Nissan Armada 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Nissan Armada 2022 introduceert extra verfrissingen. Deze SUV, ook wel de Patrol genoemd, komt later dit jaar op de markt. Naar verluidt zal het nieuwe model talrijke wijzigingen en upgrades ondergaan. Om te beginnen is er een nieuwe voorschort in de maak om de nieuwe Armada er mooier uit te laten zien. Ook het interieur krijgt verschillende updates en Nissan is van plan om meer standaarduitrusting aan te bieden.

Onder de motorkap verandert er echter niets. Dat betekent dat de Armada SUV zijn grote V8-benzinemotoroptie zal blijven aanbieden. Sommige rapporten suggereren meer kracht voor de nieuwe armada, maar dat is nog niet officieel.

Nissan Armada 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp Armada 2022

De geheel nieuwe Nissan Armada 2022 introduceert een soort herontwerp van het exterieur. Een volledige revisie zal natuurlijk niet plaatsvinden. Armada ziet er immers al modern en competitief uit. Wel zal de Japanse fabrikant enkele wijzigingen aan het voorschort doorvoeren. Het nieuwe model introduceert hervormde LED-koplampen en grotere spatborden. Er is ook een nieuwe grille beschikbaar. De grille zal meer chromen accenten hebben, dus de upgrades aan de voorkant zijn aanzienlijk.

De basisuitrusting blijft mooie 18-inch lichtmetalen velgen bieden. U kunt de wielen upgraden naar optionele 20-inch lichtmetalen velgen. Toch bieden de topversies 22-inch eenheden. Armada is verkrijgbaar in tal van configuraties en biedt ook tal van optionele pakketten. Het Midnight Edition-pakket is nog steeds beschikbaar.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur updates

Het interieur van de Nissan Armada 2022 blijft ruim en modern. Nissan zal echter enkele kleine maar belangrijke updates leveren. De 2022MY wordt gelanceerd met meer standaardfuncties. Natuurlijk zijn er ook enkele optionele voorzieningen toegevoegd. Het comfort zal hoogstwaarschijnlijk blijven, maar het comfort is nu al bewonderenswaardig. Er komen drie rijen stoelen en één ruimte voor acht personen. De Armada SUV biedt een betere beenruimte op de derde rij dan de meeste van zijn concurrenten.

Ook is er een nieuw infotainmentsysteem in de maak. Interessant is dat sommige rapporten een nieuw 12,3-inch touchscreen suggereren. Dit is echter een ander gerucht dat nog moet worden bevestigd. Bovenste uitrustingsvarianten zoals Platinum zijn uitgerust met twee 8-inch displays als onderdeel van het entertainmentsysteem achterin, lederen bekleding en nog veel meer.

Nissan Armada 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Krachtige V8-motor kan meer vermogen krijgen

Onder de motorkap verandert er niets, dus de Nissan Armada 2022 krijgt weer een vertrouwde V8-motor. Het is een 5,6-liter benzinemotor die 390 pk en een koppel van 395 lb-ft levert. Sommige rapporten suggereren iets meer prestaties.

Wanneer dat gebeurt, zal de 2022 Armada ongeveer 400 pk en 410 lb-ft aan draaikracht genereren. Dezelfde zeventraps automatische transmissie blijft behouden en u kunt kiezen tussen standaard RWD- en optionele AWD-systemen.

Nissan Armada 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Nissan Armada 2022 releasedatum, prijs

De 2022 Nissan Armada gaat nu meer kosten, maar qua kosten is het geen grote verandering. Deze SUV gaat zeker nog geen 50.000 euro kosten en de verkoop start later in 2021.