Mitsubishi Eclipse Cross 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ondanks het feit dat veel van zijn concurrenten brutaler zijn, onderscheidt de Mitsubishi Eclipse Cross 2022 zich in het compacte SUV-segment door zijn atletische uitstraling. De prestaties zijn echter niet zo hot als het exterieurdesign en de sportieve sfeer van de SUV. Alle uitrustingsniveaus gebruiken dezelfde 1,5-liter turbomotor met 152 pk.

Deze motor biedt solide acceleratie, maar het Eclipse Cross-chassis zorgt voor een soepele rit. Het interieur van de Cross is groot voor passagiers en goederen, maar de cabine mist enkele van de premium accenten die segmentleiders momenteel bieden. Zonder verder oponthoud, hier is alles wat u moet weten.

Mitsubishi Eclipse Cross 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Eclipse Cross 2022 interieur upgrades

Gezien de prijs is de Mitsubishi Eclipse Cross 2022 cabine een fijne plek om te zijn. Om te beginnen waren we blij met het gebrek aan goedkope materialen. De demping was meer dan voldoende, maar het gebrek aan lendensteun op dit model bevalt ons niet.

De Eclipse Cross biedt voldoende laadruimte voor een klein gezin, maar met meer dan drie personen aan boord is de opbergruimte beperkt. Achter de achterbank kun je maximaal zes koffers kwijt en met neergeklapte achterbank 17 koffers. Wat betreft de technologie binnenin, biedt Eclipse Cross een standaard 7-inch scherm. De uitrustingsvarianten LE, SE en SEL gebruiken het grotere 8-inch toestel.

Mitsubishi Eclipse Cross 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische gegevens van de Turbo-Four motor

De aanstaande Mitsubishi Eclipse Cross 2022 maakt gebruik van een betrouwbare 1.5 liter turbo viermotor. Dit apparaat kan tot 152 pk en een koppel van 184 lb-ft produceren. Zoals ik al zei, is deze motor niet zo krachtig als het design van de SUV doet vermoeden. Toch is de rit comfortabel en is de CVT-automaat in actie, wat geweldig is.

✓ U kunt ook controleren:

Snel bochten nemen is geen probleem, dus de rijkwaliteit is zoals de Kia Sportage of Ford Escape. Wat we ook leuk vinden aan dit model is het brandstofverbruik. De Eclipse Cross biedt 26 mpg in de stad en 29 mpg op de snelweg. Het AWD-systeem is optioneel en verlaagt het brandstofverbruik iets.

Mitsubishi Eclipse Cross 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Externe wijzigingen

Nadat Mitsubishi de 2021MY had gemist, gaf Mitsubishi de Eclipse Cross een stilistische opfrisbeurt voor 2022. De gloednieuwe Mitsubishi Eclipse Cross 2022 wordt nu geleverd met bijgewerkte voor- en achterpanelen. De ongebruikelijke achterruitstijl van eerdere modeljaren is vervangen door een slankere achterklep.

De opnieuw ontworpen voor- en achterbumpers verlengden 5,5 inch tot de totale lengte van de Eclipse Cross. Wij vinden dat het model Eclipse Cross er erg modern en sportief uitziet. Het nieuwe model wordt groter, maar dat doet niets af aan de sportieve uitstraling van de SUV.

Mitsubishi Eclipse Cross 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mitsubishi Eclipse Cross 2022 prijs, releasedatum

De basisprijs van de Mitsubishi Eclipse Cross 2022 begint bij zo’n 24.500 euro. De uitrustingsvariant LE is verkrijgbaar voor 26.000 euro en SE voor 27.500. De SEL-variant met het hoogste bereik kost 28.500 euro. De verkoop van de nieuwe Eclipse Cross begint aan het eind van het jaar. De exacte startdatum weten we echter nog niet.