Nissan Ariya 2021: nieuwe volledig elektrische SUV is klaar om te veroveren

De komende Nissan Ariya 2021 is de nieuwste elektrische auto die we verwachten. Het begon met het Ariya-concept dat onlangs werd onthuld op de Tokyo Auto Show. De nieuwe SUV zal later volgend jaar op Amerikaanse bodem komen. De naam is nog steeds een mysterie, Aryia is tenslotte slechts de naam van het concept. Na de Nissan Leaf wordt Ariya de elektrische auto van het tweede bedrijf. Het ziet er scherp, hoekig en zeer modern uit.

De Aryia 2021 heeft een breder uiterlijk en een lagere houding. Naar onze eerlijke mening ziet het er net zo sportief uit als Nissan Rogue. Bovendien beloofde Nissan uitstekende kilometers, veel technologie en een betaalbare prijs. Ten slotte heeft Ariya een semi-autonoom aandrijfsysteem dat een dubbele configuratie van de voor- / achtermotor biedt.

Nissan Ariya 2021: nieuwe volledig elektrische SUV is klaar om te veroveren

Motor, acceleratie

Het is het meest opwindende onderwerp over de Nissan Ariya uit 2021 . Het is onvermijdelijk dat nieuwe SUV’s op veel manieren zullen afwijken van het Leaf-model. De aandrijflijn is slechts een van de verschillende dingen. Leaf maakt gebruik van een voorwielaandrijving. De nieuwe Ariya rijdt echter met de AWD-setup en biedt een configuratie met twee elektromotoren voor / achter. Volgens Nissan zal dit model in minder dan vijf seconden 60 mph halen. Het is een geweldig resultaat, maar alle nieuwe elektrische voertuigen bieden ongeveer dezelfde nummers.

✓ U kunt ook controleren:

Het laad- en rijbereik van de Ariya 2021

Op de Tokyo Auto Show beloofde Nissan tot 300 mijl aan actieradius per lading. De Nissan Ariya 2021 raakt gemakkelijk het Leaf-model als de cijfers kloppen. Leaf biedt tenslotte 226 mijl.

Jaguar I-Pace 234 en Audi e-Tron bieden ook een actieradius van 204 mijl. Sommige auto-experts zijn sceptisch, maar laten we afwachten. Als Ariya arriveert met een bereik van bijna 300 mijl, zal het de concurrentie zonder problemen verslaan.

Nissan Ariya 2021: nieuwe volledig elektrische SUV is klaar om te veroveren

Interieurdetails, functies

Binnen ziet de naderende Nissan Ariya 2021 er minimaal uit. Verwacht daarentegen een futuristisch cabineontwerp met veel moderne elementen. Het dashboard ziet er glad uit en alles binnenin is zo elegant. Volgens Nissan zal Ariya vier centimeter korter en vier centimeter breder zijn dan het Rogue-model. Wetende dat we een betere schouderruimte en minder beenruimte kunnen verwachten. Bovendien zal de laadruimte niet zo ruim zijn als bij de frauduleuze crossover.

Technisch gezien heeft Ariya zoveel te bieden. Deze SUV krijgt een zogenaamde “deur-tot-deur navigatie”. Met deze functie kan de chauffeur een bestemming op zijn telefoon instellen. De instructies worden dan automatisch overgebracht naar het infotainmentscherm. U kunt ook de functies voor voorkoelen en voorverwarmen instellen. Hiermee wordt de gewenste temperatuur ingesteld terwijl de auto geparkeerd staat en wordt opgeladen. Uiteindelijk zal de Ariya 2021 een semi-autonome technologie van niveau twee zijn.

Nissan Ariya 2021: nieuwe volledig elektrische SUV is klaar om te veroveren

Nissan Ariya 2021 prijs en releasedatum

De prijs voor de gloednieuwe Nissan Ariya 2021 begint bij 37.300 euro. Dit is de prijs voor de uitrustingsvariant Base S. De SV-trim kost 36.000 euro en de SL 42.000 euro. Net als het Leaf-model biedt Ariya ook drie uitrustingsvarianten. We mogen aannemen dat ergens in de tweede helft van 2020 een nieuw volledig elektrisch model verkrijgbaar zal zijn bij dealers. Ariya is ook beschikbaar in het Duits.