Nieuwe Volkswagen Touran 2021: prijs, specificaties, foto’s

De compacte versie van de nieuwe Volkswagen Touran 2021 gepresenteerd op de Autosalon van Genève in maart zal binnenkort beschikbaar zijn op de Russische markt. De derde generatie van het model overtuigde zijn fans met een dynamisch exterieur, een functionele supersedan voor 5 of 7 zitplaatsen, een uitgebreide uitrustingslijst op het niveau van representatieve auto’s en een aantal zuinige energiecentrales.

Volkswagen-Touran-2021-min-770x430-1- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Als we ons vertrouwd maken met de Duitse nieuwigheid, zullen we onmiddellijk zien dat de auto is gebaseerd op het nieuwe modulaire MQB-platform. Kompaktven is naar haar huis verhuisd na de nieuwe Volkswagen Passat B8, die bijna een maand geleden in Rusland debuteerde. De overgang naar een universeel platform heeft de algemene afmetingen van Turan beïnvloed.

Nieuwe VW Touran 2021

Het is veel groter geworden en heeft een indrukwekkende lengte van 130 mm en 113 mm bijgedragen aan de wielbasis. De aanpassingen waren niet merkbaar voor de andere maatregelen. Rekening houdend met alle conversies, resulteren de volgende carrosseriematen voor de nieuwe Volkswagen Turan 2021 : lengte – 4527 mm, breedte – 1814 mm, hoogte – 1628 mm, wielbasis – 2791 mm. De afmetingen van het model maken het mogelijk om de ruimte tussen de Golf Sportsman en Sharan in te nemen in de lijn van de nieuwe Volkswagen-minibusjes.

Buitenfoto’s van de nieuwe Volkswagen Touran 2021 van de derde generatie tonen de trend naar de definitieve overgang van vloeiende lijnen naar gefacetteerde vormen. Deze designstijl aan de buitenkant is typerend voor het hele modellengamma van Duitse autofabrikanten en de bijgewerkte minibus is perfect geschikt voor het concept.

✓ U kunt ook controleren:

De nieuwe versie van de auto is elegant en dynamisch, met behoud van de verhoudingen en klassieke vormen van de gezinsmonocabs. Profiel De nieuwe Volkswagen Touran 2021 heeft een hoge taille, korte overhangen, een horizontale daklijn en is bijna stijf aan de achterkant. De brede deuren en een grote vierkante bagageruimte voldoen perfect aan de praktische eisen.

De pragmatische Duitsers moeten het rigoureuze uiterlijk van de bestelwagen met zijn uitgesproken glanzende kenmerken in de vorm van slagen en opvallende ribben die door de zijkanten van het lichaam snijden, waarderen. De nieuwe Volkswagen Touran 2021 van de vorige generatie was het sterkst gepositioneerd op de binnenlandse markt.

Ontwerp en uitstraling van de Volkswagen Touran 2021

De tijd zal leren of het een deel van zijn concurrenten in andere Europese landen kan winnen. Vooral voor Rusland zal traditioneel de prijsfactor een belangrijke rol spelen.

De woonkamer van het bijgewerkte compacte model, dat nog steeds 5 of 7 zitplaatsen biedt als de generaties veranderen, is ruimer geworden.

De overgang naar een nieuw platform en de vergroting van de wielbasis maakten het mogelijk om de cabine met 63 mm te verlengen, waardoor alle passagiers gemakkelijker konden landen. Dit betekent dat de tweede zitrij nu in de lengte 200 mm kan worden verplaatst in plaats van de vorige 160 mm. Lopers in de optionele derde rij kregen ongeveer 54 mm meer ruimte in de knie.

Het koffervolume van de nieuwe Volkswagen Touran 2021 met vijf zitplaatsen in 2020 nam met 48 liter toe en bereikte een recordniveau in de klasse van 1040 liter (beladen onder het dak). Door alle stoelen behalve de twee voorstoelen neer te klappen, nam de capaciteit van de bestelwagen met 5 zitplaatsen toe tot 1.980 liter en die van de bestelwagen met 7 zitplaatsen tot een bescheidener volume van 1.857 liter.

Naast de indrukwekkende volumes, heeft de Touran 2021- showroom ongelooflijke flexibiliteit getoond op het gebied van transformatie. De drie stoelen op de tweede rij zijn volledig onafhankelijk. Ze kunnen individueel bewegen, zich terugtrekken of volledig reinigen. Na het demonteren van de middelste stoel en de zijkanten naar elkaar toe geduwd, krijgt u een configuratie van binnenuit met 4 stoelen en meer vrijheid van achteren.

Bestuurdersstoel compactia versierd met alle “Duitse” rationaliteiten inherent. Voor onze ogen – een informatief dashboard met twee “wastafels” op de middenconsole – een eigen multimediascherm met een grootte van 5 tot 8 inch en het vereiste minimum aantal knoppen. Met de Apple CarPlay- en Google Android Auto-besturingssystemen die beschikbaar zijn voor het multimediacomplex, kunt u synchroniseren met bijna elke smartphone. Onder de enkele nadelen die we zien, is er geen zeer succesvolle constructie van de voorste stijlen van de auto die het zicht van de bestuurder aanzienlijk beperkt.

Maar waar de nieuwe Volkswagen Touran 2021 echt succesvol was, zijn er veel opties, waaronder veel geavanceerde veiligheidssystemen.

In het arsenaal van nieuwe producten zijn er LED-optica en adaptieve koplampen, een reeks bewegingscontrolesystemen, een adaptieve snelheidsregeling met stuurautomaat “plug”, bewakingssysteem op afstand, blindzonebewakingssysteem en bedrijfsmoduskeuze, parkeerhulp met parallel en verticaal parkeren, drie-zone airconditioning, elektrisch kofferdeksel, 1, 34 m² panoramisch dakoppervlak.

Technische gegevens Volkswagen Touran 2021

Naast de indrukwekkende selectie opties voor klanten, biedt de Volkswagen Touran 2021 zes energiecentrales om uit te kiezen, waarvan de helft op zware stookolie werkt.

Het assortiment dieselmotoren omvat een 1,6-liter TDI-motor met 110 pk en twee 2,0-liter motoren met 150 en 190 pk. Het bereik van benzinemotoren wordt vertegenwoordigd door eenheden van 1.2 TSI (110 PS), 1.4 TSI (150 PS) en 1.8 TSI (180 PS). Alle motoren zijn al uitgerust met een start / stop-functie en een systeem voor het terugwinnen van remenergie. Dit vermindert het brandstofverbruik tot 19%. De zuinigste dieselversie met een 1.6 TDI-motor en DSG-robot verbruikt ongeveer 4,1 liter brandstof per 100 km. De meest bescheiden “eetlust” onder de benzineversies is de Touran 1.4 TSI met DSG, die verbruikt in een gecombineerde cyclus van 5,4 liter per 100 km.

Naast de DSG-boxen met het 6e en 7e niveau, staat er een “mechanisch” in 6 niveaus in de lijst met verzendopties. Het chassis van de nieuwe Volkswagen Touran 2021 is volledig onafhankelijk met de McPherson-voorstijlen en de achterste multi-link. Volledig aangedreven door de Duitsers en niet onderhouden, alles verandert nu compact met voorwielaandrijving. De bodemvrijheid van de auto is 145 mm.

Foto nieuwe Volkswagen Touran 2021

Nieuwe Volkswagen Touran 2021: prijs, specificaties, foto’s