is de algehele bouwkwaliteit van een veel hoger niveau, terwijl de materialen ook veel fijner zijn. Daarnaast zijn er tal van tech goodies die alles er nog luxer uit laten zien. Dit omvat ook het grootste head-up display in zijn klasse.

Zoals gezegd is de nieuwe generatie zo’n tien centimeter langer. Dit heeft natuurlijk een grote impact op het interieur. De laadruimte is merkbaar groter geworden en we houden ook van de tweede zitrij, die nu ook behoorlijk goed plaats biedt aan volwassenen.

Nissan Juke 2022 kan een nieuwe motor krijgen

Het huidige model ziet er zeer aantrekkelijk uit en het is echt leuk om te rijden. De motor volgt echter niet het esthetische karakter van de cross-over en biedt eerder middelmatige prestaties. We hebben het natuurlijk over een kleine 1,0 liter driecilinder die zo’n 115 pk ontwikkelt. Dat is niet genoeg voor iets anders dan gemiddelde prestaties, maar het mooie is dat je kunt kiezen tussen handmatige en DCT-transmissies en tussen verschillende rijmodi.

✓ U kunt ook controleren:

Voor volgend jaar konden we een nieuwe, krachtigere motoroptie zien. De functionarissen zwijgen echter nog, dus we kunnen alleen maar speculeren over de aandrijflijn. Sommige bronnen suggereren een nieuwe hybride versie die gebruik maakt van een 1,2 liter motor, een elektromotor en een 1,57 kWh batterij met een maximum vermogen van 127 pk en 191 pond-voet koppel. Aan de andere kant speculeren sommige geruchten over de mogelijkheid om weer een dieselversie in de aanbieding te zien.

Uitrustingsvarianten

We verwachten niet dat de organisatie van de uitrustingslijn veel anders zal zijn, dus de Nissan Juke 2022 zou met bekende varianten moeten worden aangeboden. Daarom zou Visia met een vrij korte standaarduitrusting de goedkoopste uitrustingsvariant in het aanbod blijven. Dit is een vrij basic uitvoering die is voorzien van stalen wielen, infotainment zonder touchscreen, radio, USB en Bluetooth. Toch krijg je zaken als cruisecontrol en led-koplampen.

Als je meer wilt, maar niet veel meer geld wilt uitgeven, lijkt de Acenta een goede keuze. Deze uitrusting voegt standaardfuncties toe zoals een touchscreen-interface, achteruitkijkcamera, lichtmetalen velgen, enz.

De N-Connecta voegt veel meer toe aan de standaarduitrusting. Vertrouw op navigatie, lederen stuur en versnellingspook, sfeerverlichting, enz.

Tekna ziet er al behoorlijk luxueus uit, want hij wordt geleverd met 19-inch wielen en lederen bekleding. De standaarduitrusting omvat ook adaptieve cruisecontrol, verwarmde voorstoelen, Bose-audiosysteem, enz.

Ten slotte is er de Enigma-uitrusting met zwarte wielen, zwart dak, mistlampen en verschillende andere upgrades.

Nissan Juke 2022 releasedatum en prijs

We verwachten dat de Nissan Juke 2022 ergens later dit jaar te zien zal zijn, waarschijnlijk in het laatste kwartaal. Bovendien zou de prijs redelijk vergelijkbaar moeten blijven met het huidige model, dat in het VK begint bij ongeveer £ 16.809. De Europese versie begint bij zo’n 17.500 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com