Mitsubishi Eclipse Cross 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Mitsubishi Eclipse Cross 2023 laat vierwielaandrijving achterwege, maar blijft verder grotendeels ongewijzigd. Een gedurfd uiterlijk en een uitstekende garantie maken de compacte cross-over een stap in de goede richting voor Mitsubishi, maar hij is niet volwassen genoeg om te concurreren met gevestigde favorieten.

Mitsubishi Eclipse Cross 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw?

  • Nu alleen met vierwielaandrijving
  • Standaard LED-koplampen

Onze mening Mitsubishi Eclipse Cross 2023

De Mitsubishi Eclipse Cross 2023 is ingetogen maar ongeïnspireerd. Vers van de stylingupdate van vorig jaar, neemt de Eclipse Cross kleine cross-overs aan zoals de Subaru Crosstrek en de Mazda CX-5 bij.

Mitsubishi Eclipse Cross 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De carrosserie is een verbetering ten opzichte van de vorige versie en het interieur is geen slechte plek om te rijden. Plastic onderdelen zijn er in overvloed, maar de passagiersruimte is genereus en het weggeluid is minimaal. Een van de beste eigenschappen van de Eclipse Cross is de garantie, die tot de beste in de branche behoort.

Mitsubishi Eclipse Cross 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Ondanks deze sterke punten valt de Eclipse Cross niet op in een druk segment. De aandrijflijn wordt nors onder belasting en het brandstofverbruik is slechts gemiddeld. Het interieurontwerp is niets bijzonders en de rijeigenschappen zijn niet indrukwekkend. De Eclipse Cross van vorig jaar was best aantrekkelijk gezien de instapprijs, maar de prijsstijging van dit jaar maakt het aanbod moeilijker. De Eclipse Cross is goed om van A naar B te komen, maar dat is niet genoeg voor een aanbeveling.

prestaties en brandstofverbruik

De Eclipse Cross volgt de trend van het kleine motor- en CVT-segment. De 1,5-liter viercilinder met turbocompressor produceert 152 pk en 184 lb-ft, waarmee hij ergens tussen de reguliere compacte cross-overs staat. Vanaf 2023 is de Eclipse Cross alleen leverbaar met vierwielaandrijving. Dat klinkt als een toegevoegde waarde, maar de Eclipse Cross van vorig jaar was meer dan £ 2.000 goedkoper en kostte slechts £ 1.600 voor AWD.

Mitsubishi Eclipse Cross 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De basisversie van de ES is het zuinigst met een geschat EPA-verbruik van 25/28 km in stads- en snelwegverkeer. De rest van de modellijn krijgt 25/26 mpg. Dat zet het ver achter op dat soort concurrenten Subaru Crosstrek of dem Toyota Corolla kruis.

✓ U kunt ook controleren:

Sportieve ambities

De prominente schakelpeddels waren een van de eerste dingen die ons opvielen toen we aan boord van de Eclipse Cross stapten. De naam heeft ook een sportieve betekenis en doet denken aan een populaire coupé uit de jaren 90. Gecombineerd met het sportieve, hoekige exterieur is de boodschap duidelijk: Mitsubishi wil mensen laten weten dat het ook leuk kan zijn.

Mitsubishi Eclipse Cross 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Deze eigenschappen staan ​​haaks op de persoonlijkheid van de Eclipse Cross. Het is veel beter om te winkelen dan om canyons te oversteken. Scherpe bochten brengen de vering uit balans en de zachte rit is eerder ontworpen voor comfort dan voor prestaties.

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

De Eclipse Cross heeft een algemene beoordeling van vijf sterren van NHTSA. Hij presteerde over het algemeen goed bij de IIHS, maar door slechte koplamp- en zijdelingse botsingen kon hij geen prijs winnen.

Mitsubishi Eclipse Cross 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De enige standaard veiligheidsvoorzieningen zijn automatisch noodremmen en Lane Departure Warning. Een dodehoekwaarschuwingssysteem is alleen beschikbaar op het SE-uitrustingsniveau en adaptieve cruisecontrol is beperkt tot het SEL-uitrustingsniveau (en heeft daar nog steeds een meerprijs).

laadruimte en interieur

De Eclipse Cross biedt plaats aan vijf personen en heeft een behoorlijke hoeveelheid ruimte voor een compacte cross-over. Men biedt echter aan Mazda CX-5 beduidend meer laadvermogen voor dezelfde prijs.

Bagageruimte (achter de eerste/tweede zitrij):

  • Eclipse Cross: 50,1/23,4 kubieke voet
  • CX-5: 59,3/30,8 kubieke voet

Beenruimte (eerste/tweede zitrij):

  • Eclipskruis: 40,9/37,1 inch
  • CX-5: 41,0/39,6 inch

technologie

De ES-modellen zijn voorzien van een infotainmentsysteem met een 7,0-inch display dat niet geschikt is voor smartphones. Alle andere uitrustingsniveaus krijgen een 8,0-inch display met Apple CarPlay- en Android Auto-compatibiliteit, en navigatie is inbegrepen vanaf het SE-uitrustingsniveau en hoger. Het geluidssysteem wordt uitgebreid van vier naar zes naar acht luidsprekers naarmate de uitrustingslijn groter wordt. In het uitrustingsniveau SEL is een surround-view camerasysteem standaard en is een head-up display beschikbaar.

Mitsubishi Eclipse Cross 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Aanbevolen trim

De Eclipse Cross is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: ES, LE, SE en SEL. De SE-apparatuur vormt het hart van de serie. Voorzieningen zoals navigatie, klimaatregeling met twee zones, dodehoekwaarschuwing en automatisch grootlicht maken het een bekwame (zo niet uitstekende) cross-over voor de prijs. Zie af van de basisuitrusting – het mist de infotainment- en veiligheidsvoorzieningen om te wedijveren met andere betaalbare SUV’s.