Mitsubishi Pajero 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Mitsubishi Pajero 2022 nadert het einde van de productie. Dit is officieel en Mitsubishi zal later dit jaar de Final Edition afleveren. Deze variant leidt naar Australië en mogelijk naar andere delen van de wereld. Er zijn echter 800 eenheden down under verkocht.

Welke uitrustingsvariant je ook kiest, Pajero biedt een turbodieselmotor met meer dan voldoende vermogen. De hybride aandrijving was duidelijk slechts een gerucht, aangezien Mitsu geen plannen heeft om zijn beroemde SUV te elektrificeren. De legendarische Pajero staat op het punt met pensioen te gaan, dus hier is alles wat je moet weten over deze Final Edition.

Pajero 2022 ontwerp

De Mitsubishi Pajero 2022 zal geen herontwerp van het exterieur introduceren. Dit is logisch, aangezien Mitsubishi is gestopt met het produceren van zijn beroemde naambord. Hierdoor krijgt Pajero kleine visuele upgrades en een beetje meer luxe. Sommige dingen zullen blijven hangen, zodat je gemakkelijk de herkenbare boxy-vorm en het robuuste ontwerp van de Pajero kunt zien.

De styling daarentegen oogt opgefrist en duidelijk meer eigentijds. We kennen niet alle details, maar Pajero zal waarschijnlijk een paar hints gebruiken die je op de huidige Outlander SUV kunt vinden. Last but not least zal de fabrikant een gloednieuwe motorkapbeschermer, rubberen lading en tal van Final Edition-logo’s toevoegen.

Interieur krijgt meer luxe

Ook het interieur van de Mitsubishi Pajero 2022 krijgt een soort midcycle update. Nogmaals, Pajero gaat met pensioen, dus er zijn geen grote veranderingen nodig. In plaats daarvan zal Mitsubishi nieuwe en leuke details introduceren, maar het grootste deel van het interieur blijft. Zo biedt Pajero nu nieuwe vloermatten en een met leer beklede service en een handleiding.

✓ U kunt ook controleren:

Het Exceed-uitrustingsniveau wordt geleverd met nieuwe lederen bekleding, pedalen van geborsteld aluminium en het nieuwe zonnedak. Dat weten we tot nu toe. Pajero zou echter meer standaardfuncties en nieuwe beveiligingshulpmiddelen kunnen krijgen. De fabrikant is van plan om de komende weken meer details bekend te maken.


Pajero biedt turbodieselmotoren

Veel rapporten voorspelden de hybride aandrijflijn voor de volgende generatie Pajero. Helaas komt er geen nieuwe generatie. In plaats daarvan wordt de Mitsubishi Pajero 2022 Final Edition geleverd met een 3,2-liter motor. Het is een viercilinder turbodieselmotor die in alle uitrustingsvarianten verkrijgbaar is. Deze aandrijflijn ontwikkelt 189 pk en een koppel tot 325 lb-ft. Mitsubishi biedt een vijftraps automatische transmissie aan.

Een hybride aandrijving zou in de nabije toekomst kunnen volgen, aangezien het kleinere Pajero Sport-model in productie zal blijven. De speculatie is dat de Pajero Sport een hybride setup zal lenen van de Outlander SUV. Het is een 2,4 liter viercilinder die werkt met een elektromotor. Deze versie zou tot 30 mijl volledig elektrisch bereik bieden.

Mitsubishi Pajero 2022 prijs, releasedatum

De prijs is momenteel niet beschikbaar, maar de Mitsubishi Pajero 2022 zal hoogstwaarschijnlijk rond de 33.000 euro kosten. Zoals ik al zei, er worden 800 eenheden verkocht in Australië en hopelijk zal Pajero ook enkele andere markten bereiken.

De verkoop start later in 2021 of het eerste kwartaal van 2022. Pajero is een iconische 4×4 SUV en dit model bestaat al 40 jaar. Nu blijft Pajero Sport de enige beschikbare Pajero. Het is een kleinere versie gebaseerd op de Triton/L200 pickup.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com