Nissan Altima 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Als je concurreert in het segment dat wordt gedomineerd door legendes als de Honda Accord en Toyota Camry, heb je iets nodig om op te vallen als je relevant wilt zijn. In het geval van de huidige generatie Altima zijn dat zaken als brandstofverbruik, een comfortabele rijervaring en een ruime cabine. Is dat genoeg om de twee klassenleiders te verslaan? Het is moeilijk te zeggen. In ieder geval verwachten we de Nissan Altima 2022 in de tweede helft van het jaar, en sommige bronnen suggereren zelfs interessante updates.

Nissan Altima 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De huidige generatie van deze middelgrote sedan bestaat al sinds 2018, dus het is geen wonder dat we geruchten horen over de mid-cycle refresh. Vermoedelijk zou er volgend jaar een facelift zijn, maar het fascinerende is dat ambtenaren nog steeds zwijgen. Dit kan ook betekenen dat het model van volgend jaar misschien gewoon een typische overdracht is. We verwachten dat er snel duidelijkheid zal komen.

Nissan Altima 2022 herontwerp

Of de Nissan Altima in 2022 een facelift krijgt of niet, we twijfelen er niet aan dat de algehele lay-out hetzelfde zal blijven. De huidige generatie bestaat al sinds 2018 en is gebaseerd op een goed oud D-platform. Met een wielbasis van meer dan 111 inch heeft hij een formaat dat vrij typerend is voor het segment, en ook de standaard frontlay-out is typerend voor deze klasse. Uiteraard is AWD ook leverbaar.

✓ U kunt ook controleren:

Qua styling ziet het huidige model er echt goed uit. Het volgt nog steeds de nieuwste ontwerptaal van het merk, dus het is moeilijk te zeggen wat de hoogtepunten van de mogelijke facelift zouden kunnen zijn. We gaan ervan uit dat er kleine wijzigingen kunnen zijn aan de voorschort, bumpers, grille, enz. Natuurlijk zouden we ook een paar typische updates voor het midden van de cyclus zien, zoals nieuwe kleuropties, nieuwe wielontwerpen, enz.

Innerlijk

Ongeacht of de update plaatsvindt of niet, we verwachten binnenin geen grote veranderingen. Simpel, de huidige cabine ziet er nog best goed uit en er is geen grote verandering nodig. Ja, er zijn hier en daar wat harde plastic oppervlakken, maar het grootste deel van de cabine is bedekt met zacht aanvoelende materialen en ziet er erg mooi uit. Ook de verwerkingskwaliteit ligt op een hoog niveau.

Nissan Altima 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Beide rijen bieden qua binnenruimte voldoende ruimte voor de passagiers en bieden plaats aan volwassenen. Vooral de voorstoelen zijn indrukwekkend. Ze zijn enorm en ondersteunend, waarschijnlijk de beste in hun klasse. We houden ook erg van de bestuurderspositie, zowel wat betreft ergonomie als zicht.

Verwacht ongeveer 15,4 kubieke voet in de kofferbak, wat ongeveer gemiddeld is voor de klasse. Daarnaast kunnen de achterstoelen neergeklapt worden zodat je ook langere spullen kunt laden.

kenmerken

Een paar nieuwe dingen op de lijst met standaardfuncties zijn altijd mogelijk. We denken echter niet dat de 2022 Nissan Altima in dit opzicht significante veranderingen kan brengen. De essentie van de lijst zou hetzelfde moeten blijven, dus we gaan ervan uit dat basismodellen standaard worden geleverd met extra’s zoals een 7-inch touchscreen, zes luidsprekers, spraakherkenning, Bluetooth, twee USB-poorten en satellietradio, keyless entry, startknop, enz. Tot de opties behoren momenteel zaken als klimaatregeling met twee zones, een 8-inch touchscreen, Android Auto, Apple CarPlay, een Bose-audiosysteem met negen luidsprekers en navigatie.

Nissan Altima 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Op het gebied van veiligheid is het huidige model standaard uitgerust met extra’s zoals een achteruitrijcamera, frontaanrijdingswaarschuwing, automatische voorwaartse noodremming, voetgangersdetectie en rijstrookassistent. U kunt upgrades krijgen zoals automatisch achteruit noodremsysteem, verkeersbordherkenning, dodehoekbewaking, waarschuwing voor kruisend verkeer achter, een 360 graden parkeercamerasysteem, parkeersensoren achter, LED-koplampen, mistlampen en ProPilot Assist.

Nissan Altima 2022-motoren

We verwachten de Nissan Altima in 2022 te zien met twee populaire motoropties. Basisversies moeten doorgaan met een 2,5-liter vier-in-lijn die 188 pk levert. Dat is niet een enorm vermogen, maar het lijkt prima voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Als het wat pittiger is, is er een optionele 2,0-liter turbo vier die ongeveer 250 pk ontwikkelt en een aanzienlijk betere acceleratie levert.

Beide motoren zijn gekoppeld aan een CVT-transmissie. Wat we leuk vinden aan beide aandrijfopties, is een redelijk goed brandstofverbruik. Met de basismotor is het 28 mpg in de stad en 39 mpg op de snelweg. De Turbo-Four is een beetje dorstig, maar biedt ook prima cijfers voor de klas. Dat zou ongeveer 26 mpg zijn in de stad en 36 mpg op de snelweg.

Nissan Altima 2022 releasedatum en prijs

We verwachten de Nissan Altima 2022 dit najaar te zien. Grote prijswijzigingen zouden niet moeten gebeuren, dus basismodellen zullen waarschijnlijk rond de 25.000 euro gaan.