Nissan Frontier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De best verkochte Nissan pick-up zal in de nabije toekomst aanzienlijke veranderingen ondergaan. De Nissan Frontier 2021 komt met tal van updates. Het 2020-model zal zeer binnenkort verkrijgbaar zijn bij dealers, maar met slechts kleine verbeteringen. Om deze reden wordt de limiet in 2021 herzien. Dat omvat een veel beter uiterlijk, een nieuwe motor en een nieuwe versnellingsbak.

Aan de andere kant blijft het platform intact. Interessant is dat dit model het Titan-model heeft overboden en nu klaar is om te concurreren met nieuwe modellen van Ford en Jeep. Het middelgrote segment zal ongetwijfeld het meest opwindende pick-upsegment zijn. Volgend jaar komen ook Ford Ranger en Jeep Gladiator aan.

Nissan Frontier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Frontier 2021 biedt een nieuwe grille en nieuwe koplampen

Na jaren wachten krijgt de Nissan Frontier uit 2021 eindelijk een meer futuristische uitstraling. Terwijl we wachten op de officiële details, heeft Nissan dit bevestigd. Het herontwerp is net om de hoek. Het platform blijft bestaan, maar Frontier zal iets groter worden. Sommige rapporten wezen op een nieuw Navara-platform. Nu zal dat in de nabije toekomst niet gebeuren.

Dat betekent dat de achteras en de bladveren behouden blijven. Het ontwerp oogt agressiever en de voorkant krijgt een nieuwe grille en nieuwe koplampen. Aan de achterzijde worden nieuwe achterlichten en nieuwe achterbumper geïntroduceerd. 16 inch lichtmetalen velgen blijven standaard, maar we kunnen nieuwe optionele velgen verwachten. Er zullen ook nieuwe exterieurkleuren beschikbaar zijn.

Nissan Frontier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur details

Ook het interieur krijgt een nieuw design. Er zijn nog maar een paar functies en hints over. De Nissan Frontier 2021 biedt een subtiele maar moderne cabine. Nissan zal proberen het interieurontwerp van de SUV’s en sedans van het bedrijf toe te passen. Het nieuwe interieur kan u in eerste instantie in verwarring brengen. De lay-out van de bedieningselementen ziet er echter zeker beter uit dan voorheen. De Japanse fabrikant gaat het comfort verbeteren.

✓ U kunt ook controleren:

De cabine is stiller en praktischer. King Cab en Crew Cab-configuraties zullen zeker in de aanbieding zijn. We weten echter nog steeds niet of Nissan een aantal andere carrosserievarianten zal leveren. Lederen bekleding is optioneel op de Frontier 2021- basis . Het bedrijf is echter gefocust op het basismodel dat meer luxe zal krijgen dan ooit tevoren.

Nissan Frontier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motor specificaties

Ondanks alle externe en interne veranderingen is de nieuwe motor de belangrijkste verandering. Frontier laat zijn huidige 4,0-liter V6 vallen. Deze motor is verouderd en heeft een verouderde 5-versnellingsbak.

Om deze reden komt er een nieuwe V6-motor met meer dan 300 pk beschikbaar. Bovendien zal Nissan een gloednieuwe automatische transmissie met 7 versnellingen aanbieden. De nieuwe aandrijflijn zal standaard zijn en tot 6.500 pond trekken. Bovendien beloofde Nissan een lager brandstofverbruik.

Nissan Frontier 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum van Nissan Frontier 2021

Frontier 2021 is de best verkochte pick-up truck van het bedrijf. Deze middelgrote pick-up presteerde vorig jaar beter dan het titanium model. Een van de belangrijkste redenen is de betaalbare prijs van Frontier. Interessant genoeg is Frontier de enige middelgrote pick-up in het segment die onder de 30.000 euro ligt.

De nieuwe Nissan Frontier 2021 kost 29.000 euro. Een nieuw ontwerp, nieuwe motor en transmissie zullen Frontier Pickup helpen om te concurreren met zijn grootste concurrenten. Daarover gesproken, de Jeep Gladiator en Ford Ranger zullen volgend jaar ook in de winkels liggen. De limiet van 2021 is in het najaar van 2020 verkrijgbaar bij dealers.