Nissan GT-R 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De GT-R is misschien wel een van de meest iconische sportwagens van de 21e eeuw. Hoewel het in veel opzichten verbazingwekkend is, maakt het vooral indruk dat het nog steeds relevant is in de markt, ook al is het al bijna 14 jaar op de markt. Hij biedt nog steeds indrukwekkende prestaties en daarom haast Nissan zich niet met de opvolger. De Nissan GT-R 2022 is daarop geen uitzondering. Het gaat op dezelfde manier verder, al moeten we het nieuwe Special Edition-model vermelden dat als upgrade van de NISMO-versie komt. Anders zouden de dingen vrijwel hetzelfde moeten blijven.

Dit alles zorgt ervoor dat u kunt rekenen op vertrouwde panden. Dit is nog steeds een van de snelst accelererende modellen in het segment en ook de wegligging is van een superindrukwekkend niveau. Er is natuurlijk de onmiskenbare styling die nog steeds opvalt. Natuurlijk brengt zijn leeftijd ook enkele nadelen met zich mee, en een van de meest opvallende is het interieurontwerp, dat er een beetje gedateerd uitziet.

Nissan GT-R 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Aangezien er geen significante veranderingen zullen zijn, verwachten we dat de Nissan GT-R 2022 in de tweede helft van het jaar op de markt komt.

Restyling Nissan GT-R 2022

In termen van basisontwerpkenmerken is dit nog steeds hetzelfde voertuig dat we 14 jaar geleden voor het eerst zagen. Sindsdien zijn er echter talloze updates geweest, waardoor het eigenlijke karakter van het voertuig aanzienlijk is veranderd. Natuurlijk, zelfs naar de huidige maatstaven, hebben we het nog steeds over een echte supersportwagen die indrukwekkende prestaties biedt. Vergeet niet dat dit model concurreert met veel jongere concurrenten zoals de Porsche 911, Audi R8, Chevy Corvette, enz.

Voor volgend jaar is de grootste nieuwigheid de toevoeging van het nieuwe pakket genaamd Special Edition. Het komt als een upgrade van het NISMO-model en brengt een aantal mechanische upgrades, maar vooral esthetische nieuwigheden. Hoogtepunten zijn onder meer zwart gelakte 20-inch wielen met rode accenten, een motorkap van koolstofvezel en een speciaal lakwerk in Stealth Grey.

✓ U kunt ook controleren:

Nissan GT-R 2022 motor en vermogen

Dit is altijd het meest interessante onderdeel van de auto geweest en er gaat niet veel veranderen aan de 2022 Nissan GT-R . Ook hier komen de standaardmodellen met een goede oude 3,8-liter twin-turbo V6 die zo’n 565 pk ontwikkelt. Het vermogen wordt via een zestraps transmissie met dubbele koppeling op alle wielen overgebracht. Als resultaat krijg je een indrukwekkende 0-60 tijd die minder dan drie seconden is. Tegelijkertijd is het brandstofverbruik behoorlijk behoorlijk, met ongeveer 16 mpg in de stad en ongeveer 22 mpg op de snelweg.

Nissan GT-R 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De NISMO-versie komt met een verbeterde variant van de motor, waarbij het maximale vermogen oploopt tot 600 pk. Het is zelfs sneller, terwijl het rijgedrag ook verbetert, rekening houdend met alle upgrades die komen in termen van stijvere veren, koolstof-keramische remmen en veel koolstofvezel rond het lichaam.

Innerlijk

Binnen kan je rekenen op een vertrouwde indeling. Ondanks de updates is de algehele cabine-indeling nog steeds hetzelfde als in 2007, waardoor het er een beetje oud uitziet in vergelijking met concurrenten. Constante updates hebben echter geleid tot veel verbeteringen op het gebied van materialen, terwijl de bouwkwaliteit indrukwekkend is. Al deze dingen maken deze cabine tot een echt plezierige plek die perfect past bij het karakter van GT-R.

We houden ook erg van de stoelen omdat ze enorm en ondersteunend zijn. Vergeet ook niet dat het een vierzitter is. De GT-R onderscheidt zich van de concurrentie, ook al is de tweede rij niet bijzonder handig. De laadruimte biedt ongeveer 8,8 kubieke voet, zoals typisch is voor deze klasse.

Nissan GT-R 2022: specificaties, prijs, releasedatum

kenmerken

We zien misschien een paar toevoegingen aan de lijst met standaarduitrusting, maar de meeste dingen zullen zeker hetzelfde blijven. Daarom moeten alle modellen standaard zijn uitgerust met goodies zoals een 8-inch touchscreen, navigatie, Apple CarPlay, twee USB-poorten, Bluetooth, HD-radio, satellietradio en een Bose-stereosysteem met 11 luidsprekers. De standaarduitrusting omvat ook keyless entry, starten met een druk op de knop en automatische airconditioning met twee zones.

Als het gaat om upgrades, voegt de NISMO-versie extra’s toe, zoals een stuur met alcantara-leer en allerlei unieke stylingdetails.

Nissan GT-R 2022 prijzen

De basis van de Nissan GT-R 2022 zou zo’n 115.000 euro moeten kosten. De eerste upgrade komt in de vorm van de Track Edition, die enkele opvallende upgrades kent en zo’n 150.000 euro kost. Het betreden van het NISMO-gebied zou u veel meer kosten. We verwachten komend jaar geen grote veranderingen, dus in dit geval zou de prijs rond de 215.000 euro moeten liggen. De komende Special Edition gaat immers naar verwachting zo’n 220.000 euro kosten.

We verwachten dat dit model ergens in de tweede helft van het jaar op de markt komt. Een exacte datum voor de modus wordt bekend gemaakt.