Nieuwe Mazda 6 2021: prijs, foto’s, specificaties

Iets meer dan een jaar is verstreken sinds de laatste update van de nieuwe Mazda 6 2021 Sedan, en het Japanse model is opnieuw gemoderniseerd, als derde van de huidige generatie. Een autodealer in Los Angeles, die de resultaten van het voorgaande jaar samenvatte, diende als platform voor de presentatie van de nieuwigheid. De nieuwe Mazda 6 2021 , die opnieuw is ontworpen, heeft een behoorlijk deel van de updates ontvangen die volgens ontwikkelaars zijn ontworpen om het model voor het premiumsegment te maximaliseren.

Nieuwe Mazda 6 2021: prijs, foto’s, specificaties

Het management ziet kansen voor een verbetering van de verkoop van het vlaggenschip vierdeurs, dat onlangs op veel markten zijn positie heeft verloren. We hebben het alleen over deze test over de plannen van Japanse ingenieurs en ontwerpers om Premium Class D te beklimmen. Laten we de update van de nieuwe Mazda 6 in 2021 vanuit verschillende perspectieven bekijken, waarbij foto’s, kavels en prijzen, evenals technische kenmerken van de nieuwigheid ons zullen helpen.

Nieuwe Mazda 6 2021

Gezien de verkoopdynamiek van de “zes” nieuwe Mazda 6 2021, moet u zich niet verbazen over de haast waarmee de auto opnieuw werd ontworpen. In Europa wordt bijvoorbeeld al enkele jaren een negatieve trend waargenomen, die zich doorzet tot 2020. In de Oude Wereldlanden werden bijvoorbeeld in de eerste drie kwartalen van dit jaar ongeveer 18.500 exemplaren van de nieuwe Mazda 6 2021 verkocht. In dezelfde periode vorig jaar werden 24.000 auto’s aan kopers geleverd.

✓ U kunt ook controleren:

In de Verenigde Staten is een vergelijkbare trend waarneembaar: in de eerste negen maanden van 2020 werden 35.862 deuren verkocht, in dezelfde periode in 2020 slechts 27.850 (-22%). Het beeld is niet erg prettig, vooral in verband met de cijfers van dezelfde Toyota Camry en Honda Accord, die in de Verenigde Staten ongeveer tien keer meer worden verkocht dan de “Six”. De Volkswagen Passat regeerde in Europa met een productie van maar liefst 200.000 stuks in de afgelopen twee jaar. Dat gezegd hebbende, dwingt de situatie de leiders van de nieuwe Mazda tot actie, vooral omdat de nieuwe Mazda CX-9-overgang, die vooral in de Verenigde Staten vereist is in hoogwaardige uitrustingsniveaus, de richting van ontwikkeling suggereert.

Kleine veranderingen in lichaamsontwerp

Alvorens de sedan te upgraden, onderzocht de nieuwe Mazda 6 2021 dat de meerderheid van de vierdeurs kopers over het algemeen tevreden waren met het exterieurdesign. Deze beoordeling liet de ontwikkelaars alleen toe om af en toe correcties aan het exterieur aan te brengen zonder de basisvorm van de carrosserie te veranderen. Er wordt echter niet naar updates van de carrosserie van het voertuig gezocht.

Aan de voorkant springt het grotere, meer expressieve schild van de valse radiator onmiddellijk in het oog met een andere grille en een chromen frame, waarbij de zijbalken onder de koplampen passeren. Deze laatste vernauwde de ogen een beetje en kreeg een iets andere configuratie van de lichttechnologie, die niet alleen licht dichtbij en veraf combineerde, maar ook mistlichten in één blok. Laat u niet onbeheerd achter en de voorbumper – de zijnissen hebben een andere vorm gevonden en de centrale uitsparing van de luchtinlaat is smaller geworden.

Nieuwe Mazda 6 2021: prijs, foto’s, specificaties

Innovaties aan de achterzijde zijn onder meer de nieuw ontworpen stadslichten, aangevuld met een chromen dwarsbalk met puntige randen die de lichtblokken doorboren. De architectuur van de achterbumper, die is uitgerust met twee ronde uitlaatpijpen, is praktisch behouden gebleven. Het assortiment van 17- en 19-inch schijven is echter bijgewerkt, evenals het kleurenpalet in de carrosserie, dat een kleur Soul Soul-kristal bevatte.

Nieuwe Mazda 6 2021: prijs, foto’s, specificaties

Nieuw interieur met verbeterde geluidsisolatie

Terwijl de ingenieurs van Mazda 6 2021 zich op het interieur concentreerden, kwamen de innovaties veel meer naar voren dan het exterieur. Enkele belangrijke verbeteringen zijn visueel onzichtbaar en zullen later worden besproken. In het begin laten we de zichtbare transformatie zien. En ze raakten bijna elk detail van het interieur.

Nadat hij bijvoorbeeld in het stuur is gestapt, heeft hij de mogelijkheid om de beknopte en prettige kalender van het nieuwe dashboard te beoordelen, waarin archaïsche “putten” verloren zijn gegaan. In de high-end versies wordt het standaard “frame” vervangen door een 7 inch digitaal scherm met handgeschilderde wijzerplaten.

Nieuwe Mazda 6 2021: prijs, foto’s, specificaties

Andere innovaties die het verblijf in de auto nog comfortabeler maken, zijn het 8-inch scherm van het belangrijkste multimediasysteem (ook verbeterde beeldkwaliteit), nieuwe brede stoelen met een geoptimaliseerd profiel en antitrillingssysteem en een projectiescherm met een nieuw transmissieformaat de voorruit en niet op een speciaal scherm), een aangepast airconditioningsysteem, nog een stuur. Modelopties omvatten een ronde camera, een verwarmde achterbank en adaptieve cruisecontrol met stop & go-functionaliteit.

Nieuwe Mazda 6 2021: prijs, foto’s, specificaties

Laten we afzonderlijk een paar woorden zeggen over de geavanceerde configuratie van Signature, die de beste premium deal biedt. Deze versie overtuigt met een chique afwerking van bruin nappaleer en suède en decoratieve inzetstukken van as. De voorstoelen zijn voorzien van een elektromotor, verwarming en ventilatie.

We beëindigen het gesprek aan de binnenkant van wat in het begin werd genoemd. De autofabrikant luisterde naar de woorden van ontevreden chauffeurs die hun bezorgdheid uitten over de kwaliteit van de geluidsisolatie. Om het geluidsniveau van buiten naar binnen te verminderen, zijn de metaaldiktes van de achterste wielkasten verhoogd en zijn er extra geluiddempende materialen toegevoegd.

Technische gegevens Nieuwe Mazda 6 2021 in de carrosserie van het jaar

Het belangrijkste resultaat van het herontwerp in het technische gedeelte was de opname van de nieuwe Skyactiv-G 2.5T-gasturbine, die eerder was geregistreerd onder de motorkap van de crossover CX-9, in de motorbalans van de nieuwe Mazda 6 2021 . Het maximale motorvermogen bij gebruik met de 95e benzinemotor bedraagt ​​254 pk. en 420 Nm. Het “vier” opblaasbare bedrijf is een automatische zesversnellingsbak.

Een andere motor die de nieuwe “zes” heeft geërfd van de pre-reforming-machine is gemoderniseerd. “Atmosphere” Skyactiv-G 2.5 heeft geleerd om de helft van de cilinders te deactiveren in het snelheidsbereik van 40-80 km / h. De prestatieparameters bleven hetzelfde – 192 pk. en 256 Nm. De Skyactiv-G 2.5-motor is aangesloten op een mechanische of een automatische motor.

Naast de bovengenoemde motoren heeft de nieuwe Mazda 6 2021 , afhankelijk van de markt, nog drie andere eenheden in zijn arsenaal:

  • Skyactiv-G 2.0 165 pk, 210 Nm;
  • Skyactiv-D 2.2 150 pk 380 Nm;
  • Skyactiv-D 2.2 175 pk 420 Nm.

Het chassis van de Japanse sedan kreeg tijdens de upgrade verschillende parameters. De algemene geometrie, de achterste draagarmen en de stijfheid van de veren met schokdempers zijn herzien. De stuurinrichting is nu bevestigd aan het hulpchassis. Of de race zal veranderen op basis van het gedrag van de auto op de weg, zal duidelijk worden na de eerste testritten van productieauto’s.

Foto’s Nieuwe Mazda 6 2021

Nieuwe Mazda 6 2021: prijs, foto’s, specificaties