Nieuwe Opel Insignia 2021: prijs, specificaties, foto’s

De tweede generatie van de nieuwe Opel Insignia 2021 wordt op 7 december 2020 gelanceerd. De vijfdeurs sedan, die wordt gepresenteerd onder de naam Grand Sport, veranderde het platform, kreeg een nieuw exterieurontwerp en ontving vierwielaandrijving met tractievectorisatie en adaptief chassis.

TfAIpyP5-770x430-1- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De officiële presentatie van de nieuwigheid vindt plaats in maart 2020 op de Autosalon van Genève, het begin van de Europese verkoop – in april tegen een prijs van 25,5 duizend euro. Foto’s, specificaties, functies, componenten en prijzen van de nieuwe Opel Insignia 2021 , die wordt verkocht op markten in verschillende landen, zoals Buick Regal en Holden Commodore, worden in deze test gepresenteerd.

✓ U kunt ook controleren:

Om te beginnen is het bijgewerkte model van de nieuwe Opel overgeschakeld naar het nieuwe E2XX-platform dat onlangs is gekozen door de sedan van Chevrolet Malibu. De verandering in basis beïnvloedde de belangrijkste algemene afmetingen van het lichaam. De lengte van de achterklep nam toe met 55 mm (tot 4897 mm), de breedte met 7 mm (tot 1863 mm) en de wielbasis met 92 mm (2829 mm).

Alleen de hoogte daalde tot 1469 mm in plaats van de vorige 1440 mm (-29 mm). Dat betekent dat de nieuwe Opel Insignia 2021 van de 2e generatie groter, maar platter is geworden dan zijn voorganger. Door de uitbreiding kon het model vóór de hervorming tot 175 kg gewicht verliezen, waardoor een toename van 60 kg direct werd bereikt door een vermindering van het lichaamsgewicht.

Nieuwe Opel Insignia 2021

Het uiterlijk van de nieuwe Insignia werd ontwikkeld rekening houdend met het Monza-concept dat in 2013 werd gepresenteerd. Uiteindelijk bleek de gelijkenis van de productieauto met de showauto echter minimaal te zijn, wat niet het geval is, niet om te voorkomen dat de uiteindelijke versie minder schokkend, maar toch zeer solide en tegelijkertijd behoorlijk indrukwekkend is.

IntelliLux hightech matrix LED-koplampen met 32 ​​regelbare verlichtingselementen die de straatverlichting helpen verbeteren, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het elegante ontwerp van de voorkant (grootlicht tot 400 meter). De moderne head-look wordt aangevuld met een prachtig vals radiatorscherm en een verhoogde bumper met chromen mistlampen die hoeken kunnen verlichten.

Nieuwe Opel Insignia 2021: prijs, specificaties, foto’s

De kracht van de nieuwigheid spreekt aan met duidelijke lijnen die eenvoudige laconieke contouren vormen van het kofferdeksel en de achterbumper. Stijlvolle lantaarns met led-boemerangs en aan de zijkant gemonteerde ronde uitlaatpijpen passen perfect in het algehele ontwerp van de achterkant van de nieuwe Opel.

Nieuwe Opel Insignia 2021: prijs, specificaties, foto’s

Exterieurontwerp Opel Insignia 2021

Inspectie van de auto vanuit de zijhoek stelt u in staat om het aerodynamische silhouet van de coupe te identificeren, de originele zijruiten met interessante vyshtampovkoy op de deuren, de chromen zijruitkozijnen, de grote passages van wielen klaar om 20-inch wielen te ontvangen. Met de aerodynamica van de tweede generatie Insignia is een volledige order – een factor van 0,26 – onmogelijk voor de meeste vertegenwoordigers van het segment.

De lounge van de nieuwe Opel Insignia 2021 is aanzienlijk ruimer geworden na de verhuizing naar een nieuw platform, dat vooral zichtbaar is voor de passagiers op de achterste zitrij. De vrije ruimte is in alle richtingen toegenomen – in hoogte, in de schouder, in de knie. Dit betekent dat zelfs hardlopers met een sterk lichaam zich zeer comfortabel achter hen voelen.

Nieuwe Opel Insignia 2021: prijs, specificaties, foto’s

Een nog hoger comfortniveau wordt geboden aan de bestuurder en voorpassagier, die de perfecte anatomische vorm van de stoelen op de voorste rij waarderen en zo de belasting op de rug kunnen minimaliseren. De stoelen zijn uitgerust met alle mogelijke uitrustingskenmerken – elektrische instellingen, verwarming, ventilatie en zelfs massage.

Het voorpaneel van de auto heeft dezelfde configuratie als de nieuwe Opel Insignia 2021 . In het midden, omringd door luchtschermen, bevindt zich het touchscreen van het IntelliLink-infotainmentsysteem, dat is uitgerust met een heel arsenaal aan moderne technologieën (Apple Carplay, Android Auto, 4G-LTE WiFi-hotspot, opladen) (draadloze smartphone).

U hebt toegang tot de belangrijkste functies aan boord, niet alleen via het menu van het multimediacomplex, maar ook via de consoleknoppen gegroepeerd in praktische blokken. Belangrijke informatie voor de piloot wordt weergegeven op het kleurendashboard.

De lijst met beschikbare assistentiesystemen voor de nieuwe Opel Insignia 2021 Grand Sport omvat een projectiescherm, een 360-gradenzichtcamera, adaptieve cruisecontrol, een rijstrookverkeerswaarschuwingssysteem en het volgen van kruisend verkeer achterop.

Technische gegevens Nieuwe Opel Insignia 2021

Technisch gezien heeft de nieuwe Opel Insignia 2021 een verrassing voor de toekomstige eigenaar. Bijvoorbeeld de nieuwe adaptieve FlexRide-ophanging, die de rijstijl van de eigenaar analyseert en aanpast. Er zijn drie afstemmingsopties (standaard, sport en tour), die elk van invloed zijn op de bedrijfsmodi van de ophanging, de transmissie, de besturing, de reactie van het gaspedaal en het stabilisatiesysteem.

Ook op het gebied van innovaties was er een nieuw vierwielaandrijving met twee elektrisch geregelde koppelingen, die het klassieke achterasdifferentieel vervangen. Hun introductie maakt een meer nauwkeurige verdeling van het koppel tussen de achterwielen mogelijk, wat een betere stabiliteit en betere controle over verschillende soorten coatings biedt. Bovendien helpt deze configuratie in bochten vanwege de lage dosering van de kracht die op het buitenwiel wordt uitgeoefend.

Er zijn vier motoren in het motorbereik van de nieuwe Opel Insignia 2021 :

  • 1,5 liter benzinemotor (164 pk, 250 Nm);
  • De 2,0-liter benzinegroep (250 HP, 365 nanometer);
  • 1,6 liter CDTi turbodiesel (160 PS, 350 Nm);
  • De 2.0 liter CDTi turbodiesel (200 pk, 420 Nm).

Drie aandrijfvarianten zijn geselecteerd voor de motoren: een “mechanische” met 6 versnellingen, een 6AKPP en een 8AKPP. De nieuwste 8-bands “automaat” is gebaseerd op een 2,0-liter “vier” benzine met een vermogen van 250 pk. De fabrikant richt zich op gelijkmatige overbrengingsverhoudingen, een breed scala aan overbrengingsverhoudingen en het verminderen van overbrengingswrijving. Voor het eerst werkt het alleen in combinatie met vierwielaandrijving.

Andere technische kenmerken van de “tweede” nieuwe Opel Insignia zijn een volledig onafhankelijke ophanging (McPherson vooraan en vijf hendels achteraan), een elektrische stuurbekrachtiging en “ronde” schijfremmen. De bagageruimte van het nieuwe model heeft een inhoud van 490 tot 1450 liter.

Foto nieuwe Opel Insignia 2021

Nieuwe Opel Insignia 2021: prijs, specificaties, foto’s