Mitsubishi Outlander 2024: de beste crossover voor het gezin

Mitsubishi heeft de nieuwe 2024 modelserie voor Duitsland gepresenteerd. De Mitsubishi Outlander 2024 is de ideale crossover voor gezinnen. Hij biedt een ruim interieur, veel veiligheidsvoorzieningen en een betaalbare prijs.

Mitsubishi Outlander 2024: de beste crossover voor het gezin

Beoordeling

De Outlander is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus: ES, SE en SEL. Het basispakket ES omvat een 7-inch touchscreen, Bluetooth, vier luidsprekers en een USB-poort. Het SE-pakket voegt 18-inch wielen, een panoramisch schuifdak en adaptieve cruisecontrol toe. De SEL voegt lederen bekleding, een bestuurdersstoel met geheugen en een Bose-audiosysteem toe.

De Outlander heeft tal van veiligheidsvoorzieningen, zoals automatisch remmen in noodsituaties, lane departure warning en adaptieve cruisecontrol. Hij heeft ook een veiligheidsclassificatie van vijf sterren gekregen van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Mitsubishi Outlander 2024: de beste crossover voor het gezin

De Outlander is leverbaar met twee motoren: een 2,4-liter viercilinder met 168 pk of een 2,5-liter viercilinder met turbo en 221 pk. De 2,4-liter motor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat, de 2,5-liter motor aan een variomatic transmissie.

De Outlander is erg zuinig. De 2,4-liter motor heeft een EPA-classificatie van 24 mijl per gallon in de stad en 30 mijl per gallon op de snelweg. De 2,5-liter motor heeft een EPA-classificatie van 23 mijl per gallon in de stad en 31 mijl per gallon op de snelweg. Het maximumkoppel van alle motoren die betrokken zijn bij de aandrijving is 450 Nm. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in 10,5 seconden en heeft een topsnelheid van 170 km/u.

Outlander PHEV vierwielaandrijving

Het vierwielaandrijvingssysteem van de Outlander PHEV is voor modeljaar 2024 bijgewerkt met een nieuw Active Yaw Control (AYC)-systeem. AYC kan vermogen overbrengen naar de voor- en achteras en het linker- of rechterwiel afremmen om het koppel te verdelen. Dit verbetert de wegligging en stabiliteit in moeilijke rijomstandigheden zoals sneeuw, ijs en off-road.

De boosterfunctie kan meer vermogen overbrengen naar de voorste motor wanneer dat nodig is, waardoor de tractie in dezelfde omstandigheden verbetert. Mitsubishi heeft ook de vertraging verbeterd door het gaspedaal op te heffen, waardoor de Outlander PHEV efficiënt kan worden bestuurd met slechts één pedaal. Om sneller tot stilstand te komen, moet het rempedaal nog wel worden ingetrapt.

Mitsubishi Outlander 2024: de beste crossover voor het gezin

Er zijn zeven verschillende rijmodi beschikbaar om de Outlander PHEV aan te passen aan verschillende rijomstandigheden. De volgende modi zijn beschikbaar:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

 • Eco: optimaliseert het brandstofverbruik
 • Sport: Verbetert acceleratie en handling
 • Modder: Optimaliseert tractie off-road
 • Sneeuw: Optimaliseert handling en stabiliteit op sneeuw.
 • Zand: optimaliseert de tractie in zanderige omstandigheden
 • Utility: Optimaliseert prestaties en rijgedrag in moeilijke rijomstandigheden.
 • Normaal: Optimaliseert allround prestaties
 • De vierwielaandrijving van de Outlander PHEV is een krachtige en efficiënte manier om in alle omstandigheden te rijden. Het biedt superieure rijeigenschappen, stabiliteit en tractie, waardoor u uw Outlander PHEV kunt aanpassen aan een breed scala aan rijomstandigheden.

De Outlander PHEV is een uitstekende keuze voor Duitse bestuurders die alle voordelen van een hybride auto willen zonder in te leveren op prestaties of betrouwbaarheid. De Outlander PHEV biedt een uitstekend brandstofverbruik, superieure rijeigenschappen en stabiliteit, en een groot aantal veiligheids- en gemaksfuncties. Als u op zoek bent naar een hybride voertuig dat alle wegomstandigheden aankan, dan is de Outlander PHEV een uitstekende keuze.

Mitsubishi Outlander 2024: de beste crossover voor het gezin

Salon

Het interieur van de Outlander is ruim en comfortabel. De voorstoelen bieden veel steun en comfort en de achterbank is ruim genoeg voor drie volwassenen. Met een bagageruimte van 31 tot 73 kubieke meter met de achterbank neergeklapt, biedt de Outlander ook veel ruimte voor bagage.

✓ U kunt ook controleren:

Beveiligingsfuncties

De Outlander is uitgerust met een groot aantal veiligheidsvoorzieningen:

 • Automatisch remmen in noodgevallen
 • Rijbaanassistent
 • Adaptieve Cruise Control
 • Waarschuwing dode hoek
 • Achteruitrijcontrole
 • Verkeersbordherkenning
 • Rijbaanassistent

Motoren en versnellingsbakken

De Outlander is verkrijgbaar met twee verschillende motoren:

 • 2,4-liter viercilindermotor met 168 pk
 • 2,5-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 221 pk

De 2,4-liter motor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat, de 2,5-liter motor aan een variomatic transmissie.

Mitsubishi Outlander 2024: de beste crossover voor het gezin

Brandstofverbruik

De Outlander is zeer zuinig met brandstof. De 2,4-liter motor heeft een EPA-classificatie van 24 mijl per gallon in de stad en 30 mijl per gallon op de snelweg. De 2,5-liter motor heeft een EPA-classificatie van 23 mijl per gallon in de stad en 31 mijl per gallon op de snelweg.

Prijzen

De vanafprijs van de Mitsubishi Outlander 2024 zal naar verwachting beginnen bij 39.900 euro.

De Outlander 2024 is ook verkrijgbaar met een reeks opties:

 • Panorama schuifdak
 • Verwarmde en geventileerde stoelen
 • Bose-audiosysteem
 • Parkeerhulpsysteem
 • Blind Spot-bewakingssysteem
 • Achteruitrijcontrole

De prijzen voor deze opties variëren afhankelijk van de gekozen configuratie.

Mitsubishi Outlander 2024: de beste crossover voor het gezin

Conclusie

De Mitsubishi Outlander 2024 is een goede keuze voor gezinnen. Hij biedt een ruim interieur, veel veiligheidsvoorzieningen en een betaalbare prijs. Als je op zoek bent naar een nieuwe crossover, kijk dan eens naar de Mitsubishi Outlander 2024.

Foto’s & bron: Mitsubishi Motors.