Nieuwe Audi A3 Sportback e-tron 2020: prijs, foto’s, specificaties, brandstofverbruik

Gezien het feit dat plug-in hybrides de beste optie zijn voor een ‘groene auto’ op dit punt in de ontwikkeling van de auto-industrie, presenteerde Audi in 2014 zijn eerste milieuvriendelijke auto, de nieuwe Audi A3 Sportback e-tron 2020.

audi-a3-sportback-e-tron-exterior-23- Nieuweautos → nieuwe autos 2022


Om deze auto eruit te krijgen, werd Audi tot op zekere hoogte onder druk van zijn fans gedwongen, van wie velen de vrijlating van een milieuvriendelijke auto eisten die vergelijkbaar was met die van zijn naaste rivalen. De wensen werden vervuld en de auto bleek zeer succesvol te zijn in termen van technische eigenschappen en karakter, het is absoluut het hoogste niveau van milieuvriendelijke auto’s met hybride motoren.

Rijden met de Audi A3 Sportback e-tron

Zoals met alle hybriden vereist het besturen van een Audi A3 Sportback e-tron een bepaald niveau van vaardigheid dat het gebruik van een energiecentrale het meest efficiënt maakt. Om de auto zuinig te houden, moet de juiste rijmodus worden geselecteerd, wat vaak ten koste gaat van de dynamische eigenschappen. Je kunt alleen in de stad rijden met elektrische aandrijving, de afstand van de “schone” kilometers is ongeveer 50 kilometer, maar tegelijkertijd verbruikt de Audi A3 Sportback e-tron dezelfde hoeveelheid brandstof als de normale hatchback wanneer je buiten het stadsverkeer rijdt. Het is daarom beter om de rijmodi te wijzigen of te combineren. Alleen in dit geval worden alle door de fabrikant gespecificeerde kenmerken in de praktijk gebracht.


Over het algemeen biedt de plug-in hybride Audi A3 Sportback e-tron een vrij dynamische rijstijl. Enige wendbaarheid van de auto ‘eet’ de extra 150 kilogram massa die het gevolg is van het plaatsen van extra batterijen, maar de auto heeft voldoende potentieel om deze spanning te compenseren. In een stadsstroom rijdt een auto soepel en soms indrukwekkend, hij kan snel worden gereconstrueerd, hij is de eerste bij een verkeerslicht en manoeuvreert tussen auto’s in een file. Op de baan is de Audi A3 Sportback e-tron een volwaardige weggebruiker, waarmee je je op kruissnelheid gemakkelijk op de linkerrijstrook kunt verplaatsen en minder krachtige auto’s kunt inhalen.

✓ U kunt ook controleren:


We kunnen slechts één zo’n interessante bedieningsfunctie van de Audi A3 Sportback e-tron noemen als de planningsmodus, waarin de bestuurder het gaspedaal loslaat, dat beide motoren deactiveert en brandstof en batterijvermogen bespaart.

Binnen en buiten Audi A3 Sportback e-tron

Zoals eerder vermeld, heeft de auto geen duidelijke verschillen met de gebruikelijke Audi A3 op. Dit is dezelfde compacte 5-zits hatchback, met duidelijk gedefinieerde carrosserielijnen, expressieve optiek aan de voorzijde, een massieve grille en luchtinlaten, brede deuren en een diagonale carrosserie. Extern wordt de auto in rekening gebracht voor een sportreis, maar tegelijkertijd kan hij ook als gezinsauto dienen.
De Audi A3 Sportback e-tron is een klassieke Audi die je niet met andere auto’s kunt verwarren. De cabine van de plug-in hybride wordt bewaard in de minimalistische stijl die typerend is voor veel modellen van het merk. Het dashboard is even comfortabel als van hoge kwaliteit.


De enige veranderingen die onmiddellijk merkbaar zijn, zijn een vermogensmeter in plaats van een toerenteller en een klein ruimteverlies in de kofferbak door een extra batterij.

Overigens biedt de Audi A3 Sportback e-tron meer binnenruimte dan de meeste potentiële concurrenten. Dit laat nogmaals zien hoe compact en duidelijk de e-tron-technologie in het lichaam is geïntegreerd.

Audi A3 Sportback e-tron veiligheids-plug-in hybride

De ingenieurs van het bedrijf hebben voornamelijk gewerkt op het veiligheidsgebied van de Audi A3 Sportback e-tron . Naast standaard stabiliteitscontrolesystemen, antiblokkeerremsystemen, voor- en zijairbags biedt de auto de eigenaar verschillende beschermende innovaties.

  • “Test” automatische piloot, die onafhankelijke controle van de auto op korte afstanden mogelijk maakt.
  • Emergency Assist – een automatisch noodremsysteem.
  • Omkeren kennisgeving functie.
  • Noodwaarschuwingssysteem met preventieve bescherming tegen botsingen met voetgangers.

Dankzij de innovatie is de Audi A3 Sportback e-tron nog veiliger geworden en aanzienlijk verbeterd in de ranglijst van auto’s met de meest effectieve actieve en passieve beveiligingssystemen.
In de crashtests liet de Audi A3 Sportback e-tron goede resultaten zien, volgens welke de auto een beoordeling van meer dan 80% heeft voor alle belangrijke veiligheidsindicatoren, inclusief het hoogste resultaat bij frontale en zijbotsingen en voor de veiligheid van de bestuurder en voorpassagier.

Functies Audi A3 Sportback e-tron 2020

brand

Audi

model

A3 e-tron

lichaamstype

hatchback

uitzicht

Hybride plug-in

motor

Benzine + elektrisch

Elektromotor Vermogen

102 pk / 75 kW

batterij

8,8 kWh

Gangreserve (NEDC / EPA / WLTP)

50 km

Versnelling 0-100 km / h

7,6 s

topsnelheid

222 km / u

Foto’s Audi A3 Sportback e-tron 2020