Nieuwe Mazda CX-5 2021: prijs, foto’s, specificaties

Medio november werd op de Los Angeles Auto Show de tweede generatie van de nieuwe Mazda CX-5 2021 crossover ontwikkeld. Vergeleken met het restylingsmodel van de eerste generatie, dat ook twee jaar geleden werd gelanceerd, heeft de nieuwigheid een aantal nieuwe looks en serieuze interieurverbeteringen gekregen. Nieuwe Mazda 6 2021 en nieuwe Mazda SH-4. De verkoop van SUV’s start in februari 2020 op de binnenlandse Japanse automarkt.

Nieuwe Mazda CX-5 2021: prijs, foto’s, specificaties

In Europa, inclusief Rusland, zal de bijgewerkte crossover iets later verschijnen, rond het midden van het jaar. Merk op dat het model wereldwijd is. Daarom wordt het ongeacht de markt aangeboden met hetzelfde externe ontwerp en een vergelijkbare selectie van elektrische onderdelen. In deze test zullen we de nieuwe Mazda СХ-5 2021 in al zijn details bekijken – we zullen foto’s, technische specificaties, prijzen en functies, instrumenten presenteren.

Exterieur en interieur van Mazda CX-5 2021

Wijzigingen in het uiterlijk van het filter leidden tot kleine aanpassingen aan de totale afmetingen. De lengte en hoogte van het lichaam werden toegevoegd, verhoogd met respectievelijk 5 en 20 mm. Gezien de wijzigingen zijn de afmetingen 4545 x 1840 x 1690 mm. De wielbasis is zoals voorheen 2700 mm en de bodemvrijheid is nog 210 mm.

De nieuwe Mazda CX-5 2021 body heeft niet alleen een licht geluid, maar ook veel stijfheid. De eerste, al indrukwekkende, torsie-index van 27.000 Nm / h steeg met 15,5%. Dit werd onder meer bereikt door het hoge aandeel hoogwaardig staal dat bijvoorbeeld in dezelfde centrale velden werd gebruikt.


✓ U kunt ook controleren:

Na de lancering in 2011 staat de nieuwe Mazda CX-5 2021 op nummer één in de lijn van merkauto’s en vertegenwoordigt momenteel bijna 25% van alle verkopen in het bedrijf. Natuurlijk zijn alle updates van haar nakomelingen erg Japans en hebben ze vooral invloed op de buitenkant. Precies in deze zin is de voortdurende modernisering doorgevoerd, ook al zijn de innovaties niet zo klein gebleken.


De gekruiste designerstrik heeft geprobeerd meer expressie te geven door het ontwerp van het valse radiatorscherm en de koplampen te veranderen. De optiek aan de voorkant werd smaller en de grille transformeerde de horizontale balken in een fijnmazige grille. De bumper is volledig opnieuw opgebouwd – er wordt een nieuwe configuratie met verschillende luchtinlaten en mistsecties voorgesteld. De motorkap heeft zijn agressieve terrein behouden, dat wordt gevormd door effectieve ribben die in de hoeken van de tegenwisselaar vallen.

Nieuwe Mazda CX-5 2021: prijs, foto’s, specificaties

Daarachter hebben de ontwikkelaars de koplampen een andere vorm gegeven en in de elegante LED-elementen geplaatst. De bumper werd ook niet over het hoofd gezien, hij kreeg een andere architectonische diffuser en gemodificeerde mistlichten. De ronde nozzles van de uitlaatpijpen, die aan weerszijden van elkaar verwijderd waren, bleven hetzelfde. De achterklep was bijna intact, had een regelmatige rechthoekige vorm en was bedekt met een vrij brede spoiler.


Profiel De nieuwe Mazda CX-5 2021 verleidt met zijn dynamische verhoudingen, die zijn herzien in de richting van meer sportiviteit en sterke sensaties. Hiervoor zijn de voorstijlen verwijderd, wat voor 35 mm nauwelijks waarneembaar was. Tegelijkertijd worden de elegante dakkoepel, goed ontworpen voering, opgeblazen zijkanten met elegante vyshtampovkami op de zijdeuren volledig ondersteund in de stijl van de voorganger.

Het voorpaneel vond een geheel nieuwe configuratie in de Japanse nieuwigheidscabine. Het display van het multimediasysteem staat nu bovenaan en niet langer in het midden van de console. De rol van het belangrijkste infotainmentsysteem wordt overgenomen door het geavanceerde MZD Connect-systeem met 7-inch touchscreen, smartphone-integratie, handsfree-functie, navigatie, toegang tot sociale netwerken en opslag van cloudgegevens. De ventilatoren van de nieuwe versie van het nieuwe Mazda CX5 2021 paneel zijn uitgelijnd en krijgen verschillende contouren en mooie frames. Ik moet zeggen dat ze in deze vorm veel interessanter lijken dan in de pre-hervorming.

Nieuwe Mazda CX-5 2021: prijs, foto’s, specificaties

De bestuurdersstoel van de SUV is aanzienlijk veranderd met het verbeterde instrumentenpaneel en het gemoderniseerde stuur. Een van de drie cirkelvormige gebieden van het “apparaat” is gereserveerd voor een 4,6-inch kleurenscherm van de routeringscomputer, waarop de werkelijke gegevens aan boord worden weergegeven. Kleine veranderingen hadden gevolgen voor de tunnel voor passagiers, die breder werd en een beetje groter werd om de bediening gemakkelijker te maken. Als resultaat was de automatische transmissiehendel 60 mm hoger en de mechanische 40 mm.

Nieuwe Mazda CX-5 2021: prijs, foto’s, specificaties

Interieurontwerp Mazda CX-5 2021

De kwaliteit en textuur van de nieuwe interieurmaterialen voldoen aan de hoogste eisen. Afhankelijk van de uitrusting kan de hoes gemaakt zijn van stof of leer (wit en zwart leer wordt gebruikt). Het voorstoelprofiel, dat aan de achterkant is bevestigd, minimaliseert vermoeidheid tijdens lange ritten. Het achterbed van de nieuwe Mazda СХ-5 2021 is nog comfortabeler geworden met de tweetraps instelfunctie voor de helling. De gekruiste bagageruimte is van generatie op generatie enigszins veranderd en vergroot nu het volume, dat nu 505 liter kan bevatten (inclusief de container onder de vloer).

Elektronische systemen die beschikbaar zijn na de upgrade van de nieuwe Mazda CX-5 2021 zijn onder meer het G-Vectoring Control-assistentiesysteem, een projectiescherm, een elektrische achterklepbediening en een reeks i-Activsense (cruise control) veiligheidssystemen.

Technische gegevens Nieuwe Mazda CX-5 2021 van de tweede generatie

Het technische onderdeel van de SUV werd niet erg beïnvloed. Het motorengamma omvat ook de benzinemotoren 2.0 en 2.5 van de Skyactiv-G-serie, evenals de Diesel 2.2 Skyactiv-D. Je werkt met “mechanica” in 6 stappen of “automatisch”. De aandrijving is op de vooras. Als alternatief wordt de vierwielaangedreven i-Activ AWD aangeboden, die een deel van de tractie herverdeelt tijdens het slippen.

Het chassis van de nieuwe generatie van de nieuwe Mazda CX-5 2021 is gebouwd volgens het gebruikelijke schema: de McPherson-voor- en achterhendel. De ingenieurs brachten kleine ontwerpwijzigingen aan en installeerden een grotere diameter voor het rek en hydraulische silentblocks. Dit zou de structuur van het lichaam moeten verminderen en de trillingen die in bochten naar de cabine worden overgebracht, helpen verminderen.

Het innovatieaandeel heeft geprofiteerd van een stuur- en remsysteem. Het stuurmechanisme, uitgerust met een elektrische booster, is nu stijver en de remmechanismen (alle vier de schijven) houden de auto op zijn plaats, zelfs wanneer het rempedaal wordt losgelaten.

Pakketten en prijzen Mazda CX-5 2021

Russische prijzen en volledige sets van de nieuwe generatie Mazda CX-5 2021 komen dichter bij de lancering.

Foto Nieuwe Mazda CX-5 2021

Nieuwe Mazda CX-5 2021: prijs, foto’s, specificaties