Nissan Frontier 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe generatie van Nissan’s middelgrote pick-up is eindelijk onderweg. Na ruim 15 jaar wordt het huidige model van de tweede generatie vervangen. Het gloednieuwe model zal in de zomer verschijnen en veel nieuwigheden met zich meebrengen. Dit is enorm belangrijk als je bedenkt dat compacte cartridges steeds populairder worden. We hebben de laatste tijd verschillende gloednieuwe modellen gezien, waaronder de geheel nieuwe Gladiator en de comeback van de Ford Ranger. De nieuwe generatie debuteert als de Nissan Frontier in 2022 en de verwachtingen zijn behoorlijk hooggespannen.

Nissan Frontier 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Voor zover we tot nu toe weten, blijft het nieuwe model bij een bekend platform, dat in dit geval aanzienlijk zal worden bijgewerkt. Er is een nieuwe motor, ontwerp en verbeteringen op het gebied van slepen en slepen. Natuurlijk kunt u rekenen op een nieuwe esthetiek, een nieuw interieurontwerp en nog veel meer. Als je bedenkt dat het vorige model 15 jaar oud is, is het geen wonder dat we massa’s innovaties zullen zien op het gebied van technologie en veiligheidsvoorzieningen.

Restyling Nissan Frontier 2022

Het aanstaande herontwerp zal tal van nieuwe functies met zich meebrengen, wat geen wonder is als je bedenkt dat de huidige generatie al sinds 2005 bestaat. Interessant is dat Nissan geen geheel nieuw platform zal lanceren. In plaats daarvan zullen we een bekende F-Alpha-architectuur zien die met belangrijke updates zal komen. Interessant is dat zelfs de afmetingen vrij gelijkaardig blijven, inclusief de wielbasis. Aan de andere kant zal een volledig nieuwe ophanging een enorm verschil maken in termen van rijkwaliteit en de algehele ervaring.

Qua styling is het nieuwe model al gepresenteerd. Het toont een compleet nieuwe look die er kilometers beter uitziet in vergelijking met het vorige model. Interessant is dat het bedrijf ervoor koos om de huidige ontwerptaal van het merk niet te volgen. Je zult dus niet al te veel overeenkomsten vinden met andere modellen in de line-up, waaronder de recent geüpdatete Titan. In plaats daarvan zal de Nissan Frontier 2022 een vrij unieke look hebben die scherpe lijnen combineert met tal van futuristische elementen.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Dit aspect zal enkele van de belangrijkste veranderingen met zich meebrengen. De huidige hut ziet er in alle opzichten veel te oud uit. Het is dus niet moeilijk om te concluderen dat het interieur van de Nissan Frontier 2022 er beduidend beter uit zal zien. Het nieuwe dashboard ziet er veel beter uit, al vinden we vooral het feit dat de materialen veel beter zijn in vergelijking met het vorige model.

Het nieuwe dashboard behoudt de look van de truck, maar bevat ook enkele auto-achtige elementen. Dit zou een van de mooiere hutten in de klas moeten zijn. Bovendien zal de lijst met standaard en beschikbare uitrusting behoorlijk lang zijn en zal deze cabine er nog beter uitzien.

Nissan Frontier 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In het passagierscompartiment geeft het feit dat de afmetingen hetzelfde blijven aan dat we dezelfde binnenruimte mogen verwachten. De Nissan Frontier 2022 blijft aangeboden met twee bekende cabinestijlen – Extended Cab (Nissan noemt het King Cab) en Crew Cab. Het huidige model met dubbele cabine biedt plaats aan volwassenen vrij comfortabel in beide rijen stoelen. Aan de andere kant zal het Kind Cab-model niet erg genereus zijn in termen van ruimte op de tweede rij.

Nissan Frontier 2022-motor

De motor voor het volgende generatiemodel werd in het modeljaar 2021 gepresenteerd. Het is een nieuwe 3,8-liter V6 die ongeveer 310 pk en een koppel van 280 pond-voet levert. Het wordt geleverd in combinatie met een 9-versnellingsbak en de cijfers beloven geweldige prestaties. Naast een stevige acceleratie rekenen we ook op een behoorlijk maximaal trekvermogen. Volgens de laatste rapporten zal het oplopen tot ongeveer £ 6.900, wat oké is, maar nog steeds ver onder de toonaangevende beoordelingen ligt.

Als het gaat om het brandstofverbruik, kunnen we ervan uitgaan dat de beoordelingen niet veel zullen verschillen in vergelijking met het huidige model, dat dezelfde motor gebruikt en vergelijkbare proporties heeft. Dat zou ongeveer 18 mpg zijn in de stad en 24 mpg op de snelweg.

Als het gaat om het brandstofverbruik, kunnen we ervan uitgaan dat de beoordelingen niet veel zullen verschillen in vergelijking met het huidige model, dat dezelfde motor gebruikt en vergelijkbare proporties heeft. Dat zou ongeveer 18 mpg zijn in de stad en 24 mpg op de snelweg.

Nissan Frontier 2022: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid

Voor zover wij weten, worden alle modellen geleverd met het Nissan Safety Shield 360-pakket, dat dodehoekbewaking, dwarsverkeersalarm achteraan, automatisch grootlicht, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en automatisch noodremsysteem met voetgangersdetectie omvat. Bovendien kunt u rekenen op opties als adaptieve cruisecontrol, verkeersbordherkenning en een aandachtsmonitor voor de bestuurder.

Nissan Frontier 2022 releasedatum en prijs

Volgens de laatste berichten zou de Nissan Frontier 2022 deze zomer op de markt moeten komen . Het ziet ernaar uit dat de basisprijs rond de 28.000 euro zal liggen, wat redelijk betaalbaar lijkt gezien de standaard V6-motor.