Nissan 400Z 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe versie van de iconische Z Cars komt er eindelijk aan en het nieuwe model zal op de markt komen als de Nissan 400Z 2022 . Als je bedenkt dat de huidige generatie al 12 jaar bestaat, hebben we ongetwijfeld veel te lang gewacht op de volgende generatie. Het goede om te weten is dat het nieuwe model een heleboel geweldige dingen heeft, terwijl al deze goodies beschikbaar zijn tegen een redelijk betaalbare stickerprijs.

Op dit moment weten we dat het nieuwe model aardig in de buurt zal komen van het Z Proto-concept. De styling en proporties zouden vrijwel hetzelfde moeten blijven, terwijl het er nu naar uitziet dat het nieuwe model zeker de langverwachte VR30DDTT-motor zal hebben die de Infiniti Q60 Coupé aandrijft. Uiteraard wordt het interieur flink geüpgraded en bieden we ook veel upgrademogelijkheden.

Nissan 400Z 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We verwachten de geheel nieuwe Nissan 400Z 2022 ergens in het laatste kwartaal van het jaar te zien.

Nissan 400Z 2022 herontwerp

De ontwerpers van Nissan hebben een behoorlijk interessante strategie gekozen voor de nieuwe Nissan 400Z 2022 . In plaats van een compleet nieuw platform te bouwen, hebben ze de bekende FM-architectuur flink geüpdatet. Hoewel oud, heeft dit platform nog steeds veel te bieden, vooral als we kijken naar de vertrekkende 370Z, die 12 jaar na zijn oprichting nog steeds een relevante speler is op het gebied van handling en wendbaarheid. Uiteraard zal het platform belangrijke updates en upgrades ondergaan.

We zullen een volledig nieuwe ophanging zien, evenals nieuwe remmen. Daarnaast belooft het bedrijf massaal gebruik te maken van lichtgewicht materialen die deze coupé nog lichter moeten maken. Voor zover we tot nu toe weten, komt het nieuwe model zowel als coupé als cabrio op de markt.

Nissan 400Z 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Styling en interieur

Wat betreft styling suggereren de laatste rapporten dat de productieversie vrij gelijkaardig zal zijn aan het Proto-concept. Dit is absoluut fantastisch om te horen, aangezien we binnenkort een styling zullen zien die sterk lijkt op de iconische verschillende generaties van dit icoon. Zo is het voorste deel vergelijkbaar met het 270Z-model, terwijl het achterste deel veel gemeen heeft met de 300ZX. Dit alles komt natuurlijk in een modern jasje, dus deze sportwagen biedt eigenlijk een mooie mix van futuristische en retro elementen.

✓ U kunt ook controleren:

Het interieur is een vergelijkbaar verhaal, omdat het klassieke ontwerpoplossingen combineert met veel van de nieuwste technische kenmerken. Zo heeft het dashboard een vrij eenvoudige lay-out, maar bevat het ook zaken als een digitaal instrumentenpaneel dat over het hele gamma standaard zal zijn. We vinden het leuk dat de middenconsole nog steeds vol zit met fysieke bedieningselementen.

Nissan 400Z 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan 400Z 2022 motor

Een van de meest interessante onderdelen van de nieuwe Nissan 400Z 2022 is de motor. Zoals al jaren geleden geruchten, zal het nieuwe model een bekende 3,0-liter turbo V6 van Infiniti Q60 gebruiken. Deze versie van de motor levert ongeveer 400 pk en 350 pond-voet koppel, wat klinkt als een goede maatstaf voor de nieuwe Z-auto. Natuurlijk vertrouwen we ook op een Nismo-versie, die zou moeten komen met een lichte prestatieverbetering en andere upgrades. Sommige bronnen suggereren een maximaal vermogen van 450 pk.

Al dit vermogen wordt naar de achterwielen geleid en het is goed om te weten dat er zowel handmatige als automatische transmissies zullen zijn. Basismodellen zullen dezelfde handgeschakelde zesversnellingsbak gebruiken als de uitgaande 370Z, terwijl een 9-traps automaat met koppelomvormer als optie zal worden aangeboden.

Nissan 400Z 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan 400Z 2022 Releasedatum, prijs en upgrades

Zoals eerder vermeld, zal de Nissan 400Z waarschijnlijk ergens later dit jaar in 2022 op de markt komen. We wachten nog op een preciezere datum van de Japanse fabrikant.

Met de verwachte vanafprijs van 35.000 euro lijdt het geen twijfel dat de nieuwe Z-Car een zeer begeerlijke sportwagen zal worden, zeker als je bedenkt wat je voor dat geld kunt krijgen. De prijs zal zeker een enorm voordeel zijn ten opzichte van meer verfijnde concurrenten zoals de Toyota Supra en BMW Z4. Dus we denken dat deze coupé meer kans heeft om te concurreren met muscle cars zoals de Mustang en Camaro.

De prijs zal vrij goedkoop zijn en je krijgt een heleboel dingen voor het geld. Nissan zal echter ook enkele upgradepakketten aanbieden. Het Type S-pakket, bijvoorbeeld, draait helemaal om prestaties en bevat functies zoals Brembo-remmen, dikkere stabilisatoren en meer koeling. Aan de andere kant zal het Type-T-pakket meer focussen op comfort, aangezien het zaken omvat als lederen bekleding, verwarmde en gekoelde elektrisch verstelbare stoelen, automatische cruisecontrol en dodehoekbewaking. Elk pakket kost 5.000 euro extra. Ook kun je rekenen op het Type ST-pakket, dat de functies van deze twee combineert en 10.000 euro extra kost.