Nissan Ariya 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De meeste experts zijn het erover eens dat Nissan een pionier was in het segment van elektrische auto’s, tenminste als het gaat om betaalbare modellen. De Nissan Leaf was lange tijd de eerste mainstream elektrische auto die in me opkwam. Er zijn echter dingen veranderd en de huidige markt voor elektrische voertuigen groeit snel. Nissan zit natuurlijk niet te wachten. Er is een gloednieuw model genaamd de Nissan Ariya 2022 .

In vergelijking met Leaf zal dit model een iets andere benadering hebben. In plaats van een hatchback-carrosseriestijl, komt hij als een cross-over. Bovendien wordt het luxer, met een veel fijnere cabine en een lange lijst met functies, of het nu gaat om technische snufjes of comfort. De focus ligt natuurlijk weer op de puur elektrische prestaties. Op dit moment weten we dat de nieuwe crossover in twee smaken zal komen in termen van batterijgrootte.

Nissan Ariya 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We verwachten dat de Nissan Ariya 2022 ergens in de tweede helft van het jaar op de Noord-Amerikaanse markt zal komen.

Nissan Ariya 2022-prestaties

De belangrijke dingen eerst! Hoewel de styling en het interieur er zeker geweldig uitzien, laten we beginnen met wat waarschijnlijk het meest interessante aspect is. We hebben het natuurlijk over prestaties en het lijkt erop dat er twee smaken zullen zijn als het gaat om prestaties. Standaardmodellen worden geleverd met een enkele elektromotor op de vooras. Het maximale vermogen moet 215 pk en een koppel van 221 pond-voet zijn, wat behoorlijke pk’s belooft.

De Nissan Ariya 2022 zal qua prestaties echter veel ambitieuzer zijn dan de Leaf. Daarom zal de Japanse fabrikant ook een dubbelmotorige versie met vierwielaandrijving aanbieden. Deze versie zal goed zijn voor ongeveer 389 pk en 443 pond-voet koppel, en die cijfers beloven behoorlijk solide prestaties. Naar verluidt zal dit model in ongeveer vijf seconden de zestig raken.

Nissan Ariya 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Batterij en bereik

Voor zover we tot nu toe weten, zal de Nissan Ariya 2022 qua batterijcapaciteit in twee varianten verkrijgbaar zijn. De basismodellen hebben een 63 kWh-batterij, terwijl de versie met twee motoren is uitgerust met een aanzienlijk grotere 87 kWh-eenheid. De laatste zou ongeveer 300 mijl kunnen afleggen op een enkele lading. Aan de andere kant zou de basisversie in het Leaf-gebied moeten zijn, wat een maximaal bereik van ongeveer 220 mijl betekent, wat ook een behoorlijk aantal is.

✓ U kunt ook controleren:

Uiteraard maken wij in ons aanbod gebruik van allerlei laadmogelijkheden. Op openbare stations kun je natuurlijk ook opladen met een DC-snellader. Daarnaast ondersteunt deze crossover het opladen thuis, of het nu 110 of 240 volt stopcontacten zijn.

Nissan Ariya 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Ariya 2022 herontwerp

Naast zijn solide prestaties zal de Nissan Ariya 2022 ook opvallen door zijn exterieurdesign. Eén blik op de renderfoto en je kunt duidelijk zien dat dit een van de meest aantrekkelijke modellen in zijn klasse gaat worden. Trouwens, deze crossover zal concurreren met een breed scala aan elektrische voertuigen, waaronder Hyundai Kona Electric, Tesla Model Y, enz.

Het productiemodel haalt veel inspiratie uit het concept van 2019 en leuk om te weten is dat het productiemodel er niet veel anders uit zal zien. Dit geldt zowel voor de voorkant als voor de algehele vorm. De nieuwste versie van de bekende V-Motion-grill is er, maar is aangepast om het volledig elektrische karakter van het model te benadrukken. Ook de afmetingen blijven hetzelfde als in het concept, zodat je kunt rekenen op een wielbasis van 109,3 inch en een totale lengte van bijna 181 inch. Dit zijn zeer typische cijfers voor het compacte crossover-segment.

Innerlijk

Hoewel elektrische voertuigen op grote schaal beschikbaar zijn op de markt, hebben ze nog steeds één groot nadeel. Ze zijn duur en om ze goedkoper te maken, besparen fabrikanten meestal op het interieur. Voor de Nissan Ariya 2022dit zal echter niet het geval zijn. Deze cross-over gaat er zeer stijlvol uitzien en een van de beste bewijzen dat Nissan dit aspect behoorlijk serieus neemt, is de lijst met standaarduitrusting. Zowel het infotainmentscherm als het digitale instrumentenpaneel zijn standaard en hebben beide een 12,3-inch diagonaal. Tot de standaarduitrusting behoort ook de ProPilot Assist 2.0. Deze suite omvat allerlei geavanceerde rijhulpsystemen, van rijstrookcentrering en geavanceerde adaptieve cruisecontrol tot automatisch noodremmen.

Nissan Ariya 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Details over de passagiers- en laadruimte zijn nog in behandeling, maar we twijfelen er niet aan dat dit model in beide rijen zitplaatsen voor volwassenen zal hebben.

Nissan Ariya 2022 releasedatum en prijs

Zoals eerder vermeld, komt de Nissan Ariya 2022 ergens in de tweede helft van het jaar. Basismodellen zouden 40.000 euro moeten kosten. Modellen met een grotere batterij van 87 kWh zouden rond de 45.000 euro moeten beginnen.