NIO ES8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

In het grootste deel van de wereld is deze naam misschien geen erg bekende naam, maar in China is dit een van de toonaangevende elektrische voertuigen op de markt, een van de meest luxueuze SUV’s in dit deel van de wereld. Naast luxe en bruikbaarheid beschikt deze crossover ook over behoorlijk geavanceerde technologieën, vooral als het gaat om batterijen. Om deze reden zou de NIO ES8 2022 bijzonder interessant kunnen zijn .

NIO ES8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Volgens de laatste berichten krijgt de NIO ES8 in 2022 een nieuwe batterij, groter dan ooit. Met meer capaciteit en aanzienlijk verbeterde dichtheid, zal de nieuwe versie waarschijnlijk indrukwekkende cijfers opleveren in termen van bereik, iets dat zelfs Tesla-modellen verslaat. Daarom vinden velen dat NIO ook Noord-Amerika moet aanbieden. Dit lijkt op dit moment niet erg waarschijnlijk.

NIO ES8 2022 krijgt nieuwe batterij

Dit wordt zonder twijfel de grootste nieuwigheid voor de NIO ES8 2022 . Deze crossover bestaat al zo’n drie jaar en het interessante is de constante verbetering van de batterij. Het begon allemaal met een relatief bescheiden 70 kWh-accu, terwijl het huidige model een 100 kWh-accu heeft. De nieuwste versie wordt geleverd met een 150 kWh-batterij, wat aanzienlijke verbeteringen belooft op het gebied van bereik.

Op dit moment kennen we de exacte cijfers niet, maar de laatste rapporten suggereren dat dit model meer dan 500 mijl zou kunnen afleggen op een enkele lading. Ter vergelijking: de Tesla Model X kan op één lading 360 mijl rijden.

✓ U kunt ook controleren:

Betere energiedichtheid

Een andere verbetering die met de nieuwe NIO ES8 2022 en 150 kWh-batterij zal komen, is een betere energiedichtheid. Naar verluidt is het bedrijf bezig met het combineren van verschillende technologieën, zoals nikkel-ultrarijke kathode en Si/C-composietanode. Hierdoor mag je rond de 360 ​​Wh/kg verwachten, wat twee keer zo goed is in vergelijking met de accu’s van het eerste model van 2018. Dit alles zou moeten leiden tot verbeteringen in zaken als de levensduur van de batterij, laadefficiëntie en meer.

NIO ES8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

NIO ES8 2022-ontwerp

Afgezien van de nieuwe batterij verwachten we dat er met de NIO ES8 2022 niet al te veel zal veranderen. Dat omvat de aandrijvingsconfiguratie, die een aantal elektromotoren omvat die deze grote crossover in minder dan vijf seconden van nul naar zestig kunnen verplaatsen.

Over afmetingen gesproken, dit model heeft een wielbasis van 118 inch. Dit is vergelijkbaar met conventionele mid-range luxe cross-overs zoals de BMW X5 of Audi Q7. Visueel is dit model een geheel nieuwe dimensie, omdat het het futuristische karakter van het model in hoge mate benadrukt.

Rijeigenschappen staan ​​natuurlijk ver af van wat je van het Duitse trio meekrijgt. Dat verwacht echter niemand van een elektrisch voertuig tegen een redelijk aantrekkelijke prijs.

Innerlijk

Wat we zeker leuk vinden aan deze crossover is de cabine. Het ziet er echt mooi uit en heeft op veel manieren dat premium gevoel. Nogmaals, het speelt niet in de competitie van westerse premiummerken, vooral als je kijkt naar de materialen in het onderste gedeelte en deuren, die meestal van krassend plastic zijn gemaakt. Aan de andere kant is de luxe van het dashboard behoorlijk aantrekkelijk en luxueus en een van de redenen is ook een enorm infotainmentscherm in de middenconsole.

De ruimte is vrij royaal in alle drie de rijen. Passagiers kunnen rekenen op een redelijk comfortabele rit, terwijl de laadruimte ook behoorlijke aantallen biedt. Bovendien zit de cabine vol met kleine opbergruimtes, wat een zeer positief effect heeft op de algehele bruikbaarheid.

NIO ES8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

NIO ES8 2022 prijs

We verwachten dat NIO ES8 tegen het einde van het jaar in 2022 uitkomt, en hoewel sommige geruchten suggereren dat het in andere delen van de wereld zal aankomen, zijn we er vrij zeker van dat het exclusief in China zal blijven worden verkocht. Daar begint het bij zo’n 67.000 euro.