Mitsubishi Mirage 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Er zijn niet veel auto’s meer met een adviesprijs onder de 20.000 euro, laat staan ​​10 jaar garantie. Gelukkig voor shoppers die op zoek zijn naar goedkoop transport Mitsubishi de kleine auto Mirage vanaf 18.000 euro. Naast de lage prijs en de lange garantie biedt de kleine Japanner meer laadruimte dan verwacht en een uitzonderlijk laag brandstofverbruik. De EPA stelt het op 36 mijl per gallon in de stad en 43 op de snelweg.

Mitsubishi Mirage 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De kleine driecilindermotor, hoewel zeer zuinig, vonden we bijna machteloos, niet erg verfijnd en pijnlijk armoedig. Afgezien van die vier kenmerken – prijs, garantie, brandstofverbruik en verrassende laadruimte – voldoet de Mitsubishi Mirage 2023 niet aan hogere eisen op het gebied van functies of rijplezier. Hij is niet slecht auto , gewoon makkelijk.

Wat is er nieuw voor 2023?

De meest opvallende wijziging aan de Mirage 2023 is de eliminatie van de handgeschakelde vijfversnellingsbak voor dit modeljaar. Dit betekent dat alle Mirages nu standaard worden geleverd met een continu variabele automatische transmissie (CVT). De enige andere verandering is de introductie van een zwart dak, alleen beschikbaar op bepaalde uitrustingsniveaus.

Mitsubishi Mirage 2023: specificaties, prijs, releasedatum

prijs- en aankoopbeslissingen

Als u de Mirage overweegt, wilt u waarschijnlijk een auto kopen die niet te duur is. Met dat in gedachten, raden we aan om bij het basis-ES-model te blijven, want als je bereid bent meer geld uit te geven aan een duurdere specificatie, zal de Mirage concurreren met veel betere modellen.

motor, transmissie en prestaties

Alle Mitsubishi Mirage hatchbacks zijn uitgerust met een 1,2-liter driecilindermotor die slechts 78 pk en een koppel van 74 pond per minuut levert. Dat is beduidend minder dan dat van concurrenten Nissan Versa (122 pk en 114 pond). Elke Mirage wordt standaard geleverd met een CVT-transmissie die het vermogen naar de voorwielen stuurt. In stadsverkeer en op de snelweg heeft de Mirage een zwakke acceleratie. Om met het verkeer mee te gaan, moet je veel gas geven en de motor maakt veel lawaai als je erop duwt – en dat is meestal de tijd dat de auto draait.

Mitsubishi Mirage 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

Volgens de EPA behaalt de Mitsubishi Mirage een brandstofverbruik van 36 mpg in stadsverkeer en 43 mpg op de snelweg. Deze cijfers zijn zeer indrukwekkend en maken de Mirage een zuinigere keuze dan de Nissan Versa (tot 32/40 mpg).

Mitsubishi Mirage 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

Er zijn enkele kleine auto’s die een redelijk hoogwaardig interieur bieden, maar de Mirage is daar niet een van. Hoewel het ontwerp rudimentair is en er veel harde plastic onderdelen zichtbaar zijn, is het interieur best aangenaam voor zijn prijsklasse. De voorste zitrij biedt comfortabele ruimte, maar de beenruimte op de achterbank is nipt. De laadruimte is ruim. Met volledige zitplaatsen biedt de Mirage een laadvolume van 17 kubieke meter. Als de standaard 60:40 neerklapbare achterbank wordt neergeklapt, neemt de laadruimte toe tot 47 kubieke meter. Daarmee is de Mirage ruimer dan de Spark, die achter de tweede zitrij 11 kuub laadruimte biedt en achter de eerste zitrij 27 kuub.

Mitsubishi Mirage 2023: specificaties, prijs, releasedatum

✓ U kunt ook controleren:

infotainment en connectiviteit

De Mirage wordt standaard geleverd met Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen. Een audiosysteem met vier luidsprekers, een 7,0-inch touchscreen, Apple CarPlay en Android Auto behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Als u van nog hogere kwaliteit houdt, kunt u desgewenst een Rockford Fosgate-geluidssysteem achteraf inbouwen.

Mitsubishi Mirage 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

De Mirage wordt standaard geleverd met automatisch noodremmen, en de eersteklas SE heeft een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en automatisch dimmende koplampen. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de Mirage naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Standaard automatische noodremfunctie met voetgangerdetectie
  • Lane Departure Warning beschikbaar
  • Automatisch grootlicht beschikbaar
Mitsubishi Mirage 2023: specificaties, prijs, releasedatum

garantie en onderhoud

Mitsubishi biedt een van de beste garanties in de branche en ondersteunt dit met een garantie van 10 jaar Kia Rio en de hyundai Accent hetzelfde. De Mirage overtreft zelfs de garanties van concurrenten als de Nissan Versa.

  • Beperkte garantie van vijf jaar of 60.000 mijl
  • De garantie op de aandrijflijn is 10 jaar of 160.000 km geldig
  • Geen gratis onderhoud