Nieuwe Volkswagen Caddy 2021: prijs, specificaties, foto’s

De eerste voertuigen van de huidige generatie van de nieuwe Volkswagen Caddy 2021, die de werkindex Type 2K ontving, werden in 2004 gelanceerd als onderdeel van een speciale showroom voor bedrijfsvoertuigen in Nederland. Het herontwerp in 2010 stond het model niet alleen toe om op de markt te blijven, maar ook om een van de verkoopleiders in zijn categorie te worden.

Volkswagen-Caddy-2021-Photos-1-1024x683-770x430-1- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In 2013 hebben Duitse dealers wereldwijd met succes bijna 145.000 caddies verkocht. Een jaar later bereikte de omzet 149.000 eenheden. Tegelijkertijd bedroeg de totale oplage van minibusjes en nieuwe Volkswagen-bestelauto’s van de derde generatie in de elfjarige productieperiode meer dan 1,5 miljoen auto’s.

Deze indrukwekkende cijfers duiden direct op het succes van Caddy. In dit opzicht moesten de ingenieurs en ontwerpers van het ontwikkelingsbedrijf dat werkte aan het creëren van het nieuwe generatiemodel niet alleen hard werken om het reeds behaalde succes te ondersteunen, maar ook om het verder te ontwikkelen.

Nieuwe Volkswagen Caddy 2021

De specialisten van de nieuwe Volkswagen Caddy 2021 hebben het ontwerp van het voertuig zorgvuldig aangepast en de technische componenten gemoderniseerd zodat de resultaten van de update potentiële kopers niet bang maken. Misschien is dat de reden waarom het na het testen van de vierde generatie van de nieuwe Volkswagen Caddy 2021 lijkt alsof deze auto gewoon een nieuw ontwerp is van de huidige derde generatie.

Het model wordt gekenmerkt door het uiterlijk van het nieuwe bedrijfsontwerp, dat werd gebruikt voor alle innovaties die de afgelopen jaren op de transportband van het Duitse bedrijf zijn geïntroduceerd. De voorkant van het busje lijkt erg op de zevende generatie Golf. Bovendien combineert het uiterlijk van de auto de kenmerken van de Passat B8 en de nieuwe Touareg.

De contouren van de nieuwe Volkswagen Caddy 2021 zijn strenger en steviger geworden, de lijnen van de koplampen van de kopoptiek zijn aangescherpt en nieuwe motorkappen zijn op de motorkap verschenen. Het rooster en de voorbumper zijn nieuw. De drempellijn aan de zijkanten van het lichaam wordt onderstreept door elegante versterkingen op de deuren en spatborden van de auto.

In profiel ziet de auto er stijlvol uit dankzij nieuwe, schone bumpers en een prachtige spoiler die zich boven het achterklepvenster bevindt. De ontwerpers zijn erin geslaagd een moderne en elegante auto te creëren die tegelijkertijd terughoudendheid en aristocratie biedt. De auto ziet er net zo indrukwekkend uit als de achterkant. De nieuwe achterlichten met LED-achtergrondverlichting geven het voertuig een expressievere uitstraling. De vijfde deur heeft een bijna ideale vorm en grote beglazing.

Uiterlijk en interieur van nieuwe Volkswagen Caddy 2021

Het interieur van de nieuwe Volkswagen Caddy 2021 is ook aanzienlijk herzien. Naast het nieuwe ontwerp en het verschil met het ontwerp van bedrijfsvoertuigen, ontving de nieuwigheid een uitgebreide lijst van elektronische bestuurdersassistenten en actieve veiligheidssystemen. De auto is optioneel uitgerust met adaptieve cruise control, een noodremsysteem, automatische koplampen en verticale en parallelle parkeerhulp.

Klim achter het stuur of op de passagiersstoel De nieuwe Volkswagen Cuddy 2021 is net zo comfortabel als bijvoorbeeld in de woonkamer van het populairste hatchback-model. De architectuur van de belangrijkste elementen van het interieur – het voorpaneel en de middenconsole, evenals het ontwerp van de binnendeurpanelen, de voor- en achterstoelen – weerspiegelen het interieur van het vorige model op veel manieren. Een dergelijke indruk ontstaat alleen wanneer de machine voor het eerst bekend is.

Bij nadere inspectie van het interieur is het niet moeilijk om een ​​nieuw stuur met een uitgesneden rand in het onderste gedeelte op te merken, een nieuwe vorm van afbuiging van het ventilatiesysteem, een andere eenheid die verantwoordelijk is voor de werking van het airconditioningsysteem en een nieuw multimediacenter. In de duurste configuratie is de nieuwe Volkswagen Caddy 2021 uitgerust met het modernste multimediasysteem met navigatiesysteem, achteruitrijcamera en groot 6,33-inch touchscreen. Onder andere innovaties in de auto, kunt u de gewijzigde basis van de middenconsole en een nieuwe versnellingspook opmerken.

✓ U kunt ook controleren:

De gebruikte afwerkingsmaterialen zijn kwalitatiefer geworden. Natuurlijk zijn er geen inzetstukken van gepolijst aluminium of kostbaar hout, maar de gebruikte kunststoffen voelen aangenaam aan en zien er goed uit. De voorstoelen, vergelijkbaar met die op de Tiguan-crossover, bieden een hoog niveau van comfort voor de bestuurder en voorpassagier en zorgen voor comfort, zelfs tijdens lange ritten.

De nieuwe Volkswagen Caddy 2021 is comfortabeler en eleganter geworden en heeft de functionaliteit van de vorige modelgeneratie niet verloren. De stoelen op de achterste rij zijn 40/60 neergeklapt, terwijl de stoelen op de tweede rij niet alleen kunnen worden neergeklapt, maar ook snel uit de cabine kunnen worden verwijderd, wat de laadruimte van de auto aanzienlijk vergroot.

Overigens kan de standaardversie van de auto 3030 liter bagage vervoeren. De Caddy Maxi-versie met een wielbasis van meer dan 3 meter kan ongeveer 4.150 liter bagage vervoeren. Passagiers kunnen letterlijk binnenkomen via de schuifdeur aan de zijkant. Vanaf dezelfde zijdeur kunt u de machine ook efficiënter in vrachtformaat bedienen als de achterstoelen van de Caddy worden verwijderd. De zijdeur vormt een aanvulling op het enorme kofferdeksel en biedt maximaal comfort bij het laden en lossen van het voertuig.

Technische kenmerken van nieuwe Volkswagen Caddy 2021

PQ35-platform dat de nieuwigheid heeft gebouwd en voor het vorige model heeft gebruikt. Voor de nieuwe generatie minibusjes kozen de ontwerpers voor onafhankelijke wielophanging met traditionele McPherson-veerpoten aan de voorzijde. Een semi-onafhankelijke ophanging is erachter geïnstalleerd, die wordt aangevuld met een steun opgehangen aan speciale longitudinale veren.

Elektrische stuurbekrachtiging is efficiënter geworden en biedt een duidelijk antwoord op de acties van de bestuurder. Het lijkt echter vreemd om de remtrommelmechanismen toe te passen op het achterwiel. Alleen de basisversies van de machine zijn echter uitgerust met trommelremmen.

Het nieuwe Volkswagen Caddy 2021- programma is vrij uitgebreid. De motorlijst bevat drie benzinemotoren met een werkvolume van 1,0, 1,2 en 1,4 liter. De toekomstige koper kan een dieselversie van het busje kiezen. Sommige versies van de 2-liter dieselgroep hebben een maximaal vermogen van 75 PK tot 122 PK. De eerste dieselmotor wordt gekenmerkt door een hoog brandstofverbruik. Volgens Duitse ingenieurs verbruikt een auto met een dergelijke motor maximaal 3,9 liter dieselbrandstof per 100 km spoor.

Naast de genoemde motoren is de nieuwe 1,4-liter TGA-motor beschikbaar, waarvoor tanken met vloeibaar methaan nodig is. De versie met de benzinemotor heette New Volkswagen Caddy 2021 EcoFuel. Het tanken van 4,1 liter vloeibaar gas moet voldoende zijn voor 100 km.

Naast een lange lijst met motoren bieden de ontwikkelaars verschillende reductietandwielen. Afhankelijk van de geselecteerde motor kan de auto worden geaggregeerd via een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak en via zes- en zevenbands DSG-robotknooppunten.

Foto van de nieuwe Volkswagen Caddy 2021

Nieuwe Volkswagen Caddy 2021: prijs, specificaties, foto’s