Nissan Altima 2024: Interieur, motor en modificaties

De 2023 Altima kreeg een uitgebreide update, dus de 2024 Nissan Altima is een carryover-variant. Nissan biedt echter een gratis proefperiode van drie jaar aan voor de NissanConnect telematicaservice voor de 2024 Altima, terwijl het slechts een proefperiode van zes maanden was voor het 2023-model. Tot de functies van NissanConnect behoren het op afstand vergrendelen/ontgrendelen van portieren, het op afstand starten/stoppen van de motor, meldingen over de voertuigstatus, noodoproepen en Nissan Skill voor Amazon Alexa.

Nissan Altima 2024: Interieur, motor en modificaties

De Altima blijft de koploper in de categorie middelgrote sedans. Hoewel hij op sommige gebieden achterblijft bij de Honda Accord en Toyota Camry, biedt de Altima over het algemeen veel comfort en veiligheid voor zijn prijs. Hier is een kort maar gedetailleerd testrapport.

Overbrenging en brandstofverbruik

De Altima S-, SV-, SR- en SL-modellen worden aangedreven door een 2,5-liter viercilinder benzinemotor met turbo die 188 pk en 180 lb-ft. produceert. De voorwielen worden aangedreven door een continu variabele automatische transmissie (CVT), terwijl vierwielaandrijving als optie leverbaar is voor de SV, SR en SL. De SR- en SL-modellen met voorwielaandrijving en de 2,5-liter motor hebben een EPA-classificatie van 27 in de stad, 37 op de snelweg en 31 gecombineerd.

Nissan Altima 2024: Interieur, motor en modificaties

Het nadeel van de keuze voor vierwielaandrijving met de 2,5-liter motor is het lagere vermogen, dat daalt tot 182 pk en 178 Nm koppel. De modellen met vierwielaandrijving hebben een EPA-geschatte verhouding van 26/36 in de stad/op de snelweg en een gecombineerd brandstofverbruik van 30 mijl per gallon.

Het topmodel van de 2024 Nissan Altima SR VC-Turbo heeft een krachtigere 2,0-liter viercilinder turbomotor met eigen variabele compressieverhoudingstechnologie. Toegegeven, het gebruik van de Nissan VC-T is niet zo opwindend als in de begindagen van VTEC, maar met 236 pk en 267 lb-ft kun je gemakkelijk in de problemen komen. Als je 93 octaan benzine tankt, produceert de motor 258 pk en 273 lb-ft. koppel.

Nissan Altima 2024: Interieur, motor en modificaties

De hogere prestaties van de SR VC-Turbo gaan gepaard met een lager brandstofverbruik in vergelijking met de andere modi van de Altima 2024. Volgens schattingen van de EPA verbruikt de SR VC-Turbo 25 in de stad, 34 op de snelweg en 29 gecombineerd.


Passagiersruimte en laadvermogen

De Nissan Altima 2024 biedt een cabinevolume van 100,6 kubieke meter minus iets minder (98,8 kubieke meter) met een schuifdak. Het bagageruimtevolume is 15,4 kubieke meter, meer dan de Toyota Camry maar minder dan de Honda Accord.


Aanbevolen verkoopprijs

De Altima 2024 is verkrijgbaar in de uitrustingsvarianten S, SV, SR, SL en SR VC-Turbo. Hieronder vind je een beschrijving van de afzonderlijke varianten en de bijbehorende adviesprijzen.

S

De basisversie van de Nissan Altima S kost vanaf 26.845 euro. Hij is voorzien van stoffen bekleding, keyless entry, drukknopstart, motorstart op afstand, 16-inch stalen wielen, een stereo-installatie met zes luidsprekers, een USB-oplaadpoort en Bluetooth-connectiviteit.

SV

De prijzen voor de SV beginnen bij 27.645 euro (FWD) en 29.145 euro (AWD). Hij beschikt over verschillende upgrades ten opzichte van het basismodel S: een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, 17-inch lichtmetalen velgen, een acht-inch infotainmentscherm met touchscreen, USB-C-laadpoorten voor en achter, smartphoneconnectiviteit en satellietradio.

SR

De prijzen voor de 2024 Nissan Altima SR beginnen bij €29.045 (FWD) en €30.545 (AWD). De SR-uitvoering is de sportiefste versie van de Altima met een sportonderstel (alleen voorwielaandrijving), 19-inch lichtmetalen velgen, paddle shifters voor de CVT-versnellingsbak en een lederen stuurwiel en versnellingspookknop.

Nissan Altima 2024: Interieur, motor en modificaties

De Altima SV en SR zijn voorzien van het Premium-pakket met draadloze smartphone-connectiviteit, draadloos opladen, 12,3-inch touchscreen, zonnedak, verwarmde voorstoelen en het semi-autonome rijsysteem Nissan ProPilot Assist.

SL

De prijzen voor de Nissan Altima SL voor modeljaar 2024 beginnen bij € 33.545 (FWD) en € 35.045 (AWD). De SL-uitvoering is een luxe optie met standaard mistlampen voor, 19-inch lichtmetalen velgen, dual-zone automatische airconditioning, een elektrisch verstelbare passagiersstoel, rundleren bekleding, een Bose-audiosysteem met negen luidsprekers en een 12,3-inch infotainment touchscreen.

SR VC-Turbo

Het SR VC-Turbo topmodel begint bij 36.545 euro. Naast de hightech turbomotor met variabele compressieverhouding heeft hij de meeste standaarduitrusting van de SR- en SL-modellen, zoals een groter 12,3-inch touchscreen, een Bose-audiosysteem, lederen stoelen, automatische airconditioning met twee zones en meer.

Nissan Altima 2024: Interieur, motor en modificaties

Beoordelingen en beveiligingsfuncties

De Nissan Altima werd door de NHTSA bekroond met de IIHS Top Safety Pick+ Award en een algemene veiligheidsscore van vijf sterren.

Alle Altima-modellen van 2024 zijn uitgerust met Nissan Safety Shield 360, een pakket geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder. Het pakket omvat Forward Collision Alert, Automatic Emergency Braking, Lane Keeping Assist, Automatic Headlights, Blind Spot Alert, Rear Seat Reminders en Driver Attention Alert.

Tot de opties voor de SL en SR VC-Turbo behoren een 360-gradenmonitor met rondomzicht, die het manoeuvreren bij lage snelheden vergemakkelijkt, en verkeersbordherkenning, die bepaalde verkeersborden weergeeft in het instrumentenpaneel.

Daarnaast is Nissans ProPilot Assist semi-autonoom rijsysteem beschikbaar voor de Altima SL en SR-VC Turbo. Het systeem maakt gebruik van de intelligente cruisecontrol, camera’s, radar en sensoren van de auto wanneer deze functie is geactiveerd en de wegomstandigheden dit toelaten. ProPILOT Assist kan helpen om de Altima op zijn rijstrook te houden terwijl hij een bepaalde snelheid aanhoudt, maar kan de Altima ook afremmen tot stilstand en in het verkeer houden.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen