Nieuwe Opel Astra 2021: prijs, specificaties, foto’s

Dit is niet verwonderlijk, maar voor veel Europese bestuurders wordt de compacte C-Klasse niet geassocieerd met de erkende leiders van de Volkswagen Golf of Ford Focus, maar vooral met de nieuwe Opel Astra 2021. Bij het onderzoeken van de geschiedenis van de ontwikkeling van het model, de reden voor deze loyaliteit aan hem is begrijpelijk.

Opel-Astra-min-770x430-1- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Dit originele Duitse idee heette verscheidene decennia Kadett en sinds 1991 wordt Astra met succes verkocht in Europa onder de bekendere naam Zeitgenossen, een soort locomotief voor merkverkoop. De nieuwste versie voor vandaag is de nieuwe Opel Astra J, die werd gepresenteerd op de Frankfurt Motor Show in 2009.

Nieuwe Opel Astra 2021

De auto werd voor het eerst gemaakt in de carrosserie van een sedan en een stationwagen, en even later, met de restyling van 2012, verscheen hij in een variant met drie compartimenten.

✓ U kunt ook controleren:

Nieuwe start De Opel Astra 2021 heeft informatie verspreid over de nieuwe generatie voertuigen, die wordt geproduceerd onder de naam Astra K. Het deel van de ontvangen gegevens, inclusief foto’s en specificaties van de hatchback, is voldoende om de nieuwigheid nader te ontdekken. En hier is echt iets te zeggen, omdat de ontwikkelaars hebben geprobeerd de updates voor de nieuwe Opel Astra 2021 zo lang mogelijk te vermelden.

Technische kenmerken Nieuwe Opel Astra 2021

Het model is in eerste instantie gebaseerd op het nieuwe wereldwijde platform D2XX, dat is gebaseerd op de elementen van de twee chassis Theta en Delta II. Het resultaat van deze synthese is een vermindering van het gewicht van het dragerlichaam van 357 tot 280 kg, de totale gewichtstoename met verschillende aanpassingen van de achterklep varieert tussen 120 en 200 kg. Naast de verbetering van de gewichtseigenschappen zijn de totale afmetingen van de nieuwe Opel Astra 2021 gewijzigd. Dit maakt de achterklep 50 mm korter (4370 mm) en 26 mm lager (1460 mm) dan zijn voorganger.

De wielbasis is afgenomen van 20 mm tot 1662 mm, wat theoretisch het interieur zou moeten beïnvloeden, maar vertegenwoordigers van de nieuwe Opel zeggen het tegenovergestelde. Bepaalde getallen bevestigen deze woorden – daarachter is bijvoorbeeld de vrije ruimte in het kniegebied met 35 mm toegenomen. We zullen het later zien in de vernieuwde nieuwe Opel Astra 2021 sedan, eerst zullen we de look bewonderen.

De briljante en dynamische exterieurinnovatie uit Duitsland is te danken aan de concept car Monza, die in 2013 in Frankfurt werd gepresenteerd. Het uiteindelijke exterieurontwerp van de nieuwe Opel Astra 2021 was natuurlijk niet zo extravagant, maar werd goed ontvangen door een schat aan vyshtampovok van alle soorten, bochten en originele overgangen die elkaar harmonieus aanvullen.

Uiterlijk en interieur van nieuwe Opel Astra 2021

In het voorste deel van het luik bevinden zich de elegante koplampen van de koplamp, die zijn verbonden door een dubbele chroomstraal van de valse radiator, evenals een bumper met een smalle luchtinlaatopening en horizontale shots van de lichten. Mistlampen zijn organisch gemengd. De zijkanten van het lichaam hebben uitgesproken ribben langs de deurgrepen en charismatische vyshtampovkami aan de onderkant van de deuren.

De achterkant is versierd met zwaailichten met LED-verlichting en een spoiler aan de bovenkant van de vijfde compacte deur. De speciale “chips” van het uiterlijk van de nieuwe Opel Astra 2021 zijn de zwart gemaakte achterstijlen, die het effect van het zwevende dak creëren, en de originele aluminium inzetstukken, die de omtrek van de bovenrand van de zijruiten benadrukken.

Een van de belangrijkste kenmerken van de hogere versies van de bijgewerkte nieuwe Opel Astra 2021 zal het gebruik van LED-koplampen zijn. Dit unieke aanbod, dat geen analogen in het segment heeft, maakt gebruik van 8 LED’s in elk van de twee LED-array-projectoren. Uw werk wordt elektronisch geregeld en de omgeving wordt geanalyseerd met behulp van de gegevens die worden ontvangen van de camera aan de voorkant van de nieuwe Opel Eye. Als gevolg hiervan wordt de totale lichtstraal gecorrigeerd afhankelijk van de situatie.

Wanneer u bijvoorbeeld de stad verlaat, wordt het grootlicht automatisch geactiveerd en blijft het actief, zelfs als een tegenligger verschijnt. Als u eenvoudig de machines nadert, zullen sommige LED’s uitgaan en een donker gebied rondom de auto creëren dat naar de auto toe beweegt, terwijl de andere gebieden, inclusief de wegkant, helder verlicht blijven. Met array-koplampen kunnen objecten in het donker veel eerder op de dag worden gedetecteerd, waardoor er meer tijd is om te reageren.

Na een externe inspectie is het tijd om in de auto te stappen om de belangrijkste veranderingen te identificeren die binnen hebben plaatsgevonden. De nieuwe architectuur aan de voorzijde met een volledig herziene middenconsole valt hier op. De laatste heeft de vorige knoppenstapel verloren, waarbij alleen de minimaal vereiste commando’s zijn behouden.

Sommigen van hen zijn ontworpen om te werken met het Intellink-multimediacomplex dat twee besturingssystemen ondersteunt: Android Auto en Apple CarPlay. Interactie met een van hen vindt plaats via een 8-inch touchscreen bovenop de console. Sommige functies kunnen worden bediend met de stuurwielknoppen of spraakopdrachten.

De bestuurdersstoel van de gerenoveerde nieuwe Opel Astra 2021 staat garant voor echt koninklijke accommodatie. De stoel ontwikkeld door de orthopedisch chirurgen van de AGR-vereniging heeft 18 verschillende instellingen evenals ventilatie- en massagefuncties. De achterste rijen stoelen hebben ook een goed profiel en verwarming is beschikbaar als optie voor de twee extreme stoelen.

Het uitgebreide uitrustingsspectrum van de nieuwe Opel Astra 2021 omvat adaptieve cruise control, een automatische parkeerassistent, een achteruitrijcamera, een systeem voor het bewaken van de dode hoek, een systeem voor motion tracking en een automatisch cruise control frontale botsingsysteem.

Motorbereik De nieuwe Opel Astra 2021 K bevat verschillende krachtige aandrijvingen, waarvan de meest recente een 1,0-liter driecilinder ECOTEC is met een vermogen van 105 pk. Een andere vertegenwoordiger van de serie is een 1,4-liter motor uit dezelfde familie die tot 145 pk levert. Tractie en tot 250 Nm koppel (tussen 1800 en 4000 tpm). De andere motoren zijn 1,6-liter benzine- en dieselmotoren met een vermogen van 95 tot 200 pk, waarvan de gedetailleerde technische kenmerken nog niet zijn aangekondigd.

Foto’s nieuwe Opel Astra 2021

Nieuwe Opel Astra 2021: prijs, specificaties, foto’s