Nio ET5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nio is van plan om na de ET7 nog een sedan te lanceren, een goedkopere kleinere auto die grotere volumes kan bereiken. De nieuwe Nio sedan, genaamd “Nio ET5”, zal worden gelanceerd met wereldwijde middelgrote elektrische auto’s zoals de Tesla Model 3 en de Mercedes C-Klasse EV (Mercedes EQC sedan), die in 2024 op de markt komt. De BMW i3 is een andere uitdager die in 2022 op de Chinese markt zal verschijnen als een ombouw-EV, terwijl de BMW i3-sedan met wereldwijde specificaties in 2025 wordt verwacht.

zfshblxn- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

ontwerpkenmerken

de Nio ET5 2022 is een gestroomlijnde fastback sedan die Geen ET7 is proportioneel vergelijkbaar. De vloeiende sedan heeft een platte, futuristische voorkant met dubbele verticale koplampen, aparte dagrijverlichting met dubbele balk, een holle neus en een trapeziumvormig onderste rooster.

oivbytwb- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen
uzdjlgsv- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De ET5 heeft vlakke deurgrepen, EP9-geïnspireerde gespierde heupen en scherpe vouwen. Aan de achterkant heeft hij het kristalachtige achterlicht van de ET7 en een sportievere bumper in diffusorstijl. Bovenaan heeft de ET5, net als de ET7, een LiDAR-sensor op het dak.

Binnenin nemen het instrumentenpaneel en de middenconsole het eigentijdse ontwerp van de ET7 over en hebben ze tot doel de sfeer van de woonkamer na te bootsen. Onzichtbare ventilatieopeningen zorgen ervoor dat het interieur er schoner uitziet in vergelijking met traditionele sedans. De digitale UWB-sleutel maakt het instappen gemakkelijk en gemakkelijk.

jbatzeap- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

PanoCinema met AR- en VR-technologieën projecteert informatie die kan worden bekeken door de exclusieve AR-bril van Nio. De effectieve schermgrootte van PanoCinema is 201 inch en de maximale afstand waarop informatie wordt geprojecteerd is zes meter. Het Dolby Atmos 7.1.4 surround sound-systeem, 256-kleuren gordijn-omgevingsverlichting en 10,2-inch HDR-instrumentencluster behoren tot de andere hoogtepunten van het interieur van de ET5.

ADAS en beveiliging

De Nio ET5 beschikt over “Nio Adam Super Computing”, een supercomputer gebaseerd op vier NVIDIA Drive Orin Systems-on-a-Chip (SOC). Dit elektronicaplatform haalt in totaal meer dan 1.000 TOPS (Tera Operations Per Second) en maakt veilige autonome rijfuncties mogelijk die veel rekenkracht vergen.

Nio heeft de ET5 uitgerust met 33 hoogwaardige sensorunits, waaronder 11 hoge resolutie camera’s, 1 ultra-lange afstand hoge resolutie LiDAR, 5 mm golfradar, 12 ultrasone sensoren, 2 hoge-precisie lokalisatie-units, V2X en ADMS. De nieuwe elektrische auto kan autonoom rijden op snelwegen, in stedelijke gebieden en op parkeerplaatsen, maar ook bij batterijwisselstations. Klanten moeten een maandelijks abonnementsgeld van 680 CNY (95 EUR) betalen om de autonome rijfuncties te gebruiken.

✓ U kunt ook controleren:

Nio mikt op vijfsterrenveiligheidsbeoordelingen in C-NCAP en EuroNCAP. De rollover-classificatie van de ET5 overtreft naar verluidt de vijfsterrenvereiste van de NHTSA: 1,7. Tesla begon dit jaar met het nieuwe grote spuitgietproces met de Model Y, en vanaf 2022 is Nio van plan te volgen. Het bedrijf heeft onthuld dat de ET5 is voorzien van een geïntegreerde gegoten achtervloer, waardoor het gewicht met 30% is verminderd en er 11 liter bagageruimte vrijkomt. De torsiestijfheid van de ET5 is 34.000 Nm/graad.

specificaties:

De ET5 is 4.790 mm lang, 1.960 mm breed en 1.499 mm hoog. De elektrische middelgrote sedan heeft een wielbasis van 2.888 mm. Nio monteert twee motoren in de ET5, een asynchrone motor van 150 kW voor en een permanentmagneetmotor van 210 kW achter. Deze motoren produceren een totaal vermogen van 360 kW en een totaal koppel van 700 Nm.

hbtkwkss- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Een sprint van 0-100 km/u in de ET5 duurt slechts 4,3 seconden. Remmen met in eigen huis ontwikkelde 4-zuiger vaste remklauwen van gegoten aluminium brengen de elektrische sedan tot stilstand op een afstand van 33,9 meter vanaf 100 km/u. Nio zal de ET5 aanbieden met 75 kWh Standard Range, 100 kWh Long Range en 150 kWh Ultralong Range batterijpakketten, met een bereik van respectievelijk meer dan 550 km, meer dan 700 km en meer dan 1.000 km.

Prijs & releasedatum

De prijzen van de Nio ET5 beginnen bij 45.560 euro voor subsidies en 35.840 euro met BaaS (Battery-as-a-Service). Afhankelijk van de variant kost het maandabonnement op het batterijpakket in het BaaS-model 980 CNY (136 euro) voor de 75 kWh-optie en 206 voor de 100 kWh-versie. Nio verwacht de ET5 in september 2022 te verzenden.

Volgens Chinese rapporten had Nio 100.000 pre-orders voor de ET5 ontvangen. Ma Lin, de senior directeur bedrijfscommunicatie van het bedrijf, heeft echter ontkend dat Nio dergelijke informatie heeft vrijgegeven, meldde CnEVPost op 22 december 2021.

jsjozagj- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De Nio ET5 wordt het volgende best verkochte model van het merk. Edison Yu, een analist van Deutsche Bank, verwacht dat Nio in 2023 65.000 eenheden van de ET5 zal verkopen, volgens een rapport van Business Insider. Yu’s informatie suggereert dat er ook een Lexus LM-stijl Nio MPV in de pijplijn zit, na de volume-genererende middelgrote sedan, hoewel Nio niets heeft gezegd over het betreden van het MPV-segment.

productie

De Nio ET5 wordt vervaardigd in Nio’s fabriek in Hefei, China. Op 23 januari rolden de eerste ET5-prototypes van de lopende band voor validatie en testen. Het lijkt erop dat Nio op schema ligt met de ET5, aangezien de prototypes slechts anderhalve maand na de aankondiging van de ET5 werden geïntroduceerd.

dnpehfqz- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

In de toekomst wil Nio de “Validation Build”-fase voltooien, die het productieproces van de productielijn optimaliseert, de functionele integriteit van het voertuig analyseert en de voertuigprestaties valideert om ervoor te zorgen dat een goed afgewerkt product aan de klanten wordt geleverd. Voorafgaand aan dit Validation Build-proces voltooide Nio het “Confirmation Build”-proces, dat het bewerken en samenstellen stroomlijnt en stroomlijnt, volgens lokale rapporten.

Op 29 april 2021 kondigden Nio en de lokale overheid van Hefei ook de bouw aan van een andere faciliteit genaamd NeoPark in Hefei. Het merk installeert momenteel apparatuur in deze nieuwe fabriek en de eerste pilootauto, waarschijnlijk de ET5 of ET7, zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 van de lopende band rollen. dit jaar.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com