Nio ET7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het Chinese bedrijf Nio, dat zich richt op de productie van elektrische auto’s, heeft de markt voor batterijauto’s al onder de knie en verkocht in het moeilijke jaar 2020 44.000 auto’s. Het leeuwendeel van de verkoop (ongeveer 64%) kwam van het ES6-model, terwijl de rest van het volume werd geleverd door twee andere cross-overs – ES8 en EC6. Nu is de Nio ET7 sedan verschenen in het productgamma van het merk, dat zich heeft ontwikkeld tot een echte schat aan innovaties.

Technologie en prijs

Het vierdeursmodel is gebaseerd op een modern platform dat zich onderscheidt van het “draaistel” van de cross-overs door meer geavanceerde elektronische apparatuur. Het lichaam van de nieuwigheid gemaakt van zeer sterke legeringen heeft een torsiestijfheid van 37.100 Nm / graad. Qua afmetingen ligt de Nio ET7 dicht bij de sedans van de luxeklasse: de lengte is 5098 mm, de breedte – 1987 mm, de hoogte – 1505 mm. De hartafstand is 3060 mm.

Het elektrische voertuig wordt op beide assen aangedreven. De voorwielen worden aangedreven door een 180 kW permanentmagneetmotor (koppel 300 Nm), terwijl aan de achterzijde een asynchrone elektromotor met een vermogen van 300 kW (500 Nm) is geïnstalleerd. De twee units hebben een totaal vermogen van 480 kW (653 pk) en 850 Nm. Dat is genoeg om in slechts 3,9 seconden naar 100 km/u te accelereren. Acceleratie wordt vergemakkelijkt door uitstekende aerodynamica – de luchtweerstandscoëfficiënt is niet hoger dan 0,23. Zeer efficiënte Brembo-mechanismen zijn verantwoordelijk voor het remmen.

Vanaf de start van de verkoop is de nieuwe Nio ET7 standaard leverbaar met twee accu’s: 70 en 100 kWh. De eerste versie kost 448.000 yuan (5,15 miljoen roebel), de tweede – 506.000 yuan (5,82 miljoen roebel). Dergelijke auto’s kun je vanaf nu bestellen via de online applicatie, maar ze bereiken de koper pas begin 2022. Welnu, tegen het einde van volgend jaar verschijnt er een modificatie met een solid-state batterij met een capaciteit van 150 kW * h in de ET7-familie, met een bereik van 1000 km in de NEDC-cyclus (vergeleken met 500 en 700 km voor batterijen met een lager vermogen).

Interessant is dat je een elektrische limousine zonder batterij kunt kopen en deze vervolgens op abonnementsbasis kunt huren. Je moet voor de reis 980 (70 kWh) of 1.480 (100 kWh) yuan per maand betalen. Tijdens het gebruik van de auto is het toegestaan ​​om de batterij en het tariefplan te wijzigen. De prijs van de Nio ET7 zonder batterij is natuurlijk veel lager – vanaf 378.000 yuan.

✓ U kunt ook controleren:

Nio ET7 2022 pakket inhoud

De standaarduitrusting van het model omvat een multimediasysteem met een 12,8-inch AMOLED-display, een 10,2-inch digitaal dashboard, een projectiescherm (geeft gegevens op de voorruit), stoelen met ventilatie- en massagefuncties in beide rijen, een panoramisch dak, 1000 W Akoestiek (23 luidsprekers). Het interieur is versierd met nappaleer en tropisch rotan (organische vezels, die dienen als alternatief voor plastic). Bovenaan het voorpaneel bevindt zich de NOMI-stemassistent in geanimeerd Pokemon-formaat.

Een van de troeven van de Nio ET7 sedan moeten geavanceerde beveiligingstechnologieën zijn. De elektrische auto vertrouwt daarom op de Nio Autonomous Driving (NAD)-stuurautomaat, wat overeenkomt met het derde niveau van autonomie. Het complex bestaat uit twee subsystemen – Aquila Super Sensing (een set van 33 verschillende sensoren) en Adam Super Computer (een computer voor gegevensverwerking met vier Nvidia Orion SoC’s). Met NAD scant het voertuig 500 meter verderop de weg en herkent objecten en mensen. Welnu, de luchtvering met intelligente regeling verandert de bodemvrijheid en de instellingen van de adaptieve schokdempers afhankelijk van de wegsituatie.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos