Nieuwe Honda Civic Type R 2021: prijs, specificaties, foto’s

De nieuwe Honda Civic Type R 2021 gearceerde “Charged” heeft de titel van het snelste voorwiel aangedreven model op de Nürburgring veroverd. De 2020-auto stak de “Nordschleife” over in 7 minuten 43,8 seconden, meer dan drie seconden beter dan de vorige recordhouder Volkswagen Golf GTI Clubsport S en zeven seconden beter dan de vorige generatie van het warme luik. Recordseconden werden uitgebracht op 3 april, bijna een maand na het officiële debuut van het model, op de Autosalon van Genève in 2021.

8aUN1Jvd- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De productie van de nieuwe Civic Type R 2021 wordt geïnstalleerd in de fabriek in de Britse stad Swindon. De civiele versies van de 10e generatie van de nieuwe Honda Civic zijn al van de lopende band gerold. Interessant is dat de Britse productiefaciliteit de enige is die vijfdeurs Civics assembleert.

De “hete” modificatie van de nieuwe Honda sedan komt in juli op de markt. Het model is beschikbaar op de Duitse markt voor een prijs van 38.500 euro. De Japanse fabrikant is van plan auto’s in vele landen te leveren, waaronder de Verenigde Staten. In deze test worden foto’s, uitrusting, prijzen en functies van de “vijfde” nieuwe Honda Civic Type R 2020 getoond – een van de meest opmerkelijke nieuwe producten van de afgelopen tijd.

Stralend ontwerp :

De nieuwe vijfdeurs Civic heeft misschien wel de meest levendige en charismatische uitstraling onder alle vertegenwoordigers van de nieuwe Honda-lijn. En hier is het als een “hete” versie en een klassieke sedan. Maar Type R veroorzaakt natuurlijk een ietwat sterkere emotionele boost vanwege zijn extreem verzadigde aerodynamische “verenkleed”. Aan de voorzijde van de auto bevindt zich een krachtige bumper met grote luchtinlaatsecties en een koolstofvezelsplitser, evenals “roofzuchtige” koplampen met LED-optiek.

✓ U kunt ook controleren:

Foto van de nieuwe Honda Civic Type R 2021 :

Het zijaanzicht toont een agressief profiel met een karakteristieke voorgevormde dakkoepel en een ontwikkelde achterkant. De belasting en de sportieve opwinding worden onderstreept door een vensterbank, een diepe schaduw van de bril en een zwarte centrale steun, wigvormige vyshtampovkami in het onderste deel van de deur, rap-afdekkingen op de voorspatborden. Natuurlijk zijn de wielen afgestemd op de foto.

Voor de nieuwe Honda Civic Type R 2021 waren 20-inch lichtmetalen velgen met 245/30 ZR20 Continental ContiSportContact 6 banden met laag profiel beschikbaar. De Brembo-remklauwen zijn duidelijk zichtbaar door de dunne spaken van de schijven.

Nieuwe Honda Civic Type R 2021: prijs, specificaties, foto’s

Helder achterontwerp :

Het eten van het warme luik is letterlijk prachtig met zijn schilderachtige en enigszins futuristische ontwerp. Naast de lichtgevende boemerangs van de lantaarns, verrukken twee chique spoilers en drie ronde uitlaatpijpen in het midden van de diffuser de ogen.

Type R 2021 woonkamer :

Het interieur van de nieuwe Honda Civic Type R bevat op veel manieren het interieur van de gebruikelijke versie van de achterklep, maar er is natuurlijk een bepaald ontwerp. Het eerste wat ik wil noemen, is het wijdverbreide gebruik van rode tinten. De bijbehorende accenten bevinden zich op het voorpaneel, de deurkaarten, het dashboard en de middentunnel.

Zijn niet verstoken van inzetstukken en rode fauteuils in de vorm van monolithische zakken met geïntegreerde hoofdsteunen en de verplichte symboliek van het type R. De versnellingspook is gebogen met een elegante ronde knop. Alcantara (stoelen en deurpanelen), nappaleder (plafond) en carbon-inzetstukken worden in het interieur gebruikt.

Nieuwe Honda Civic Type R 2021: prijs, specificaties, foto’s

Heet luik interieur Honda Civic Type R 2021

De nieuwe Honda Civic-instrumentatie in type R 2021- versie is vrij uitgebreid – er is een virtueel dashboard met een 7-inch scherm, een modern multimedia complex Nieuwe Honda Connect 2 met een 7-inch touchscreen (Apple CarPlay, Android Auto , Navigatie). 12 luidsprekers). Er zijn ook de nodige elektronische assistenten, waaronder intelligente cruise control, frontale botsingwaarschuwing, marker line tracking, dodehoekbewaking, verkeersbordherkenning en verkeerscontrole. Al deze systemen maken deel uit van het nieuwe Honda Sensing-complex.

Technische gegevens van het nieuwe Honda Civic Type R 2021 jaar

Het limousinelichaam, dat tijdens de modernisering werd “geladen”, verloor 16 kg, wat te wijten is aan een groter aandeel aluminium onderdelen. Tegelijkertijd is het stalen frame een beetje stijver – de torsiesterkte is met 38% toegenomen, de elleboog met 45%.

Dezelfde motor is verborgen onder de motorkap – de 2,0-liter VTEC-turbomotor. De ingenieurs veranderden hun parameters, waardoor het maximale vermogen werd verhoogd van 310 naar 320 pk. (bereikt bij 6500 tpm) en het koppel bleef op hetzelfde niveau – 400 Nm (2500-4500 tpm). De motor werkt met een niet-alternatief 6-versnellingsmechanisme dat peregazovku een lagere overbrengingsverhouding geeft. De versnelling naar “honderden” van de auto duurt ongeveer 5,7 seconden, de topsnelheid is 270 km / u.

Het chassis van de nieuwe Honda Civic Type R 2021 is aangepast. De voorkant was de gecorrigeerde geometrie en erachter verschenen sterkere hendels (de tandwielen zelf bleven multi-link). Standaard worden adaptieve schokdempers gebruikt, de vooras is uitgerust met een zelfremmend differentieel. De invloed op de instellingen van de schokdempers, de motor en het roer kan worden bereikt met een schakelaar op de passagierstunnel. Het heeft drie standen – comfort, sport en + R.

Het “vijfde” type R-remsysteem is afkomstig van de voorganger. De mechanismen van de vier voorste Brembo-zuigers zijn uitgerust met schijven van 350 millimeter, de achterkant – 305 millimeter.

Foto van de nieuwe Honda Civic Type R 2021

Nieuwe Honda Civic Type R 2021: prijs, specificaties, foto’s